Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Η ώρα είναι ΤΩΡΑ...


Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την τελική του αντεπίθεση, προς όλα τα μέτωπα... Το επόμενο διάστημα, με ένα πρόγραμμα φωτιά, θα κρίνει το μέλλον της ομάδας αυτής, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και (στο βάθος)... Ευρώπη!
Ο Αντιδραστικός αναλύει τα δεδομένα, γύρω από τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, καθώς έφτασε η πιο κρίσιμη στιγμή...


Η ώρα είναι... ΤΩΡΑ, λοιπόν! Οι ερυθρόλευκοι "έκαναν το καθήκον τους", σε Λιβαδειά και Γιάννενα και πλέον τον επόμενο μήνα, παίζουν ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ. Τα επόμενα παιχνίδια είναι τα εξής:

  • Ξάνθη εντός (Κύπελλο)
  • Αστέρα εκτός (Super League)
  • Λάρισα εντός (Super League)
  • Πανιώνιο εντός (Super League)
  • ΠΑΟΚ εκτός (Super League)
  • Ντιναμό εντός (Europa)


Έξι ματς (σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός), που θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας μας και στις τρεις διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τα βγάλει πέρα, ειδικά στα τέσσερα επόμενα ματς. Τουλάχιστον το 4×4 επιβάλλεται. Νίκη-πρόκριση αρχικά με Ξάνθη την Τετάρτη, για το Κύπελλο. 

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ απόδραση από την Τρίπολη την Κυριακή και μετά δύο νίκες στο Φάληρο κόντρα σε Λάρισα-Πανιώνιο.

Αν συμβούν τα παραπάνω, η ομάδα θα ανέβει στην Τούμπα, με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (έστω στους -8 βαθμούς), όπου πολύ απλά θα παίξει τα ρέστα της για τον τίτλο, σε μια έδρα, όπου έχει κάνει στο παρελθόν, πολλές και μεγάλες... κηδείες! Ακολουθεί η Ντιναμό στην συνέχεια, ένα ματς, το οποίο νομίζω ο Θρύλος θα διεκδικήσει μέχρις εσχάτων, ανεξάρτητα από την πορεία του στις ελληνικές του, υποχρεώσεις...

Βάζοντας κάτω τα δεδομένα, φτάνουμε στα εξής δύο βασικά συμπεράσματα.
  1. Πρώτον το ματς της Κυριακής είναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ. Πρέπει να περάσει η ομάδα από την Τρίπολη, έτσι ώστε, όχι μόνο να μην ανοίξει κι άλλο η διαφορά, αλλά να πάει και με την δυνατόν μικρότερη απόσταση στο ντέρμπι της Τούμπας. 
  2. Δεύτερον, με τόσα πολλά ματς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι υποχρεωτικό το rotation. Κοινώς είναι υποχρεωτικό οι βασικοί να πάρουν ανάσες, ή καλύτερα οι ρεζέρβες να "βγουν μπροστά" και να βοηθήσουν.


Τσιμίκας, Μεριά, Τόρο, Μπουχαλάκης, Χασάν, Μασούρας, Νάτχο και βέβαια ο νεοαποκτηθής Σολδάνο, είναι οι παίχτες που ακολουθούν στο rotation τους λεγόμενους βασικούς και η ομάδα τους έχει πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. Ειδικά οι Τσιμίκας-Τοροσίδης-Νάτχο και Μασούρας κρίνονται υπερ-απαραίτητοι. Οι δύο Έλληνες πλάγιοι μπακ πρέπει να "καλύψουν" τους Ομάρ-Κούτρη (είναι άκρως απαιτητική η θέση τους, στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας), ο Μασούρας ήρθε για να βοηθήσει στα φτερά τους Λάζαρο και Ποντένσε (οι Φέτφα και Ναουέλ, δεν πείθουν τον Μαρτίνς), ενώ ο Νάτχο πρέπει  να δώσει ανάσες στον σκασμένο αρχηγό Φορτούνη, του οποίου κινδυνεύει να του βγει η γλώσσα!

Συνοψίζοντας... Όλη η σεζόν παίζεται από την Τετάρτη εώς και τα τέλη του Φλεβάρη... Ειδικά το παιχνίδι στην Τρίπολη είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΟΜΒΙΚΟ, ενώ ήρθε η ώρα ο Μαρτίνς να προχωρήσει σε υποχρεωτικό rotation, καθώς πλέον πηγαίνουμε σε δύο ματς ανά βδομάδα...

*Το μεγάλο θετικό της υπόθεσης είναι, πως σε αυτόν τον γολγοθά, η ομάδα μπαίνει σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει ρυθμό, έχει βρει ξεκάθαρους ρόλους, έχει "παγιωμένο" στυλ παιχνιδιού ενώ λόγω του σερί νικών, έχει και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία...

**Το πρόβλημα στο γκολ, νομίζω εξακολουθεί να υφίσταται. Ο Χασάν δεν πείθει κανέναν, ο μαχητικότατος Γκερέρο ναι μεν έχει καλό μομέντουμ αλλά και πάλι χτυπάει το ταβάνι του, οπότε το αίνιγμα που ακούει στο όνομα Σολδάνο, γίνεται ακόμα πιο σημαντικό... Αν μπορέσει να μπει στην ομάδα και κυρίως να βοηθήσει, ο Αργεντινός φορ, τότε θα λυθούν πολλά προβλήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου