Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Αλλαγή πλεύσης από Σφαιρό και παίκτες



Εκτός από την πολύ σημαντική βαθμολογικά νίκη, χθες στο ΣΕΦ ξεδιαλύναμε στο μυαλό μας το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι.Stouk

Στο χθεσινό μου Post έγραψα για τα ερωτηματικά που καλείται να διώξει ο κόουτς Bullet (τα οποία κακά τα ψέματα ο ίδιος δημιούργησε) και έπεσα μέσα στις προβλέψεις μου.

Τι είδαμε χθες;

  • Τις πεντάδες να μην αλλάζουν σύνθεση... χρονομετρικά, αλλά να δίνεται χρόνος έτσι ώστε να υπάρχει ρυθμός.

  • Ξεκάθαροι ρόλοι χωρίς μπερδέματα και πολυθεσίες. Ο Όντομ πίσω απ' τον Σπανούλη, ο Παπαπέτρου πίσω απ τον Πρίντεζη.

  • Ο Μιλουτίνοφ θα συνεχίσει να παίζει όταν απέναντι υπάρχει ίδιου στυλ αντίπαλος. Σε αυτή την περίπτωση απ ό, τι φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά.

  • Προς το παρόν, ο Ουόρικ θα παίζει μόνο στο 5, όπως δήλωσε και ο Σφαιρό, ακριβώς για τον λόγο που είχα επισημάνει, ότι θέλουν να τον εγκλιματίσουν το συντομότερο και όχι να τον μπερδέψουν.

  • Ο Αγραβάνης θα παίζει πια μόνο σε έκτακτη ανάγκη (φάουλ, τραυματισμοί). Πληρώνει την ανεπάρκειά του και το αναγκαστικό πια σφύξιμο του rotation.

  • Ένα τρικ του Σφαιρόπουλου, που ενδεχομένως να αποδειχθεί κομβικό τόσο για τον ίδιο τον Σπανούλη, όσο και για την ομάδα γενικότερα. Όταν η άμυνα έσφιξε πολύ σε βάρος του αρχηγού, ο V-Span έπαιξε στον "άσο" και οι Χάκετ-Μάντζαρης στο "2". Αυτός κατέβαζε την μπάλα, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζει την αντίπαλη άμυνα. Έτσι έβαλε 2-3 εύκολα καλάθια ο αρχηγός και σίγουρα το συγκεκριμένο τρικ θα συνεχιστεί.


Είδαμε, με άλλα λόγια, αυτό που περιμέναμε. Αλλαγή πλεύσης από πλευράς προπονητή, ο οποίος άφησε πίσω τις αλχημείες και έχει πια μοιράσει ξεκάθαρα ρόλους και θέσεις, αλλά και συνειδειτοποίηση από πλευράς παικτών, οι οποίοι κατάλαβαν το κρίσιμο της κατάστασης και έβγαλαν πάθος και θέληση.

Και αυτό το τελευταίο, δεν φάνηκε από τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Μάντζαρη. Αυτοί ξέρουμε πώς αντιδρούν στα δύσκολα. Ούτε καν από τον Χάκετ, που βουτούσε σαν... καταδύτης για να κερδίσει μπάλες. Γνωστός και αυτός.

Φάνηκε όμως από τον Παπαπέτρου, που σε μια κακή χρονιά γι αυτόν εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο (και μάλιστα σε θέση που δεν είναι η φυσική του), τον Όντομ (απίστευτο high light το κάρφωμά του) αλλά και τον Μιλουτίνοφ, που ήταν αρκετά ψύχραιμος και ουσιαστικός και όχι φοβισμένος και διστακτικός ως συνήθως.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Με ένα διπλό στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός αντιστρέφει πλήρως την κατάσταση. Και αυτό γιατί μετά ακολουθεί η Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, που αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσει.

Έτσι, με ένα σερί (για αρχή) 3-0 και με ρεκόρ 6-5, η πίεση θα μεταφερθεί στους αντιπάλους συνδιεκδικητές της πρόκρισης. Να δουν και αυτοί τη... γλύκα να παίζεις με μια δαμόκλειο σπάθη πάνω απ το κεφάλι σου.

Οπωσδήποτε, λοιπόν, διπλό στη Γερμανία. Ο χθεσινός Ολυμπιακός με έπεισε ότι μπορεί να το κάνει, και μάλιστα άνετα. Με την σίγουρη στήριξη του κόσμου, που σίγουρα θα δώσει το παρόν στην Brose Arena...

ΥΣ1: Αυτή η έδρα, ειδικά φέτος, δε φοβάται κανέναν. Μα κανέναν όμως..

ΥΣ2: Είδατε τι σας έλεγα για τη διαιτησία;;;;

ΥΣ3: Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της φωτογραφίας. Ο Σφαιρόπουλος έδειξε ότι ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες, σχεδόν οριακές καταστάσεις, και αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα γαλόνια στην μέχρι τώρα καριέρα του, τηρουμένων των αναλογιών του ομίλου και της δυσκολίας του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου