Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Συγγνώμη coach...


Ο #ζίο_7 γράφει για την 12η φετινή νίκη των ερυθρολεύκων αλλά και για την επιστροφή του κόουτς Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ.     

                  
Κακά τα ψέμματα δεν υπάρχουν και πολλά να γράψουμε για το παιχνίδι της Πέμπτης αναμέσα σε Ολυμπιακό και Χίμκι. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ σοβαρά στο ματς απ' το πρώτο λεπτό και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη ρώσικη ομάδα. Αυτό ακριβώς ήταν και το ζητούμενο όμως η σοβαρότητα απέναντι σε έναν αντίπαλο ικανό να σου κάνει τη ζημιά αν του αφήσεις περιθώρια. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε οτι η Χίμκι κέρδισε τη πρώτη Φενέρ και μάλιστα χωρίς τον Σβέντ.

Μπορεί οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να φαίνονταν ανήμποροι να ακολουθήσουν το ρυθμό του Ολυμπιακού αλλά σε αυτό συνέβαλλαν και οι ερυθρόλευκοι. Μεγάλο κέρδος απ'το συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός φυσικά της νίκης ήταν η απόδοση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ που μπαίνει και πάλι σταθερά στο ροτέισον και μάλιστα αρπάζει και την ευκαιρία απ'τα μαλλιά κάθε φορά, αλλά και η αντίδραση του κόσμου στο αντίκρισμα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο παρκέ του ΣΕΦ.

Και εξηγούμαι. Το 2014 και μετά απο εκείνο το ματς κυπέλλου με τον Παναθηναικό ο τότε κόουτς του Ολυμπιακού υπέβαλλε τη παραίτησή του στη διοίκηση λέγοντας στις πρώτες του δηλώσεις οτι: ''Είναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει''. Το τι τον εξώθησε σε αυτή τη παραίτηση απ'την αγαπημένη του αμάδα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να βαραίνει τον κόσμο του Ολυμπιακού. Εκείνη η συμπεριφορά μάλιστα του κόσμου είχε αναγκάσει τον Μπαρτζώκα στο να μην βλέπει καν τον Ολυμπιακό στη τηλεόραση κατά δήλωσή του. Φυσικά μιλάμε για τον άνθρωπο που πήρε back2back ευρωλίγκα με τους ερυθρολεύκους παρουσιάζοντας μια ομάδα που έπαιξε διαστημικό μπάσκετ στο final four του Λονδίνου και που κατέκτησε το τρόπαιο με κατοστάρα απέναντι στη Ρεάλ.

Γι αυτόν ακριβώς τον άνθρωπο μιλάμε που αγαπούσε και αγαπάει ακόμη την ομάδα παθολογικά απο μικρό παιδί και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα να κατακτήσει ευρωπαικό τρόπαιο μαζί της. Που για να τα λέμε όλα θόλωνε η κρίση του στον πάγκο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, αλλά διάολε αυτο γινόταν απ'το αστείρευτο πάθος του για νίκη απέναντι στον Παναθηναικό. Που πήρε μια άγνωστη στο ευρύ μπασκετικό κοινό ομάδα της Ρωσιάς-τη Λοκομοτίβ Κουμπάν- και τη πήγε final four. 
                 
Υπάρχουν πολλά ακόμη κατορθώματα του κόουτς Μπαρτζώκα για να αναφέρουμε όμως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Κατά την άποψή μου είναι ένας απ΄τους τοπ-5 προπονητές της Ευρώπης και το σημαντικότερο? Είναι ένας απο εμάς. Γι αυτό νομίζω του οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο συγγνώμη για εκείνη την άσχημη νύχτα που σίγουρα τον έχει σημαδέψει.

Έτσι όμως είναι οι θυελλώδεις έρωτες περνάνε απο πολλές φουρτούνες και δοκιμασίες μέχρι να καταλαγιάσουν και να γίνουν μια δυνατή αγάπη που θα αντέξει στο χρόνο παρά τις αντιξοότητες που θα έρθουν. Και ένας τέτοιος έρωτας είναι η σχέση του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του..θυελλώδης.

Προς το παρόν το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα του κόσμου κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο είναι ίσως η παραδοχή του κόσμου για το τότε λάθος που έγινε. Και μπορεί να στεναχωρήθηκε για την ήττα της νυν ομάδας του στο ΣΕΦ όμως σίγουρα μέσα του γέλαγε για όσα εκτυλίχθηκαν πριν αλλά και μετά το τέλος του αγώνα οπου τα είπε για λίγα λεπτά σε πολύ καλό κλίμα με τους προέδρους του Ολυμπιακού.          
                                       
ΣΥΓΓΝΩΜΗ λοιπόν κόουτς και..εις το επανιδείν.

Πηγή φώτο: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου