Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Κίεβο-Πόλη: ο κοινός παρονομαστής της επιτυχίας...


Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε, δύο μεγάλες ευρωπαϊκές μάχες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ... Δύο παιχνίδια τα οποία για διαφορετικούς λόγους το καθένα, χαρακτηρίζονται ξεκάθαρα ως... "δίχως αύριο".
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για τον "κοινό παρονομαστή" ενδεχόμενης αποψινής επιτυχίας των τμημάτων μας, σε Κίεβο και Πόλη!


Για άλλους λόγους μεν, "δίχως αύριο" δε, τα αποψινά παιχνίδια του Θρύλου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ... Οι μεν παίχτες του coach Μαρτίνς προφανώς και θέλουν ΜΟΝΟ νίκη απόψε για να περάσουν στους "16" του Europa League (καθώς τα έκαναν μαντάρα στο Καραϊσκάκης), οι δε παίχτες του coach Μπλατ, ουσιαστικά παίζουν την τελευταία τους ζαριά για να έχουν τύχη έστω για τις "προνομιούχες" θέσεις 4-5 (καθώς προέρχονται από τρεις σερί ήττες και βαθμολογική καθίζηση).

Και τα δύο τμήματα έχουν αντικειμενικά δύσκολες αποστολές, παίζοντας μακρυά από την έδρα τους και κόντρα σε κατά πολύ... ακριβότερους (όχι καλύτερους πάντως) αντιπάλους. Υπάρχει βέβαια ένας κοινός παρονομαστής των δυο σημερινών αγώνων. Ένα στοιχείο που αν το καταφέρουν οι ομάδες μας, θα έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
Ποιο είναι αυτό;;; Ο έλεγχος του ρυθμού... Κοινώς πρέπει να κάνουν σε όλο τον αγώνα, 100% το δικό τους παιχνίδι. Και όπου τους βγει στο κάτω κάτω... Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους...

Στο Κίεβο, ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει το ποδόσφαιρο του, επί 90'. Δεν λέω απαραίτητα να επιτεθεί... κατά κύματα. Αλλά να μπει να παίξει την (όμορφη φέτος) μπάλα του. Είναι καλύτερη ομάδα από την Ντιναμό (φάνηκε και στο Φάληρο αυτό), ενώ έχει σαφώς καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Σωστή αμυντική λειτουργία (προσοχή ειδικά στις αμυντικές του αποστάσεις) και σε κανένα σημείο να μην δώσει μέτρα και γήπεδο στους Ουκρανούς! Ποιοτικά ο Θρύλος είναι ανώτερος της αντιπάλου του (το τονίζω) και τα ηνία του αγώνα, πρέπει να του ανήκουν. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, υπομονή και είμαι σίγουρος πως επιθετικά θα βρει πολλές ευκαιρίες ώστε να σκοράρει τα (ή το) πολυπόθητα γκολ!

Στην δε Πόλη, η κατάσταση είναι σίγουρα... πιο μπερδεμένη. Αν ο Ολυμπιακός μπει με σκοπό να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων (όπως πχ έκανε πρόσφατα κόντρα στην Φενέρ ή τη Ρεάλ), το πολύ πολύ, να αρκεστεί σε μια "τιμητική" ήττα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει με τους δικούς του όρους στην Sinan Erdem Dome. Ό, τι και αν σημαίνει αυτό (αμυντικό ή επιθετικό πλάνο). Πρέπει να ξαφνιάσει την αντίπαλο... Όπλο του σαφώς πως είναι πιο έμπειρος, ενώ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι και πιο φρέσκος και ξεκούραστος. Έλεγχος του ριμπάουντ, καλή περιφερειακή άμυνα (το Α και τι Ω ίσως) και με ηρεμία, υπομονή και... πλάνο, θα λυθεί η ομάδα επιθετικά...

Μεγάλη ερυθρόλευκη νύχτα η αποψινή... Οι ομάδες μας θα τα δώσουν όλα και ό, τι και να συμβεί στο τέλος της βραδιάς, εμείς θα μαστε δίπλα τους. Και στις νίκες και στις ήττες, πάντα δίπλα στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... Ο οργανισμός βρίσκεται στην πιο ενωμένη και συσπειρωμένη κατάσταση του (όχι βέβαια, ότι στο παρελθόν είχε σοβαρά προβλήματα διχασμού) και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον... Ίσως οι αθλητές μας λοιπόν, να μας κάνουν ένα... δώρο για όλη αυτή την παροιμιώδη στήριξη, κάνοντας απόψε το επικό 2/2 νικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου