Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

TACTIC BLOG: game 9


Game 9 και οι ερυθρόλευκοι πιάνοντας εξαιρετική ανά διαστήματα απόδοση, λύγισαν την εφτάψυχη Ρεάλ στο ΣΕΦ με 88-83 φτάνοντας σε ρεκόρ 5-4! Διαβάστε στην στήλη τακτικής του Red Philosopher:
Το small ball που καθιερώνεται από τον Μπλατ.
Η ερυθρόλευκη άμυνα στην ρακέτα, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά, έκανε τη διαφορά.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της ταυτόχρονης παρουσίας των τριών guard, στο παρκέ.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Μεγάλη νίκη για τον Θρύλο μας η χθεσινή... Στον Red Philosopher αναφερθήκαμε στον αγώνα με διάφορα blog άποψης. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο αποκλειστικά για ΜΠΑΣΚΕΤ, στην στήλη TACTIC BLOG.

Το small ball που καθιερώνεται από τον Μπλατ

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση λέει ο λαός... Ε λοιπόν για δεύτερο ματς σερί, είδαμε πολύ small ball από τον Μπλατ, σε ένα σχήμα που δείχνει να καθιερώνεται. Μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας, ο Θρύλος πήρε τα ηνία του αγώνα,  παίζοντας με τρία guard (Γκος, Στρέλνιεκς, Σπανούλη) και (σε διάφορα σημεία του αγώνα) με δίδυμο ψηλών Λεντέι-Πρίντεζη!
Αυτό αποσυντόνισε την Βασίλισσα που στην αρχή επέλεξε να παίξει με αντίθετα ψηλά σχήματα (με Ρούντι-Τέιλορ στο 2-3!), θέλοντας να χτυπήσει στα miss matches,  αλλά μέχρι να το πάρει χαμπάρι ο Λάσο, η ομάδα του είχε μείνει πίσω με 10 πόντους!
Σε κάθε ψαλίδισμα της διαφοράς που έκαναν οι Ισπανοί (τουλάχιστον 4-5 επέστρεψαν από μεγάλες διαφορές στο διψήφιο όριο), οι ερυθρόλευκοι ξανα-ανακτούσαν τον έλεγχο του αγώνα και του σκορ, με χαμηλά σχήματα (στο rotation μπήκε αυτή τη φορά και ο Μάντζαρης)! Να θυμίσω πως το ίδιο συνέβη και στο Μόναχο...
Το small ball λοιπόν ταιριάζει στους ερυθρόλευκους, αρέσει στον Μπλατ και πλέον θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Ο Ολυμπιακός βγάζει ενέργεια και ταχύτητα στο παρκέ, οι αμυντικές αλλαγές αρχίζουν και λειτουργούν καλύτερα (κοινώς μειώνονται τα miss matches), ενώ επιθετικά υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία και σουτ.

Η ερυθρόλευκη άμυνα στην ρακέτα, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά, έκανε τη διαφορά

Το ίδιο σας έγραψα και μετά το διπλό στην Audi Dom Arena. Οι ερυθρόλευκοι ψηλοί ήταν το Α και το Ω, της αμυντικής ερυθρόλευκης παρουσίας! Μια ερυθρόλευκη άμυνα που παρά το παθητικό 83 πόντων, τα πήγε εξαιρετικά, ξανά.
Οι Λεντέι και Μιλουτίνοφ ΕΚΑΝΑΝ τα πάντα! Μάρκαραν σε αλλαγές τους κοντούς, παίξανε συγκλονιστικές 1vs1 άμυνες τα μεγαλύτερα κορμιά της Ρεάλ, σάρωσαν στα ριμπάουντ (5 και 9 αντίστοιχα), ενώ είχαν τον απόλυτο έλεγχο της στεφάνης (από 2 τάπες έκαστος!). Γενικά μάρκαραν εξαιρετικά στο χώρο (αυτή ακριβώς είναι η λογική της άμυνας Μπλατ), απαγορεύοντας και δυσκολεύοντας αφάνταστα την Ρεάλ να πατήσει στο χαμηλό post!

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ταυτόχρονης παρουσίας των τριών guard, στο παρκέ

Για τις αρετές του small ball αναφέρθηκα και παραπάνω. Τώρα θα μιλήσω λίγο πιο ειδικά. Ο Ολυμπιακός με τους τρεις χειριστές του μέσα (Γκος, Σπανούλη, Στρελνιεκς) καταφέρνει εκτός από καλή και γρήγορη κυκλοφορία, να έχει ΦΡΕΣΚΑΔΑ. Κανείς δεν κουράζεται σε έντονο βαθμό (το είδαμε στο ΟΑΚΑ) καθώς κατεβάζουν την μπάλα και αποφασίζουν στα τελευταία δευτερόλεπτα ΚΑΙ οι τρεις...! Πότε ο ένας, πότε ο άλλος... Η Ρεάλ πχ χθες, στο τέλος έπεσε πάνω στο Σπανούλη και την ρίμαξε ο Γκος. Όταν δε έπεσε πάνω στον Γκος, την ρίμαξε ο Στρέλνιεκς!
Η κλασική δε, τακτική του Λάσο, με τον Τέιλορ να κουράζει με επαφές τον Σπανούλη, πήγε στράφι καθώς ο Kill Bill κατέβαζε σπάνια την μπάλα...!
Εκτός βέβαια από κυκλοφορία, φρεσκάδα και σουτ, ο Θρύλος κερδίζει και σε ένα άλλο βασικό κομμάτι. Σε παιχνίδι 1vs1... Και οι τρεις guard του το έχουν, ο καθένας μάλιστα με διαφορετικό τρόπο! Ο Σπαν συνήθως με drive μέχρι μέσα, ο Στρέλνιεκς με σουτ μετά από ντρίμπλα, ο δε Γκος με φλόουτερ...
Το 1vs1 από τους περιφερειακούς άλλωστε είναι, να σας θυμίσω,  βασικός πύλωνας, της επιθετικής λογικής του coach Μπλατ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου