Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Με αυτούς στα προκριματικά και... ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ!


Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, στην νέα εποχή Βίκτορ στο λιμάνι!


Το φετινό καλοκαίρι είναι περίεργο. Πιο περίεργο από ποτέ βασικά... Τα προκριματικά Ιούλη μήνα και η απότομη αλλαγή προπονητή οδήγησαν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. 

Στην νέα εποχή Βίκτορ, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει το μέλλον και το βασικότερο να αφήσει επιτέλους πίσω του τα μεγάλα λάθη της τελευταίας τριετίας-τα οποία συσσωρεύτηκαν και οδήγησαν στην κακή φετινή κατάσταση!

Τι πρέπει όμως να αλλάξει; Ο red philosopher προτείνει:

Θα χρειαστεί ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στην ομάδα! Κι όσο ρίσκο κι αν υπάρχει (με τα προκριματικά σε ένα μήνα), πρέπει το ρόστερ να βελτιωθεί/διαφοροποιηθεί σε πολλούς τομείς. Κι ας αποκλειστεί -που λέει ο λόγος- κι από τους ομίλους! 

Στα προκριματικά η ομάδα θα κατεβει με ότι καλύτερο έχει. Δηλαδή θα βασιστεί σε 17-18 παίχτες. Καπίνος-Φιγκέιρας-Μαζουακού-Μποτία-Τσιμίκας-Βούρος-Σιόβας-Αυλωνίτης, Μιλιβόγιεβιτς-Μανιάτης-Κασάμι-Ζντιέλαρ-Μπουχαλάκης, Πάρντο-Ντουρμάζ-Φορτούνης-Τσόρι, Ιντέγιε-Πουλίδο. Θεωρώ πως με αυτούς μπορεί να διεκδικήσει και να καταφέρει την πρόκριση. Αν έρθουν και κάποιες μεταγραφές σύντομα, καλώς να μπουν κ αυτοί στην εξίσωση!

Από κει και πέρα, πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ οι Ντα Κόστα και Σεμπά, οι οποίοι είναι ό,τι χειρότερο έχει φορέσει την ερυθρόλευκη, ενώ πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με τους transfer listed στην ομάδα-οι οποίοι θεωρητικά θα φέρουν πολλά έσοδα. Αναφέρομαι στους Μαζουακού-Κασάμι (κυρίως), Μποτία-Ντουρμάζ-Πουλίδο-Ομάρ! Αν φύγουν σαφώς θα αναζητηθούν οι αντικαταστάτες τους, ενώ αν μείνουν η ομάδα θα πρέπει να χτίσει (και) σε αυτούς.

Παράλληλα θαρρώ πως ο Βίκτορ είναι ενήμερος και σύμφωνος να δώσει ευκαιρίες στους Έλληνες! Γιαννιώτας-Αυλωνίτης-Γούτας (κυρίως), αλλά και ο Μπέρτος-ακόμα και βέβαια ο υγιής Ολαϊτάν (έκανε παπάδες επί Βίκτορ assistant...), θα έχουν τις ευκαιρίες τους σίγουρα!

Τέλος η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί, επιτέλους με καλούς παίχτες στις θέσεις που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πονάει. Βασικούς στόπερ, αμυντικό χαφ και εξτρέμ, αναπληρωματικούς τερματοφύλακα και φορ (και στις θέσεις τυχόν πωληθέντων παιχτών)...

Οπότε ας δουλέψει ο Βίκτορ με τον υπάρχον ρόστερ, ας το μοντάρει ώστε η ομάδα να κατέβει δυνατή στα προκριματικά και από κει και πέρα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως στην ομάδα σταδιακά μέχρι την έναρξη της super league στα τέλη Αυγούστου είμαι σίγουρος πως θα γίνουν πολλές αλλαγές... 

Τα κλειδιά στον νέο μας προπονητή, τον οποίο το τονίζω τον πιστεύω προσωπικά πάρα πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου