Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Της αμύνης τα παιδιά και το φαινόμενo που πρέπει να αποβληθεί από το μπάσκετ...



Τίποτε δεν τέλειωσε, αλλά ο Court Central μετρά τα έξοδα για Μαδρίτη, αφού ο Ολυμπιακός κερδίζει την Μπάρτσα και χωρίς το τέλειο ματς!
Το 2-1 είναι γεγονός! Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται μια νίκη μακριά από το Final Four , αλλά και ταυτόχρονα μια ήττα μακριά από ένα νέο ταξίδι στην Βαρκελώνη.

Ωστόσο, η δεύτερη νίκη ήρθε με τροπο πιο εμφατικό από την πρώτη
- κι ας ήταν θρίλερ! Κι αυτό γιατί ήρθε έπειτα από ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε και καλά διαστήματα αλλά και τάσεις αυτοκτονίας!

Αυτά τα διαστήματα, στα οποία οι ερυθρόλευκοι έχασαν διαδοχικές επιθέσεις και έδωσαν σχετικά καλά σουτ στους φιλοξενούμενους, ήρθαν μετά την εκπληκτική άμυνα στο 4ο δεκάλεπτο, όταν η Μπάρτσα σε 8 λεπτά σκόραρε 2 βολές, έναντι 24 πόντων συνολικά στο 3ο δεκάλεπτο. Ήταν 8 λεπτά με συνεχείς αλλαγές στα σκριν με άξονα τον Παπαπέτρου και διαδοχικά triple switch, το οποία έφεραν το 70-62 που, όμως, στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα εφιαλτικό 70-69 με τον La Bomba να δείχνει για πολλοστή φορά πόσο μεγάλος επιθετικός είναι. Είναι άλλωστε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Αυτές οι διαδοχικές αλλαγές, αντί των καθιερωμένων παγίδων στο "ασόδυο", προκειμένου να μην υπάρξουν ελεύθερα σουτ από την weak, καθώς και η συνδυασμένη άμυνα "κοντός + κοντός ή τριάρι" στον Ναβάρο, ήταν το, κατά κάποιο τροπο, καινούργιο στοιχείο που είδαμε από τον Σφαιρόπουλο στους Πειραιώτες. Ένα κοουτσάρισμα που απέναντι από τον πάγκο μας φάνηκε αψεγάδιαστο, με εξαίρεση ίσως ένα time out που περιμέναμε και δεν ήρθε όταν το +10 του ξεκινήματος στην 3η έγινε αρκετά γρήγορα +1...

Από την άλλη, ο Πασκουάλ έκοψε το pick'n'roll του Ολυμπιακού ρίχνοντας δύο ψηλούς στον Σπανούλη, θυμίζοντας τις κλασικές άμυνες αντιμετώπισης του Kill Bill. Εδώ, η απάντηση του "coach S" ήταν οι επιθέσεις από το "4" με τον Πρίντεζη σε φουλ φόρμα, επιθέσεις από την weak, με λιγότερη ευστοχία σε σχέση με το 2ο παιχνίδι, καθώς και αρκετά down pick από τους ψηλούς για τα τριάρια του. Επίσης, η Μπάρτσα έπαιξε για κάποια λεπτά και μόνο με Oleson πάνω στον αρχηγό, προφανώς για να μην έχει συχνά ελεύθερο παίκτη ο Ολυμπιακός. Με οδηγό, δε, το 1ο ματς, έπαιξε τον υπαρχηγό με παγίδες, ενώ άφηνε και πάλι τα σουτ από το "4", όπου έκανε την εμφάνισή του ο Πέτγουει. Στην δε επίθεση, το πιο επικίνδυνο διάστημα ήταν ουσιαστικά στην 3η, όταν οι Καταλανοί έπαιξαν λίγα λεπτά με twin towers, βγάζοντας κάποιες τριγωνικές επιθέσεις, που οδήγησαν στο επιμέρους 15-24 της 3ης.

Το 4ο παιχνίδι είναι μπροστά. Η Μπάρτσα, με τον Παναθηναϊκό, είχε κάνει το 1-0, το τριφύλλι είχε πάει στο 1-2 με break και άσο στο ΟΑΚΑ, αλλά οι μπλαού γκρανά είχαν ισοφαρίσει και πήγαν, τελικά, στο 3-2. Με όλο το ρίσκο, θα γράψω ότι δεν το βλέπω, γιατί με εξαίρεση τον Ναβάρο η Μπαρτσελόνα δείχνει έναν soft χαρακτήρα. Αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι, ακόμη και σε περίπτωση 2-2, ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλη τύχη για break στο break, κάτι που δεν φαινόταν πέρσι στους αγώνες με τη Ρεάλ.

Πάμε για ένα ακόμη μεγάλο ματς την Πέμπτη, όπου περιμένω 1ο τον Λαμόνικα που, θυμίζω, στο 5ο περσινό παιχνίδι των playoff είχε σφυρίξει δύο φορές σε ένα λεπτό ...μεταφορά στον Σπανούλη, στη Μαδρίτη, στέλνοντας μηνύματα...
Μακάρι το ματς της Πέμπτης να είναι το τελευταίο της σειράς!

ΥΓ 1. Μου λένε φίλοι Παναθηναϊκοί: "Πήρατε σούπερ σφυρίγματα απόψε"! Θα πω ότι ναι, πήραμε καποια στην 1η, ίσως ως "αναγνώριση" για το αδιανόητο 22-3 στις βολές του 2ου ματς στη Βαρκελώνη. Θυμίζω μόνο το πόσες φορές ο 1ος Μπελόσεβιτς πήγε απόψε στο βίντεο για να τσεκάρει ξανά και ξανά, προκειμένου να μην αδικήσει κάποια ομάδα...

ΥΓ 2. Για τους φίλους του μπάσκετ, συνολικά, θα παραθέσω κατά λέξη τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα παιχνιδιού από έναν εκ των διαιτητών και δημοσιοποιήθηκαν από την Ευρωλίγκα: 
" Ένα λεπτό μετά την είσοδό μας στα αποδυτήρια, η πόρτα άνοιξε με δύναμη απ' τον ..., συνοδεία ενός ανδρός. Πέταξε ένα κερί προς τον κ.Ανκαραλί, αλλά πέτυχε την καρέκλα. Ήταν εξαιρετικά επιθετικός και συγκρατήθηκε από εμένα κι από έναν απ' τους συνοδούς του, φωνάζοντας "Θα σε σκοτώσω. Δε θα φύγεις απ' την Ελλάδα απόψε ζωντανός! Στο υπόσχομαι όπως σε βλέπω και με βλέπεις. Θα σε σκοτώσω, την οικογένειά σου κι αυτό είναι υπόσχεση! Το επανέλαβε αρκετές φορές..." 
Απαντήστε το κουίζ "από ποιον ειπώθηκαν αυτά" και σκεφθείτε, πρώτοι οι φίλοι της ίδιας της ομάδας από τον επικεφαλής της οποίας εκτοξεύθηκαν αυτές οι απειλές - κι ακόμη χειρότερες, τόσο εμετικές που ντρέπομαι να τις περιλάβω εδώ - μήπως ήρθε πια η ώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αποβληθεί αυτό το φαινόμενο από το αγαπημένο μας μπάσκετ.

Court Central






6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο Θρύλο! Μας έβγαλε την ψυχή, αφού στο τέλος ξέμεινε σπό καθαρό μυαλό στην επίθεση. Θα ήταν κρίμα πάντως να χανόταν αυτό το ματς μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια. Όλα για όλα τώρα την Πέμπτη!

    ΥΓ Ως πότε η Πολιτεία θα παρακολουθεί αμέτοχη τα αίσχη του Δ. Γιαννακόπουλου; Γιατί τέτοια ανοχή σε τέτοιας έκτασης παραβατική και ιδιαίτερα προσβλητική συμπεριφορά; Η Πολιτεία και εν προκειμένω η ελληνική αστυνομία οφείλουν να μαζέψουν τους τραμπούκους παράγοντες εδώ και τώρα, ανεξαρτήτως αποχρώσεων και ομαδικών προτιμήσεων!

    Admiral

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Θα γ@#σω την μανα σου, ην γυναικα σου ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ σου μππροστα στα ματια σου"!!!!!! Οτι δεν γραψε ο φιλος Court. Δεν προκειτε γα αισχη απλα! Eιναι οτι πιο δειλο, βρομικο,σιχαμερο και θρασυδειλο εχει εμφανιστει ποτε στο μπασετ. Ενα μπαστραρδο κοκομαθημενο αποτους σαπιους πατεραδες κ θειους κ δεκα φορες χειροτερος. Ενας αλητης,ενας καθαροαιμς φασιστας στον χωρο του μπασκετ. Οπως λεει και ο Court, ποια πολιτεια ρε φλε;;; Απο εκει ξεκινανε ολα τα σκατα.Απο την ανοχη της πολιτείας κ της αστυνομιας. 150.000 ευρω λεει. Χαχα Του κανατε την μουρη κρεας τωρα.Αποκλησμο ρε και ποτε ξανα σε τιποτα. Για το ματς δεν θα πω τιποτα ακομα...

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τον τελικό κυπέλλου πολλοί φίλοι του ΠΑΟ τον αποθέωσαν για τις δηλώσεις του περί γουρλομάτηδων,καναπέδων κλπ.νομιζω οτι αποψε πηραν την απαντηση τους.

    Ας τον χαιρονται λοιπον και ας τον αποθεωσουν ξανα αν παρουν το πρωταθλημα.

    ΥΣ:Το ματς την πεμπτη δεν θα ειναι ντερμπι.οποιος το παρει θα το παρει με χαρακτηριστικη ανεση.τουλαχιστον αυτη ειναι η δικη μου προβλεψη και το ποιος θα ειναι αυτος εξαρταται αποκλειστηκα απο τον Ολυμπιακο.

    Αν μεινει στο εδαφος, παιξει με συγκεντρωση και ηρεμια, τοτε το 9 final 4 θα ειναι γεγονος.

    ΥΣ2:Δεν μπαινει ποτε το τριποντο του Σπανούλη.αν ειναι δυνατον....μονο αυτος....

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Stouk, ναι! Μόνο αυτός... Banis, δεν θα σχολιάσω, ξεπερνάνε τη λογική αυτά τα πράγματα...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή