Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σοβαρός και μετρημένος...


Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για τον μεγάλο προσεχή αγώνα με την Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και μετρημένος απέναντι στους καμικάζι Λιθουανούς του εξαιρετικού αλλά άπειρου coach, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους...


Τα παμε και στο τελευταίο μου μπασκετικό blog, το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις είναι υπερβολικά σημαντικό καθώς με νίκη οι ερυθρόλευκοι αγκαλιάζουν το πλεονέκτημα έδρας και την τετράδα. Παράλληλα όμως είναι και πολύ δύσκολο ματς, καθώς οι Λιθουανοί κάνουν μια πολύ καλή σεζόν διεκδικώντας την είσοδο στα play offs-κάτι που αν γίνει θα ναι τεράστια έκπληξη. Πολύ καλά στημένη  και σκληρή ομάδα...

Η Ζαλγκίρις έχει κερδίσει φέτος Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ, βρίσκεται σε ρεκόρ 9-12 στην 10η θέση και βρίσκεται μόλις μία νίκη κάτω από το όριο της οχτάδας (Εφές και Νταρουσάφακα έχουν ρεκόρ 10-11). Οπότε όσο κρίσιμος είναι ο αγώνας για τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο είναι και για τους Λιθουανούς.

Όσο ταλέντο τους λείπει, άλλο τόσο πάθος και δύναμη βγάζουν μέσα στο παρκέ. Είναι μια ομάδα μεν, με πολύ δυνατά κορμιά  στην άμυνα, αλλά αντικειμενικά αν ο Ολυμπιακός βρει επιθετικό ρυθμό δύσκολα μπορεί να τον ακολουθήσει και να του δημιουργήσει πρόβλημα. Οπότε θα χρειαστεί γρήγορο transition μπάσκετ και οπωσδήποτε καλή δημιουργία! Προς θεού, το ότι "μπήκαν όλα" στο Καζάν ενδεχομένως να μην επαναληφθεί και μεθαύριο! Οπότε η ομάδα δεν πρέπει να τα περιμένει όλα έξω από τα 6,75m. .

Ο Ολυμπιακός συν τις άλλοις θα παραταχθεί ξανά με απουσίες. Ελπίζω πως θα λείψουν μόνο οι Σπανούλης και Γιανγκ. Οπότε ειδικά στην περιφέρεια η μη συμμετοχή του αρχηγού, σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω, όπως ακριβώς συνέβη και στο Καζάν. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ναι 100% συγκεντρωμένοι στον αγώνα και σοβαροί, αν όχι, τότε να στε σίγουροι πως οι Λιθουανοί καραδοκούν για την μεγάλη έκπληξη! Επιπλέον ο προπονητής τους βγάζει ένα κόμπλεξ απέναντι στους Πειραιώτες, καθώς υπήρξε χρόνιος "αιώνιος" αντίπαλος, σαν παίχτης! Κανένα περιθώριο εφησυχασμού λοιπόν δεν υπάρχει, δεν δικαιολογείται χαλάρωση ούτε για ένα λεπτό! Για ακόμα ένα ματς θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια από τους "λαβωμένους" αλλά συσπειρωμένους Ερυθρόλευκους!


Πάμε όμως και στην καθαρά μπασκετική on court ανάλυση του προσεχή αγώνα:


  • Οι πυλώνες της επίθεσης θα ναι ξανά οι Γκριν-Πρίντεζης. Σε αυτούς θα πέσει πάνω ο Γιασικεβίτσιους, αυτό είναι βέβαιο! Και οκ για τον υπαρχηγό το ξέρουμε πόσο απαραίτητος είναι στο παιχνίδι στο low post, για τον Έρικ Γκριν όμως, θα ναι το δεύτερο παιχνίδι που θα χει τόσο σημαντικό και αναβαθμισμένο ρόλο! Και στο πρώτο (στο Καζάν) ο the gunner βγήκε επιτέλους μπροστά και έκανε την κορυφαία του εμφάνιση στην σεζόν!
  • Κατά τα άλλα οι Παπανικολάου-Μάντζαρης και Λοτζέσκι θα ναι υπεραπαραίτητοι στην περιφέρεια (πρέπει να πάρει σκορ η ομάδα απο αυτούς οπωσδήποτε), ενώ στην ρακέτα εκτός από τον Μπιρντς, ο super φορμαρισμένος Μιλουτίνοφ θα παίξει ξανά αρκετά λόγω των μεγάλων κορμιών στο "5" των Λιθουανών (Καβαλιάουσκας, Λίμα και Γιαφτόκας).
  • Αμυντικά θα χρειαστεί πολύ προσοχή στα κεντρικά pick των παιχτών του Σάρας. Δίνουν πολύ δυναμικά σκριν και οι πολύ ταχείς guard τους (ειδικά ο Λεκαβότσιους) ψάχνει τα ακροβολισμένα ελεύθερα σουτ. Κάτι που έκαναν κατά συρροήν και στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων! Οπότε καλό σπάσιμο στα σκριν (εκεί οι Γουότερς και Γκριν πονάνε) ή εναλλακτικά καλό hedge out από τον Μπιρντς και βέβαια προσοχή στις περιστροφές και τις αποστάσεις καθώς η Ζαλγκίρις σαν παραδοσιακή λιθουανική ομάδα "ζει" από τα τρίποντα! Επιπλέον πολύ προσοχή στην άμυνα στο "4" καθώς οι Γιανκούνας και Μότουμ είναι πολύ ποιοτικοί-κάτι που σημαίνει πως οι Πρίντεζης-Παπαπέτρου και Αγραβάνης θα χουν πολύ δουλειά!

Κλείνουμε με το σημερινό blog λοιπόν. Μείνετε συντονισμένοι στον red philosopher καθώς οι αναλύσεις για την αγαπημένη μας και όχι μόνο ομάδα, συνεχίζονται... Καλημέρα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου