Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Μην πυροβολείτε (αυτούς που δεν φταίνε)!


Το αλαλούμ που επικρατεί στην Εθνική Μπάσκετ (εντός και εκτός ομάδας) δείχνει δυστυχώς την (αθλητική) ποιότητά μας σαν λαός.  Ο "πυροβολισμός ευθυνών κατά πάντων" από την κοινή γνώμη, είναι δείγμα του πανικού, της βιασύνης και της έλλειψης καθαρού μυαλού που νομίζω χαρακτηρίζει δυστυχώς την (αθλητική) κοινωνία μας...
Ο Αντιδραστικός παίρνει θέση κι αυτός στο... αλαλούμ, τονίζοντας πως οι ευθύνες του συνονθυλεύματος είναι συγκεκριμένες και προφανώς δεν βαραίνουν τους (περισσότερους) παίχτες και κυρίως τον άμοιρο προπονητή.


ΑΛΑΛΟΥΜ. Με όλη την σημασία της λέξης. Δυστυχώς η ελληνική ομάδα στο φετινό Eurobasket δυσφημίζει την χώρα στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας όλα τα στραβά που ΔΥΣΤΥΧΩΣ μας χαρακτηρίζουν σαν κοινωνία. Ας μείνουμε όμως στα αθλητικά πλαίσια. Προπονητές της κερκίδας, ξερόλες, σπέρνουμε τον πανικό και βέβαια απομυθοποιούμε και κριτικάρουμε με μεγάλη ευκολία και βιασύνη.

Προφανώς ίσως κάποιοι να παρεξηγηθούν αλλα νομίζω όλοι εν τέλει θα αναγνωρίσουν πως αυτή είναι η θλιβερή μας (αθλητική ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) πραγματικότητα. Για αυτό και στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία μας, βρισκόμαστε στο τέλμα, μάγκες.

Κεφάλαιο Εθνική Μπάσκετ λοιπόν. Βατερλώ, ένα απόλυτο ναύαγιο στο Eurobasket. Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε αλλά όταν βλέπεις μια τόσο κακή εικόνα "ομάδας" σοκάρεσαι όσο να ναι... Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν 2-3 πράγματα στο μέγα θέμα των ευθυνών.

Προσωπικά το είχα γράψει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ πριν την έναρξη της διοργάνωσης. "Να μην πληρώσουμε τα λάθη της ομοσπονδίας". Ε λοιπόν εν τέλει κάτι τέτοιο συνέβη . Ό,τι ΜΑ Ό,ΤΙ και να συμβαίνει στην εθνική βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ την ΕΟΚ. Τέλος όλα τα άλλα! Μόνο αυτός φταίει. Μόνο ο καρεκλοκένταυρος, δημοσιοϋπάλληλος της εθνικής εδώ και 30 χρόνια ευθύνεται. Και νομίζω πως θα ναι σκανδαλώδες αν δεν παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ.
Γιώργος Βασιλακόπουλος λοιπόν, κύριοι.  Ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύει 100% τον μέσο νεοέλληνα... Άνθρωπος της καρέκλας, άνθρωπος της εξουσίας, που δεν έχει τα @ρχίδια να αποχωρήσει. Άνθρωπος κολλημένος στις απαρχαιομένες απόψεις του, που αρνείται να εκσυγχρονιστεί. Σταματάω όμως να μιλώ για αυτόν τον άνθρωπο... Ας πάμε λίγο στους υπόλοιπους που τους παίρνει ΑΔΙΚΑ η μπάλα.

Καταρχάς ο Μίσσας. Δεν έπρεπε να δεχτεί εξ αρχής τον "ρόλο βόμβα" που ανέλαβε τρεις μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Βγήκε μπροστά για να σώσει το τομάρι του "καρεκλά" αλλά εν τέλει αυτός παίρνει όλα τα βέλη. 70 χρονών είναι ο άνθρωπος. Και προφανώς δεν είναι ΚΑΝ καλός προπονητής. Αν ήταν δεν θα το χε κόψει εδώ και τόσα χρόνια. Ένας μπασκετικός άνθρωπος είναι (αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο), σίγουρα με πολλές γνώσεις, που έτυχε την χρυσή εποχή του ελληνικού μπάσκετ και έκανε ένα τίμιο όνομα. Μέχρι εκεί. Τον ρίξανε στην αρένα λοιπόν και τον κατασπαράζουν. ΑΔΙΚΑ. Πολύ άδικα.

Παράλληλα τόσες ευθύνες και στους παίχτες... Ότι τάχα είναι κακοί χαρακτήρες. Δηλαδή με συγχωρείτε. Δεν ήξεραν εκεί στην ΕΟΚ την "νευρικότητα" του Παππά; Δεν ήξεραν τις "γκρίνιες" του Αγραβάνη; Δεν ήξεραν ότι ο Μπουρούσης δεν ήταν ΠΟΤΕ στην καριέρα του πνευματικά σταθερός ώστε να είναι αρχηγός;;; Ήξεραν τα πάντα και στην ΕΟΚ και οι δημοσιογράφοι-οι οποίοι ερίζουν για πόστα και θέσεις . Άρα ως προς τι τόσο θέμα;;; Γιατί βγαίνουν και κράζουν  παίχτες που ήξεραν πως είναι προβληματικοί χαρακτήρες;

Τέλος τολμούν και κριτικάρουν τους αθλητές ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ. Δηλαδή θέλουν να χάνουν; Μην τρελαθούμε ρε παιδιά τελείως. Είναι μια νέα ομάδα, χωρίς συνοχή, χωρίς κανένα αίσθημα ομαδικότητας (εδώ φταίει η μη σταθερή επιλογή προπονητή νομίζω), με χτυπητά αγωνιστικά κενά (πχ αργά σέντερ, κανείς κλασικός σουτέρ) και βέβαια με την ελάχιστη δυνατή βοήθεια από τον πάγκο (παιδιά προπονητής Μίσσας δεν υπάρχει ας μην γελιόμαστε). Ε λοιπόν τι περιμένουμε να γίνει;;; Ποιος περίμενε θαύματα από αυτή την ομάδα. Μόνο αν είχε ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, με σαφές αγωνιστικό πλάνο (αμυντικογενές εννοείται), μα συσπείρωνε την ομάδα, να έβαζε και καμιά φωνή, ίσως να υπήρχε κάποια τύχη. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά.

Παλεύουν μόνοι τους οι Σλούκας-Καλάθης-Πρίντεζης, ενώ προσπαθούν με αρκετά "περίεργους" αγωνιστικούς ρόλους να συνεισφέρουν οι Μάντζαρης-Παπαγιάννης-Παπανικολάου-Αντετοκούνμπο, άντε και ο Παππάς. Ο Μπουρούσης κάνει  κακό τουρνουά, ενώ οι ερυθρόλευκοι Παπαπέτρου-Αγραβάνης και Μπόγρης απλά παρευρίσκονται χωρίς να έχουν ουσιαστικό  ρόλο στην ομάδα (μεγάλο λάθος).

Κλείνω με δυο τελευταία σχόλια:

-Θεωρώ ΟΛΟΣΩΣΤΕΣ τις δηλώσεις του Παπαπέτρου! Από ένα παιδί με το IQ και τον χαρακτήρα του Ιωάννη δεν θα μπορούσα να περιμένω κάτι λιγότερο! Παρόλα αυτά ο Θανάσης (ένα παιδί επίσης εξαιρετικά σοβαρό και με πολύ καλούς τρόπους) νομίζω πως απλά έκανε μια άτυχη δήλωση. Μην πέσουν πάνω του να τον φάνε. Πλήρωσε την απειρία του νομίζω και παρασύρθηκε. Ελπίζω να τελειώσει εκεί το θέμα αυτό.
-Νίκη σήμερα για το γόητρο και μόνο. Νίκη, πρόκριση και μετά στα play offs όπου μας βγάλει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου