Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Έτσι θα νικήσει τους Πορτογάλους...


Στο Red Philosopher βγάζουμε τα πινακάκια τακτικής μας και ξεκινάμε το pre game του "αγώνα της χρονιάς" για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας!
Αναλύουμε τον τρόπο παιχνιδιού των Πορτογάλων και μπαίνουμε στο μυαλό του Μπέσνικ Χάσι, καταστρώνοντας το πλάνο νίκης του Θρύλου στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Η ανάλυση της Σπόρτινγκ:

Η Σπόρτινγκ έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά την φετινή χρονιά. Έχει το 4/4 στην Primeira Liga της οποίας ηγείται (με τέρματα 10-1!). Παράλληλα πέρασε στα play offs του Ch. League με το εντυπωσιακό 1-5 την Στεάουα Βουκουρεστίου ενώ το πρώτο ματς στην Λισαβόνα είχε λήξει 0-0..! Άρα: έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά την σεζόν και δείχνει σε εξαιρετική φόρμα.

Αγωνιστικά παίζει παραδοσιακό Πορτογαλικό ποδόσφαιρο, με σχήμα 4-5-1. Σφιχτή αμυντικά (2 γκολ σε 6 επίσημα έχει δεχτεί), καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορη μετάβαση μπροστά στα πολύ γρήγορα εξτρέμ της, τα οποία τροφοδοτούν τον φορ-αστέρα της Μπας Ντοστ-που πέρυσι βγήκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος!

Η ενδεκάδα της απαρτίζεται από ένα μείγμα διεθνών Πορτογάλων  και καλών ξένων. Ο Ρουί Πατρίτσιο είναι στα goalpost (βασικός στην εθνική Πορτογαλίας), αριστερά ο πασίγνωστος Πορτογάλος(δανεικός από τη Ρεάλ) Κοεντράο, ενώ δεξιά έφερε τον Ιταλό fullback (από τη Μπέτις) Πιτσίνι. Στο κέντρο άμυνας έχει τον διεθνή Ουρουγουανό Κοάτες (πρώην της Λίβερπουλ, στόχος κάποτε και  του Ολυμπιακού) και την μεγάλη μεταγραφή της, τον εκ Μπαρτσελόνα ερχόμενου διεθνή Γάλλο, Ζερεμί Ματιέ! Στο κέντρο έχει ως σκούπα τον (επίσης βασικό στην εθνική Πορτογαλίας) Γουίλιαμ Καρβάλιο και δίπλα τον φέρελπι Πορτογάλο (μεταγραφή από την Ουντίνεζε) Μπρούνο Φερνάντες και τον Αργεντίνο Μπατάλια! Τέλος στα άκρα έχει τα βέλη Μάρτινς  (από τις ακαδημίες της, επίσης κάποτε στόχος του Ολυμπιακού) και Ακούνια (διεθνής Αργεντινός κόστισε 9 εκ. ευρώ) ενώ μπροστά το μεγάλο της αστέρι Ντοστ (δίμετρο φορ περιοχής, διεθνής με την Ολλανδία).

Έχασε τον αστέρα της play maker Αντρέ Σίλβα (τελευταία μέρα των μεταγραφών στην Λέστερ, σε μια μεταγραφή που έχει γίνει σκάνδαλο καθώς ακυρώθηκε για 14"!), ενώ στον πάγκο της έχει τους υπολογίσιμους Σεϊντού Ντούμπια (αλλαγή στην επίθεση, με μεγάλη καριέρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας) αλλά και τον έμπειρο Κοσταρικό εξτρέμ Μπράιν Ρουίζ.

Η τακτική του Ολυμπιακού:

Η Σπόρτινγκ όπως διαπιστώσατε δεν είναι αμελητέο μέγεθος. Το συνολικό της budget αγγίζει τα 200 εκ. ευρώ, την ίδια ώρα που το αντίστοιχο συνολικό του Ολυμπιακού είναι περίπου 100 εκ. ευρώ. Άρα μιλάμε για μια ομάδα που αξίζει τα... διπλάσια από τον Ολυμπιακό. Αυτό στον Ολυμπιακό το γνωρίζουν πιστεύω, οπότε δεν θα παρασυρθούν σε λογικές "θα μπούμε να τους πατήσουμε". Παρόλα αυτά, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν την φοβούνται  και θα την κοιτάξουν ΚΑΤΑΜΑΤΑ! Άλλωστε αν η Σπόρτινγκ έχει το budget και στο κάτω κάτω ακόμα και το ταλέντο, ο Ολυμπιακός έχει την δυναμική του και το πάθος της ίδιας του της φανέλας, τα οποία τον καθιέρωσαν στην ευρωπαϊκή ελίτ τα τελευταία χρόνια!

Ο Μπέσνικ Χάσι λοιπόν νομίζω πως θα αγωνιστεί σφιχτά στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως σε ένα Group με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, αν χάσει στην πρεμιέρα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΑΘΗΚΕ. Οπότε η νίκη και εναλλακτικά το Χ (με το οποίο δεν έρχεται και η καταστροφή) είναι στο πλάνο της ομάδας.

Ένα σχήμα 4-5-1 νομίζω πως θα κατεβάσει ο coach την Τρίτη το βράδυ. Δεν θα ανοιχτεί, δεν θα παρασυρθεί σε γρήγορο και ανοιχτό  ρυθμό και απλά με την ποιότητα των παιχτών του θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τα momentum που δεδομένα θα έχει στο ματς-στο οποίο θα βοηθήσουν πολύ και οι φίλαθλοί του μην ξεχνάμε! Κάπως έτσι θα το ξεκινήσει το ματς και όπου τον βγάλει! Αν η Σπόρτινγκ τολμήσει να ξεμυτίσει να στε σίγουροι πάντως πως ο Θρύλος θα την τιμωρήσει!

Η ενδεκάδα νομίζω κατά τα 9/11 είναι δεδομένη. Απομένει μια θέση στο κέντρο και μια στα αριστερά της επίθεσης... Δεν θα πάει σε μεγάλες αλλαγές ο Χάσι. Με το σχήμα που τον έστειλε  στους ομίλους θα ξεκινήσει σε αυτούς! Καπίνος στο τέρμα, Ομάρ-Κούτρης-Ρομαό (ο Βούκοβιτς είναι τραυματίας!) και ο νεοαποκτηθής Ένγκελς (αντί του Ρέτσου) η τετράδα στην άμυνα, ενώ στο κέντρο σίγουροι είναι οι Ζιλέ και Οφόε κι απομένει ο τρίτος. Ή θα είναι ο Φορτούνης (τότε το σχήμα θα φέρνει πιο πολύ σε 4-2-3-1) ή θα είναι ο Ταχτσίδης (με μετατόπιση του Οφόε σε πιο δημιουργικό ρόλο). Νομίζω πως με τον Ταχτσίδη το σχήμα θα γίνει πιο σφιχτό... Τέλος στην επίθεση, ο Καρσελά θα ναι δεξιά, ο Μπεν νομίζω στην κορυφή (δύσκολα στο συγκεκριμένο ματς να μείνει εκτός, καθώς αμύνεται/πιέζει και πολύ καλά) και απομένει το αριστερό άκρο με τους Φορτούνη-Μαρίν και Σεμπά (τακτικά ο πιο συνεπής, γυρνάει πίσω και μαρκάρει καλά) να έχουν από 33,3% πιθανότητες.

Κλείνοντας (την πρώτη τοποθέτηση για το μεγάλο ματς-θα ακολουθήσουν κι άλλες), να τονίσω και τα εξής:

-Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή παράδοση απέναντι σε Πορτογαλικές ομάδες (πιστεύω πολύ στην παράδοση  στο champions league). Αήττητος εντός έδρας με Πόρτο και Μπενφίκα (δεν είναι και λίγο!)!
-Παράλληλα όλα τα ματς του με αυτές (Πόρτο και Μπενφίκα) πηγαίνουν συνήθως σε κλειστά σκορ. Πολλά κρίνονται και με γκολ από στημένες φάσεις.
-Παρόλα αυτά στις πρεμιέρες η ομάδα δεν έχει καθόλου καλά ποσοστά. Για την ακρίβεια έχει κάκιστα! Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει σε πρεμιέρες εντός έδρας μάλιστα από Μαρσέιγ, από Σάλκε, από Παρί και από Μπάγερν, ενώ έχει κερδίσει μόνο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πιο παλιά πάλι εντός έδρας ήττες από Ρόζενμποργκ και Βαλένθια κτλ κτλ. Όποτε θέλει συγκέντρωση και πολύ προσοχή...

Υγ: αναζητείται συνοχή και ρυθμός στο αυριανό ματς στα Πηγάδια! Δεν καιγόμαστε για το διπλό αν και αυτές οι νίκες δίνουν τίτλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου