Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Το under 70 points πέθανε κόουτς!

Μέσα στην δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη παράνοια, ο spanios προσπαθεί να αναλύσει το πρόβλημα στην επίθεση, όπου ο Ολυμπιακός είναι η τελευταία ομάδα της Euroleague σε όλες τις σχετικές βαθμολογίες! Το σετ παιχνίδι έχει πεθάνει κι όσο ο κόουτς το αρνείται, η ομάδα θα έχει πρόβλημα.


Υπάρχει πρόβλημα. Ούτε απαξίωση, ούτε κράξιμο, ούτε πανικός.

Πρόβλημα υπάρχει όμως.

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει σάκος του μποξ και αν ο Μπαρτζώκας δεν είχε σεβαστεί την πρώην ομάδα του, πιθανόν να είχαμε γράψει συντριβή για την οποία θα μιλούσαμε για χρόνια.
Έβλεπες την ομάδα και σου ερχόντουσαν τα φαντάσματα των περσινών τελικών όπου ο ΠΑΟ του dpg είχε τέσσερα ντεπόζιτα ενέργεια παραπάνω.

Τι είδαμε χθες και τρίβαμε τα μάτια μας λες και είδαμε εφιάλτη;

Τον Ολυμπιακό να παραδίδεται από το πρώτο λεπτό.

Την Κίμκι να βγάζει δεκάδες ελεύθερα σουτ, να κλείνει την ρακέτα και τους περιφερειακούς του Ολυμπιακού να μένουν σαστισμένοι και να κρατούν την μπάλα σαν να είναι βόμβα.
Ούτε ένα τρίποντο με καλές προϋποθέσεις σε 40΄αγώνα.

Ο Σπαν μόνος του τέσσερις φορές για τρίποντο και έκανε προσποίηση και καπάκια λάθος, λες και το έκανε επίτηδες.
Ο Ρόμπερτς ΠΑΛΙ, σταματούσε την ντρίμπλα πριν την σέντρα.

Ο Ολυμπιακός των 50-60 πόντων δεν έχει μέλλον. Η δεύτερη θέση και ο Πρωταθλητισμός μόνο θα κρύψουν το πρόβλημα.
Λες και μια αόρατη, ανώτερη δύναμη απαγορεύει σε αυτήν την ομάδα να τρέξει, να βγάλει φαντασία, αθλητικότητα, ταχύτητα.
Σετ, σετ, σετ, ορθολογισμός και μαθηματικά.
Τραβάει έτσι το μπάσκετ;
Ομάδα χωρίς drive (μόνο ο ΜακΛιν), ομάδα χωρίς weak side και ελεύθερο τρίποντο (το είχε διδάξει ο Μπαρτζώ με Ντάρντεν και Περπέρογλου στον σχεδιασμό του και το βρήκε έτοιμο τότε ο Σφαιρό).

Έργο Σφαιρόπουλου αυτή η άτσαλη προσήλωση στο αργό και προσεγμένο παιχνίδι.
Προς Θεού, δεν θα ήθελα τον Ολυμπιακό μας, μια "Αρμάνι" , να βάζει 90 να τρώει 100.
Αλλά το άλλο άκρο του αντί μπάσκετ είναι ένα μπασκετικό έκτρωμα.
Δεν ήταν εξάλλου στις "προγραμματικές δηλώσεις" του Σφαιρόπουλου, ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να παίξει ΚΑΙ επιθετικά;

Ο τρομερά μπερδεμένος σχεδιασμός όμως βύθισε την ομάδα στην εσωστρέφεια και φαίνεται πως χάνει και το "κάστρο" της άμυνας.

Δεν μπορούμε επ' ουδενί να παραβλέψουμε τα εξής:

*Έψαχνε αμυντικό guard με δυναμισμό τύπου Άαρον Τζάκσον και Γκρέιντζερ και εν τέλη κατέληξε στον soft Ρόμπερτς. Και μάλιστα του έδωσε 1 εκ δολλάρια.

*Έψαχνε την τελευταία πινελιά στην περιφέρεια με έναν scoring guard ως αντίβαρο της φυγής των Λοτζέσκι και Γκριν και κατέληξε στον Χόλις Τόμπσον που ΔΕΝ είναι με τίποτα αυτός ο παίκτης.

*Έφερε τον Τιλί και κράτησε τον Αγραβάνη, ορθώς. Αλλά όταν βγήκαν και οι δυο off άρχισε πάλι τον πειραματισμό με τον Παπαπέτρου, φτάνοντας στο σημείο να λέμε ότι ο Ιωάννης έχει καταστραφεί εντελώς αγωνιστικά. Έφερε τον Ουίλτζερ αλλά δεν τον εμπιστεύται, παρόλο που ο Καναδός έχει "βρωμόσουτο" και δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου.

*ΠΡΟΦΑΝΩΣ και κάνει σκληρές και επίπονες προπονήσεις, δεν υπάρχει πουθενά αυτό, να πέφτουν κάτω όλοι σαν τα κοτόπουλα, ο ένας μετά τον άλλον. Να κρατούσε τον Χάκετ ΤΟΤΕ, αφού μπορεί να ζει με τους τραυματισμούς.

Σε όλα τα παραπάνω οφείλει να απαντήσει ο κόουτς, δεν είναι στο απυρόβλητο.

Δεν θα προχωρήσει η ομάδα με αυτήν την νοοτροπία του under 70 points και "πάμε γερά" στην άμυνα.
Ο Πριντ και ο Μιλου κλείνονται πλέον συστηματικά και η αντίπαλη ομάδα δεν κάνει αλλαγές στα σκριν, αφήνοντας τα guard μας στην φουρτούνα τους.

Σήμερα γράφτηκε ότι ο Σφαιρόπουλος έχει την στήριξη των Προέδρων.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη, θα το δούμε εν καιρώ.









1 σχόλιο:

  1. Εκπληκτικά ακριβές το άρθρο, μπράβο.
    Το μπάσκετ πρέπει να είναι ευχάριστο σαν θέαμα και να σε χορταίνει. Πολλές φορές ο Ολυμπιακός μας σπάει απλώς τα νεύρα. Οι ελλείψεις είναι πολλές, αλλά βασικότερη είναι η έλληψη του παίκτη που θα τραβάει το σκορ και θα δίνει τον ρυθμό στην επίθεση με τις ατομικές του εξάρσεις. Οι καλές ομάδες της ευρωλίγκας έχουν όλες από έναν και οι πολύ καλές έχουν δύο-τρείς! Εμείς έχουμε ρολίστες.
    Ξαναλέω ότι βάσει ρόστερ, η χρονιά αυτή είναι σούπερ πετυχημένη. Αλλά δεν γίνεται να κοροιδευόμαστε ότι έχουμε ομάδα!
    Ο ΠΑΟ έχει και παίκτη πρωταγωνιστή (Καλάθη) και 3-4 καλές λύσεις παραπάνω σε αριθμό. Γι' αυτό και δεν θεωρώ πιθανό να του σπάσουμε την έδρα φέτος. Οπότε ας κρατήσουμε ότι μπορούμε από τα κεκτημένα στην Ευρώπη και ας παλέψουμε γιά την τετράδα. Και από του χρόνου να πάμε αλλαγμένοι και με λύσεις επιπέδου.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή