Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Road to Belgrade: Κώστας Παπανικολάου, ο πασπαρτού...


Μετά τους αρχηγούς συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας για τον μπασκετικό Ολυμπιακό της σεζόν 2017-18. Στο μικροσκόπιο μας σήμερα ο παίχτης-πασπαρτού της ομάδας Κώστας Παπανικολάου!
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Πρόπερσι γύρισε για να σώσει την καριέρα του. Αρνήθηκε προτάσεις πολύ μεγαλύτερες για να παίξει στην ομάδα που αγαπά. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι η επιτομή του πάθους και της ομαδικότητας. Είναι ο παίχτης που ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. Με παίχτες σαν κι αυτόν χτίστηκε άλλωστε ο μύθος της ομάδας αυτής.

Μετά από έναν μεταβατικό χρόνο (στo NBA ενώ δούλεψε πολύ , πήγε πολύ πίσω στον ψυχολογικό τομέα), από πέρυσι τον Δεκέμβρη, επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ! Συνέβαλε τα μέγιστα στην περσινή πορεία-ποιος ξεχνάει το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΌ περσινό ημιτελικό του με την ΤΣΣΚΑ στο final 4 άλλωστε;!

Είναι ο κορυφαίος αμυντικός της ομάδας, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ. Μαρκάρει ισάξια από το 1 εώς το 3, ενώ συνήθως παίρνει τον κορυφαίο αντίπαλο επιθετικό (πχ Μπογκντάνοβιτς ή Ντε Κολό κτλ). Παράλληλα μπορεί να αμυνθεί πολύ καλά και απέναντι στους ψηλούς στις αλλαγές, ενώ έχει μεγάλα άκρα συμμετέχοντας στα deflections στις περιστροφές. Συμβάλλει και στα αμυντικά ριμπάουντ με μεγάλη συνέπεια.

Επιθετικά διαθέτει πολύ καλό spot τρίποντο, φεύγει ΠΡΩΤΟΣ στο transition, ενώ ο Σφαιρόπουλος επιμένει από αυτόν να παίζει στο low post (εκεί θέλει λίγη δουλειά).

Τα πλεονεκτήματα του: είναι ο defensive stopper του Θρύλου. Ένα πολυεργαλείο, ένας πασπαρτού αθλητής που βοηθάει παντού. Σκοράρει, αμύνεται εξαιρετικά, τρέχει, πηδάει καλά σε ριμπάουντ και κοψίματα. Το κυριότερο στοιχείο του όμως είναι το μεγάλο πάθος που βγάζει για την φανέλα αλλά και η ομαδικότητά του. Είναι ίσως ο ιδανικός συμπαίκτης. Όλοι άλλωστε έχουν να λένε για τον  χαρακτήρα "μάλαμα" που διαθέτει. Επαναλαμβάνω με παίχτες αθλητικούς, μαχητικούς και καλούς χαρακτήρες χτίστηκε ο μύθος της ομάδας.

Το μειονέκτημα: επιθετικά δεν είναι σταθερός. Είναι άλλωστε παίχτης ψυχολογίας. Στην θέση του small forward που παίζει συνήθως οι ομάδες αναζητούν πρωτίστως σκορ και ο Παπ σίγουρα δεν είναι κλασικός σκόρερ.

Η εκτίμηση: μέτριος πρόπερσι, καλός πέρυσι, φέτος τον βλέπω "πολύ καλό"! Νομίζω θα συνεχίσει ανοδικά, βρίσκεται στα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια και αναμένεται να κάνει μια μεγάλη χρονιά με την ομάδα... Θέλει άλλωστε να ανανεώσει και το συμβόλαιό του μην ξεχνάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου