Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Κι όμως είναι κι αυτή μία Dream Team!



O Admiral βλέπει ότι συζητούνται πιο πολύ αυτοί που λείπουν από την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ και ...εξανίσταται, καθώς οι παρόντες είναι μέρος της αφρόκρεμας του ΝΒΑ!



Την ώρα λοιπόν που ο Giannis και η παρέα του προετοιμάζονται για το προ-ολυμπιακό τουρνουά της Ιταλίας, η Αμερικανική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους εκλεκτούς 12 που θα εκπροσωπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στη Βραζιλία.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση των ονομάτων ξεκίνησε μια ολόκληρη συζήτηση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όχι για τους παρόντες, αλλά κυρίως για τους απόντες.

Lebron, Curry, Harden, Westbrook, Leonard,   Aldridge, Anthony Davis, Griffin, Wall, Wade, Lillard, Love, Howard, Drummond, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους δεν θα βρεθεί στα παρκέ της Βραζιλίας, γεγονός που προκάλεσε την απογοήτευση και τα πικρόχολα σχόλια αρκετών μέσων ενημέρωσης που έψαχναν να χωρίσουν την ήρα από το στάρι, κοινώς τους αδικαιολογήτως απόντες από τους δικαιολογημένους.

Όμως κατά τη γνώμη μου αυτή η συζήτηση αδικεί τους παρόντες που στο κάτω κάτω της γραφής είναι στην πλειονότητά τους παικταράδες (9/12 all star στο Toronto) και έρχονται από πολύ καλή σεζόν.

Οκ, δεν είναι και οι 12 από την αφρόκρεμα του NBA, όμως νομίζω ότι όλοι μας έχουμε λίγο πολύ συμβιβαστεί πια με την ιδέα ότι σε κάθε διοργάνωση όλο και κάποιος super star θα λείπει.

Τρομάζει η περιφέρεια!

Πάμε να δούμε τους 12 εκλεκτούς λοιπόν:

PG: Kyrie Irving, Kyle Lowry
SG: Klay Thompson, Jimmy Butler, DeMar DeRozan
SF: Kevin Durant, Paul George, Harrison Barnes
PF: Carmelo Anthony, Draymond Green
C: DeMarcus Cousins, DeAndre Jordan

Αδιαμφισβήτητα, το πυρηνικό όπλο αυτής της ομάδας θα είναι η τρομερή περιφέρειά της, που είναι  ικανή να προκαλέσει τον φόβο και τον τρόμο στους αντιπάλους της. 


Διαθέτει ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες στη θέση τους παγκοσμίως (Irving, Durant), παίκτες που ξεχωρίζουν για το θανατηφόρο τους σουτ (Thompson) αλλά και παίκτες που κάνουν όλες τις δουλειές.

Θες σουτ; Θες ντρίμπλα; Θες passing game; Θες ταχύτητα; Θες ένας εναντίον ενός; Θες διείσδυση; Θες θέαμα; Θες άμυνα; Όλα τα χει ο μπαξές.

Μοναδική αδυναμία της Team USA είναι η υπερφόρτωση στις θέσεις 2 και 3 και οι λιγότερες επιλογές στις θέσεις 4 και 5, καθώς ο Carmelo - των τεσσάρων Ολυμπιάδων παρακαλώ - σαφώς και δεν είναι 4άρι.

Μπορεί βέβαια η λειψανδρία στους ψηλούς να οφείλεται και σε συνειδητή επιλογή που προέκυψε μετά από scouting των άλλων εθνικών ομάδων.

Πάντως στο τελευταίο Μουντομπάσκετ, οι Αμερικανοί είχαν κάνει το ακριβώς αντίθετο. Είχαν υπερφορτώσει δηλαδή τους ψηλούς τους, φοβούμενοι ότι θα βρουν στον τελικό την Ισπανία των Gasol, Reyes, Ibaka. Εν τέλει συνάντησαν στον τελικό τους Σέρβους.

Τώρα αποφάσισαν να κάνουν το ακριβώς αντίθετο, που είναι και πιο ριψοκίνδυνο. Δεν αποκλείεται και να το πληρώσουν.

Οψόμεθα στο Ρίο...


1 σχόλιο:

  1. Admiral, προσωπικά δεν βλέπω από ποιους θα χάσουν οι Αμερικανοί...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή