Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

42ο Πρωτάθλημα: Ο τίτλος του Τσόρι Ντομίνγκεζ

Με την γενική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και το εμφανές αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, ο Ολυμπιακός κατέκτησε σήμερα και μαθηματικά το 42ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο κόσμος φέτος μπορεί να μην ευχαριστήθηκε το γεγονός αλλά οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός κόβει δίκαια, πρώτος το νήμα. Αρκεί; spanios


Καλύτερη επίθεση (71 γκολ), καλύτερη άμυνα (20 γκολ) και φυσικά καλύτερο ενεργητικό (+51 έναντι +24 του ΠΑΟ και +14 του ΠΑΟΚ!).
Περισσότερες νίκες (23), λιγότερες ήττες (4).
Πρώτος σε τελικές προσπάθειες (486) και σε ασίστ (36), δυο παίκτες στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ (Μήτρογλου 13, Ντομίνγκεζ 11)..

Και ακόμα μένουν τρεις αγωνιστικές.

Ο τελικός Κυπέλλου να εκκρεμεί ενώ στην Ευρώπη μας σημάδεψαν οι μεγάλες νίκες επί των Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Οι αριθμοί όμως δεν παίζουν μπάλα.
Ο Ολυμπιακός μας βασίλεψε σαν μονόφθαλμος απέναντι σε τυφλούς. Αυτή είναι η αλήθεια.

Θα το θυμόμαστε σαν ένα Πρωτάθλημα του Τσόρι Ντομίνγκεζ και κάποιων rookies που μας αφήνουν υποσχέσεις (Φορτούνης, Ομάρ, Μαζουακού).

Με τον ΜΟ στο Καραϊσκάκη στα χαμηλότερα επίπεδα και με τον κόσμο παγωμένο για δυο λόγους.

Το ρόστερ έχει αποψιλωθεί σημαντικά, ενώ ο τίτλος ήρθε χωρίς καμία μεγάλη νίκη!

Απέναντι στον ΠΑΟ, μια νίκη με 1-0 με κεφαλιά του Αυλωνίτη από στημένη φάση και δεν πήραμε ποτέ εκδίκηση για το περσινό 0-3, ενώ στην Λεωφόρο ήττα με 2-1.
Απέναντι στον ΠΑΟΚ ήττα στο Καραϊσκάκης (1-2) και "λευκή ισοπαλία" στην Τούμπα, ήττες σε Γιάννενα, Ατρόμητο, ισοπαλίες σε Τρίπολη και Αγρίνιο!

Πρόκριση με γκολ στο 90' απέναντι στην ΑΕΚ της μιας κατηγορίας διαφορά στο Κύπελλο..

Η Ιστορία γράφεται με τα τρόπαια, αλλά το σημερινό - εφετινό λυπάμαι πολύ που το γράφω, αμφιβάλλω αν θα το θυμάται κανείς..

Η ομάδα στα μεθεόρτια του τίτλου, πρέπει να δουλέψει με ΠΡΟΣΟΧΗ και ΠΑΘΟΣ για να διορθωθεί το ρόστερ, να δοθεί ξανά προοπτική στον κόσμο και να φτιαχτεί κορμός που δεν θα αποκλείεται με κάτω τα χέρια από την Ντνίπρο...

Ομάδα που θα κάνει τον κόσμο να γυρίσει στο γήπεδο, να βρει ξανά τους δικούς του ήρωες με την ερυθρόλευκη.

Μέχρι τότε θα είναι ο Ολυμπιακός του "μοναχικού" και μεγάλου Τσόρι!

1 σχόλιο:

  1. Spanios, συμφωνώ απολύτως, θα προσέθετα στον τίτλο - κάτι που επισημαίνεις άλλωστε κι εσύ στο ποστάρισμα - το "...και της ανυπαρξίας των άλλων".
    Αυτό κάνει πολύ κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είχε δείξει ότι μπορούσε να κοντράρει -και έπαιρνε και κάποια σφυρίγματα, που του καθάριζαν δύσκολα ματς. Όμως, διαλύθηκε μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη,
    Ο Παναθηναϊκός, όσο βαριά φανέλα κι αν έχει, είναι ανεκδιήγητος, ίσως να υπάρξει ανταγωνισμός από την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη - όχι με την πρώτη χρονιά, αλλά στη συνέχεια.
    Πάντως, ο κόσμος του Ολυμπιακού χρειάζεται ζέσταμα!

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή