Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Δεν θέλει τρόπο, θέλει... κόπο

Η αντιστροφή της περίφημης παροιμίας στον τίτλο, ταιριάζει απόλυτα στον μπασκετικό Ολυμπιακό ο οποίος ξεκινάει την προετοιμασία του για την νέα σεζόν! Ο red philosopher -πάντα στο πλευρό της ομάδας- ξεκινά από νωρίς... τις αναλύσεις! Γράφει ο Αντιδραστικός 

"Δεν θέλει τρόπο, θέλει κόπο" λοιπόν! Ο Ολυμπιακός μας, η ομάδα σύμβολο, ξεκινά για ακόμα μία χρονιά με πολλά όνειρα, με στόχο την κορυφή της Ευρώπης και την διατήρηση της εγχώριας ανωτερότητας του. Με όπλα του το πάθος, την ενέργεια, την refuse to loose νοοτροπία , την ομοιογένεια  και βέβαια τον απαράλλακτο ελληνικό του κορμό! Παρόλα αυτά θα χρειαστεί κόπος. Δουλειά. Πολλή δουλειά. Γιατί μην ξεχνάμε πως η ομάδα πέρυσι απέτυχε παταγωδώς στην Ευρώπη!

Οπότε. Φέτος που το μομέντουμ ευνοεί, γιατί μετά από χρόνια θα υπάρχει απαρτία στην προετοιμασία (κι όμως ναι!), είναι μία άριστη ευκαιρία η ομάδα να δουλέψει στις μεγάλες της αδυναμίες και να παρουσιαστεί ανώτερη και πιο έτοιμη στην νέα euroleague! 

Η διατήρηση του κορμού είναι σημαντικότατη και δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες! Ο Ολυμπιακός θα ναι ίδιος κατά τα 12/15 σε σχέση με πέρυσι, την ίδια στιγμή που ομάδες όπως  Μπάρτσα, Παναθηναϊκός, Μακάμπι , Λαμποράλ κτλ θα χουν αλλάξει ριζικά! 

Στο βασικό group παιχτών του Θρύλου ουσιαστικά προστέθηκαν μόλις δύο παίχτες! Ο σέντερ Μπιρντς και ο combo guard Γκριν... Οι υπόλοιποι δέκα θα ναι οι ίδιοι, το οποίο σημαίνει πως ο βαθμός συνοχής θα ναι εντυπωσιακά υψηλός, ενώ τα νέα αποκτήματα θα μπορέσουν να αφομοιωθούν πολύ πιο εύκολα!

Για αυτό σας λέω. Ο τρόπος υπάρχει στο Λιμάνι. Απλά τώρα θέλει... κόπο!  

  • Καλύτεροι αυτοματισμοί στις αμυντικές περιστροφές και εναλλακτικά σχέδια γενικά στην άμυνα (το παιχνίδι με αλλαγές πέρυσι τιμώρησε πάμπολλες φορές τον Σφαιρόπουλο) 
  • Επιτέλους τέλος στην προσκόλληση  στο κεντρικό pick n roll- με τον Σπανούλη να παίρνει το 70% των επιθέσεων, κοινώς να βρεθούν νέα συστήματα που θα αξιοποιήσουν το ρόστερ της ομάδας!
  • Θεωρώ πως αμυντικά με τους Γιανγκ-Παπανικολάου πιο έτοιμους, η ομάδα θα ναι πολύ δυνατή και πολύ πιο γρήγορη... 
  • Επιθετικά θεωρώ μας ταιριάζει το transition παιχνίδι (ακόμα και στο σετ παιχνίδι-κοινώς επιθέσεις κάτω από τα 14"). 
  • Στο low post η ομάδα εξακολουθεί να υστερεί (ουσιαστικά μόνο οι Πρίντεζης και Χάκετ απειλούν από εκεί), εκτός κι αν κάνει την έκπληξη ο Σφαιρόπουλος με Μιλουτίνοφ να ταΐζεται πιο συχνά...

Αυτά εν ολίγης σαν μια πρώτη προσέγγιση... 16 Αυγούστου και ξεκινάμε λοιπόν το μακρύ ταξίδι! Πάντα στο πλευρό της ομάδας μας, με πίστη, ενότητα και πάθος ο Θρύλος όλα τα μπορεί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου