Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η Μαδρίτη είναι (πια) μια ιστορική πρόκληση


Η περίοδος 2000-2008, όταν ήμασταν ουσιαστικά κομπάρσοι της Euroleague, φαντάζει πια ως μια πικρή και μακρινή ανάμνηση. Και ως προς αυτό ο Ολυμπιακός καλείται να εκμεταλλευτεί τη μοίρα που ο ίδιος έφτιαξε και να πάρει μια πρόκριση που από μόνη της θα είναι επιτυχία. Stouk


Μια ομάδα που έχει 3 ευρωπαϊκά και ένα πρόσφατο BacktoBack να τον έχει σημαδέψει, μπορεί να θεωρεί ως επιτυχία τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα, ειδικά δε της φετινής, και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας.

Για να καταλάβετε αυτό που θέλω να πω, φανταστείτε απλά το «πρέπει» για κατάκτηση του τροπαίου, που έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες των Blaugrana, που έχουν αποτύχει να πάνε στο Final 4 της πόλης τους το 2011, το 2012 βρέθηκαν μπροστά στον Σπανούλη και τις ορέξεις του, ενώ το 2013 και το 2014 αποκλείστηκαν από τη μισητή τους (μας) Ρεάλ.

Ή οι ίδιοι οι Μαδριλένοι, που αν δεν τα καταφέρουν θα έχουν κάνει ένα μαύρο 3 x 3. Τέλος, η ΤΣΣΚΑ του απύθμενου budjet, του Κιριλένκο, του Τεόντοσιτς και του Ντε Κολό, πραγματικά δεν την παίρνει να χάσει άλλη μία Ευρωλίγκα όντας εξ αρχής φαβορί.

Από την άλλη βέβαια, δεν μπορείς να είσαι Ολυμπιακός και να κομπάζεις επειδή βρέθηκες για 10η συνεχόμενη φορά στους 8. Είναι η άλλη όψη της κληρονομιάς του BacktoBack.

«Κωλώνω», να σας πω την αλήθεια, να πω τη λέξη «αποτυχία» αν δεν προκριθούμε. Αλλά πώς να πω και «επιτυχία», αν έχοντας σπάσει μία έδρα που δύσκολα κανείς το καταφέρνει, δεν εκμεταλλευτεί την ίδια του τη μοίρα;;;

Να μαστε λοιπόν μπροστά στη Ρόδο και το… πήδημα. Στην χρυσή ευκαιρία να εμπλουτίσει ο Ολυμπιακός τη… συλλογή του από Final 4 και στη συνέχεια να διασκεδάζει με το άγχος των υπολοίπων 3ων συνδιεκδικητών. Ειδεμή, στο «Γιατί ρε γαμώτο;;;» που θα μας βασανίζει για καιρό.

Όπως και να χει, και καλά να μην πάνε τα πράγματα, ας μην φύγουμε  το ΣΕΦ πριν τη λήξη και ας μείνουμε να χειροκροτήσουμε.

ΥΣ1: Άλλη μια ωραία πρόκληση για αυτή την ομάδα. Ανυπομονώ πραγματικά…

ΥΣ2: Όταν ο φετινός Ολυμπιακός είναι πλήρης, μοιάζει σαν να δυναμώνει πιο πολύ ψυχολογικά και στη συνέχεια αγωνιστικά…

3 σχόλια:

  1. "Οπως και να'χει και καλα να μην πανε τα πραγματα να μεινουμε και να χειροκροτησουμε"! Μπραβο σoυ Stouk! Αυτο θα πρεπει να γινετε σε καθε ματς φιλε και σε καθε αποτελεσμα!

    Ceballos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε σου κρύβω ότι έχω πάθει σοκ από το ματς με τη Φενέρ. Πέρα ότι δεν περίμενα να συμβεί, γιατί στο μυαλό μου το επίπεδο στήριξης προς την ομάδα των Ολυμπιακών που βρίσκονται στους αγώνες στο ΣΕΦ έχει ανέβει (με άλλα λόγια είμαστε πια πιο μπασκετικοί) το θεώρησα, για τη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε, μέγιστο foul.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοώ φυσικά την αποχώρηση του μισού γηπέδου 2 λεπτά πριν τη λήξη, όταν η ήττα προδιαγράφηκε. Και ενώ η υπεράσπιση της διαφοράς ήταν εξίσου πολύ σημαντική.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή