Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τι θα έκανα για μια καλύτερη Basket League…

Banis
Για πολλούς το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Ίσως και να είναι έτσι. Όμως στην χώρα μας η καλαθοσφαίριση είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που μας έχει χαρίσει τόσες διακρίσεις, τόσες χαρές, τόση περηφάνια και αναμφίβολα είναι το άθλημα που μας ταιριάζει περισσότερο.


Αν το καλοσκεφτούμε, το μπάσκετ γενικά είναι το μοναδικό (μαζί με τα ελληνικά νησιά) είδος/προϊόν που αναγκάζει τους πάντες στο εξωτερικό, να ασχολούνται θετικά και με θαυμασμό για την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά επιμένουν κάποιοι να το αγνοούν επιδεικτικά και να το αφήνουν στο έλεος του, όταν θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λίγκα στην Ευρώπη, από αγωνιστικής πλευράς, τουλάχιστον. Χωρίς τα αίσχη και τις αλητείες του ποδοσφαίρου, με μοναδική παραφωνία τις ακραίες συμπεριφορές (επιεικείς χαρακτηρισμός) και «δραστηριότητες» του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ελληνική Basket League έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσες στους υπόλοιπους τομείς για να «ομορφύνει» σημαντικά..

Κάποιες προσωπικές προτάσεις – ιδέες για το λίφτινγκ της ελληνικής Basket League:

Κλειστή λίγκα:
Όσο σκληρό κι αν ακούγετε, η κλειστή λίγκα, ίσως είναι η μόνη λύση για αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν να πληρούν προϋποθέσεις όπως γήπεδο, μπάτζετ, φερεγγυότητα, δυναμική. Και αν η κλειστή λίγκα να είναι ακραίο, μια πιο ευέλικτη περίπτωση θεωρούμε πως είναι ένας αριθμός ομάδων με κλειστό συμβόλαιο τριών ετών και στο τέλος αυτής της προθεσμίας, οι πιο αδύναμες ή οι λιγότερο συνεπείς σύλλογοι να δίνουν την θέση τους σε κάποιες άλλες που θα έχουν και αυτοί μια πίστωση τριετίας. Θα υπάρχει βέβαια «παράθυρο» που θα δίνει το δικαίωμα στην διοργανώτρια αρχή να αποβάλλει κάποια ομάδα, εάν αυτή κρίνει πως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους όρους της νέας Basket League ή δεν είναι σωστή στις υποχρεώσεις της.

Management:
Διαμαρτυρόμαστε πως δεν πάει ο κόσμος στο μπάσκετ και πως βλέπουμε κενές εξέδρες και «ψυχρές» ατμόσφαιρες, ειδικά στα κλειστά της πρωτεύουσας. Τι κάνουν οι ομάδες όμως για να προσελκύσουν το φίλαθλο κοινό στις σάλες της Basket League ; Τίποτα. Κανένα happening, καμία έκπληξη, δώρα, παρουσιάσεις αλα ΝΒΑ, σπουδαίους παίκτες, καμιά γενικά ιδιαιτερότητα έτσι ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και να πάρουν την απόφαση να πάνε να στηρίξουν την ομάδα τους, να περάσουν 2-3 όμορφες ώρες με φίλους ή οικογένεια και όλα αυτά σε κόσμια, ασφαλή και φίλαθλη ατμόσφαιρα. Δεν γίνετε όμως έτσι. «Για να πιάσεις ψάρια πρέπει να βρέξεις τον κώλο σου», λέει ο λαός και αυτό είναι μια αδιάψευστη αλήθεια. Κι αν δεν ξέρουν οι ίδιοι πώς να το κάνουν, σίγουρα υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να αναλάβουν αυτό το κομμάτι. Μόνο τα γένια του σπανού δεν γίνονται..

Μείωση του αριθμού των ξένων:
Αυτό τα τελευταία χρόνια, είναι αλήθεια πως έχει διορθωθεί κάπως η κατάσταση. Και όχι γιατί δεν θέλανε ξένους στην ομάδα τους αλλά λόγο της οικονομικής κατάστασης δεν είχαν την δυνατότητα να προβούν σε μεταγραφές. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε νεαρά ελληνόπουλα να δείξουν το ταλέντο τους και να πάρουν τις ευκαιρίες τους, πράγμα πολύ θετικό για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Ωστόσο η μείωση των ξένων από έξι σε τέσσερις, το πολύ πέντε (2 αμερικανοί – 2 ή 3 ευρωπαίοι) θα ήταν το ιδανικό, κατά την γνώμη μας. Αν μη τι άλλο το ελληνικό ταλέντο ξεχειλίζει και είναι κρίμα να χάνετε για ξένους αμφιβόλου αξίας.

Πιο ποιοτικοί ξένοι παίκτες:
Φτάνουν πια τα.. ψώνια από το καλάθι. Οι αλλοδαποί παίκτες που θα έρχονται να είναι πραγματικά καλοί και ποιοτικοί και να μπορούν να προσφέρουν, ότι δεν μπορούν οι γηγενείς. Σκορ, αθλητικά προσόντα, θέαμα και τέλος πάντων ότι χρειάζεται ώστε να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Καλύτερα να ξοδευτούν περισσότερα χρήματα για λιγότερους αλλά ποιοτικούς ξένους, παρά να γεμίσουν οι ομάδες μπασκετμπολίστες - ερωτηματικά. Πιο προσεκτικό scouting λοιπόν και επιλογές. Σε αυτό ίσως βοήθαγε η περιόριση στις αλλαγές των ξένων στα μέσα της σεζόν.  

Επιστροφή όλων των καλών Ελλήνων που αγωνίζονται στο εξωτερικό:
Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Για να θεωρείσαι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης πρέπει να αγωνίζονται σε αυτό οι καλύτεροί σου παίκτες. Η αφρόκρεμά σου. Δεν έχω δει να παίζουν οι Navarro, Rudy, Rodriquez, Reyes, Vasquez, Abrines, San Emeterio και μεγάλοι παίκτες γενικότερα σε άλλες χώρες, παρά μόνο στο ΝΒΑ. Αντίθετα σε μας εκτός από τους Σπανούλη και Διαμαντίδη, Πρίντεζη, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Σλούκα και Μάτζιαρη όλα τα άλλα μεγάλα ονόματα έχουν φύγει σε άλλα πρωταθλήματα ή ψάχνονται να φύγουν απεγνωσμένα. Μπουρούσης, Σόφο, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, Ζήσης, Βασιλειάδης, Βουγιούκας, Μπόγρης, Τσαιρέλης, Ταπούτος και Παπαδόπουλος (μέχρι πρόσφατα), Μπράμος, Κακιούζης, Πελεκάνος, Γλυνιαδάκης, Καλάθης Pat και ένα σορό άλλοι που αν τους απορυθμίσεις σε πιάνει μελαγχολία. Επιστροφή λοιπόν των σπουδαίων παικτών και αν είναι δυνατών οι «σημαίες» εκεί που ανήκουν και μαγνητίζουν τον κόσμο τους (πχ Βασιλειάδης στον ΠΑΟΚ, Ζήσης, Κακιούζης στην ΑΕΚ, Καϊμακόγλου στον Ολυμπιακό, Σόφο στον ΠΑΟ, Ταπούτος στον Άρη, Παπαδόπουλος στον Ηρακλή, Παπαμακάριου, Πελεκάνου στο Περιστέρι κλπ). 

Αύξηση των ομάδων:
Πολλοί υποστηρίζουν στην μείωση των ομάδων από 14 σε 12. Εμείς πιστεύουμε πως η αύξηση των ομάδων σε 16, ίσως και 18 θα κάνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, στην περίπτωση βέβαια που υλοποιηθούν οι απαραίτητές διορθωτικές κινήσεις. Να δυναμώσουν δηλαδή οι ομάδες και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, έτσι ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. 

Αποκέντρωση και πλαφόν στις ομάδες του κέντρου:
Το ενδεχόμενο αυτό συνεπάγεται με την παραπάνω πρόταση. Η αύξηση δηλαδή των ομάδων θα δώσει την ευκαιρία σε πόλεις της επαρχίας να χαρούν το άθλημα, να δούνε αστέρια που μέχρι τότε βλέπανε μόνο από την τηλεόραση και να χαρούν το άθλημα που τόσο αγαπάνε, αν λάβουμε υπ όψιν την προσέλευση του κόσμου στα κλειστά τις επαρχίας σήμερα. Επίσης είναι απαράδεκτο να συναντάμε σε ένα πρωτάθλημα δεκατεσσάρων ομάδων, 7 – 8 μόνο από την Αττική! Έτσι δεν πάμε πουθενά. Δεν νοείτε δηλαδή να μην συμμετέχουν ομάδες που αντιπροσωπεύουν μεγάλες πόλεις όπως Λάρισα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Καβάλα, Βόλος Κατερίνη, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Κοζάνη, Πύργος, Χανιά, Λαμία, Ξάνθη, Σπάρτη, Κως, Σέρρες, Τρίπολη, Χίος κλπ και είναι δεδομένη η προσέλευση του κόσμου στις εξέδρες και αντί αυτών να βλέπουμε το Μαρούσι (πριν λίγο καιρό και με όλο τον σεβασμό προς την ομάδα των Βορείων προαστίων που τόσες επιτυχίες κατάφερε) με 200 άτομα στιες εξέδρες, την ΑΕΝΚ ( σκάνδαλο το ότι εγκρίθηκε ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου, όταν στην Καβάλα και την Ρόδο παίζουν σε κλουβιά και ομάδες/γίγαντες όπως Άρης, Ηρακλής να αγωνίζονται σε σάλες κατώτερες της ιστορίας, του κόσμου και του ονόματος των συγκεκριμένων συλλόγων), Καλλιθέα, Ελευσίνα κλπ. Οι πολυάριθμες σε κόσμο ομάδες της Αθήνας δεν αφήνουν περιθώρια στις υπόλοιπες ομάδες, πλην Αιγαλέου, Ηλισιακού ίσως που έχουν τον κόσμο τους, να έχουν την δυναμική που χρειάζεται για μια ομάδα σε ένα σοβαρό και υγιή πρωτάθλημα. Πιστεύουμε λοιπόν, πως σε μια λίγκα 16 – 18 ομάδων, κλειστή ή όχι, θα πρέπει να συμμετέχουν πέντε ομάδες από Αττική (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιος, Περιστέρι), τρεις από Θεσσαλονίκη (Άρης, Ηρακλής, ΠΑΟΚ) και οχτώ με δέκα από την επαρχία, πληρώντας βέβαια όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προείπαμε.

Πιο σύγχρονα και μπασκετικά «κλειστά»:
Άλλο ένα σημαντικό θέμα που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί. Κλειστά όπως της οδού Αρτάκη, της Καλαμίτσας, το Βενετόκλειο θα πρέπει να πάψουν να φιλοξενούν παιχνίδια επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να χτιστούν αρένες των 8 και 10 χιλιάδων θεατών, αφού δεν είναι εύκολο και να γεμίσουν. Δεν θα πρέπει όμως να είναι και μικρότερα των 2.000 - 2.500 θέσεων. Επίσης θα πρέπει να είναι σύγχρονα, με κυκλική εξέδρα, άνεση αποδυτηρίων, δημοσιογραφικά θεωρεία, εξαερισμό, ίσως κάποια μουσεία με την ιστορία της ομάδας που φιλοξενούν, κάποια μπουτίκ, έναν χώρο σίτισης (καφέ, σνακ, γεύμα κλπ), parking. Δεν μιλάμε τώρα για εξωπραγματικούς χώρους αλλά με τα άκρως απαραίτητα.

Κάπως έτσι φανταζόμαστε το ελληνικό πρωτάθλημα και θεωρούμε πως είναι εφικτό ένα τέτοιο πλάνο.

Το μπάσκετ είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδος. Το αγαπάμε και πιστεύουμε πως κι αυτοί που το υπηρετούν πρέπει να κάνουν το ίδιο. Είναι το βασικό και κύριο στοιχείο για να αρχίσει το άθλημα να αποδίδει τους… καρπούς που μπορεί πραγματικά να δώσει, έτσι ώστε να γίνει το ελληνικό πρωτάθλημα το καλύτερο της Ευρώπης.

Υγ: Θα πρέπει να μπει άλλη μια ελληνική ομάδα στην Euroleague. Το θεωρώ αναγκαίο αλλά και δίκαιο. Σε καμία περίπτωση παρόμοιες ομάδες όπως η Cedevita ή η Turow ή ακόμα και η Valencia δεν θα είναι του χρόνου πιο ανταγωνιστικές από την ΑΕΚ με 2-3 προσθήκες έμπειρων Ελλήνων κατά κύριο λόγο ή του ΠΑΟΚ, του Άρη με ανάλογες μεταγραφικές κινήσεις, ίσως με λίγο μεγαλύτερη ενίσχυση. Από δυναμική δεν το συζητώ καθόλου. Και οι τρεις ομάδες έχουν φανταστικό κοινό να τους στηρίξει και να κλέψει τις εντυπώσεις.


5 σχόλια:

  1. Banis, υιοθετώ το όραμά σου. Μόνο που χρειάζεται ...ατέλειωτα λεφτά, τα οποία δεν υπάρχουν στην Ελλάδα του 2015. Ποια σύγχρονα κλειστά, όταν δεν υπάρχουν ανθρώπινες τουαλέτες στο ΣΕΦ, το οποίο μέχιρ πριν λίγους μήνες ήτν ακόμη αυθαίρετο; Ποιοι Έλληνες να γυρίσουν, όταν παίρνουν όλοι όσοι ανέφερες επταψήφια νούμερα σε αποδοχές (στην Ελλάδα μόνο Σπανούλης, Πρίντεζης έχουν 7ψήφιο συμβόλαιο - ο Διαμαντίδης σύμφωνα με την Εφορία πρέπει να παίρνει κάποιες λίγες εκατοντάδες - οπότε πώς να έρθει λ.χ. ο Καϊμακόγλου που παίρνει 1,2 στην Ρωσία); Και πώς να αγοράσεις και ακριβούς ξένους, με τί φράγκα; Πήγε ο Ολυμπιακός να πάρει τον Ντιλέινι και βρήκε μπροστά του προτάσεις με 1,5 εκατ.; Και ποια ομάδα να κάνει συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα, πώς;

    Ο Ολυμπιακός μπαίνει μέσα 10 εκατομμύρια τον χρόνο, πόσα να μπει δηλαδή, είκοσι;

    Δυστυχώς Banis η χώρα έχει χαμηλώσει πολύ σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε ευτυχισμένοι που το μπάσκετ κρατιέται πάνω από τον μέσο όρο, αλλά για να γίνει το μπάσκετ των ονείρων μας, εκτός από κακές νοοτροπίες, πρέπει να βγει η χώρα απο την κρίση.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Court ίσως να έχεις στα περισσότερα δίκιο. Ίσως να είναι πολύ αισιόδοξο και ουτοπικό όλο αυτό. Ίσως ακόμα να μείνει μόνο μια επιθυμία μας. Βέβαια σε κάποια θέματα, όπως στο "πιο ποιοτικοί ξένοι" διορθώνετε αρκετά. Δεν είναι ανάγκη να έρθουν οι Kirilenko ή οι.. Rudy και οι Weems!
    Θα μπορούσαν όμως οι ομάδες με φιλοδοξίες (εκτός των "αιωνίων") να κρατάνε στο ελληνικό πρωτάθλημα ποιοτικούς ξένους τύπου Ramel Curry, Zack Whright, Doron Perkins, Cedrick Simmons, Erick McCollum ή πρώην αστέρια που έχουν καθοδική πορεία (Kapono, Childress, Acker, Woods, Spencer, Massey ή Kasun, Zizic, Barac, Ukic, Lakovic, Planinic) αλλά μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες σε ομάδες όπως ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης. Όσο για τους Έλληνες, πιστεύω πως οι περισσότεροι παίκτες εάν έβλεπαν μια διάθεση, μια αληθινή προσπάθεια για κάτι καλό, συμβόλαια ικανοποιητικά και.. ασφαλές από τις ομάδες θα επέστρεφαν αρκετοί όπως Βασιλειάδης, Βουγιούκας, Γλυνιαδάκης, Πελεκάνος, Μπόγρης, Γιαννόπουλος, Λαμπρόπουλος ακόμα και οι Μπουρούσης, Καιμακόγλου, Σόφο, Ζήσης γιατί σαν την Ελλάδα πουθενά, κακά τα ψέμματα. Αρκεί να υπάρχει πραγματική διάθεση από όλους για κάτι πραγματικά καλό.
    Τα γήπεδα δεν μπορούν να γίνουν σύγχρονα, είναι όντως δύσκολο. Ας μην είναι ρε φίλε σύγχρονα, ας είναι τουλάχιστον σε λογικά πλαίσια. Δεν μπορώ όμως ρε Court να δεχτώ πως η Πάτρα έχει 3 πολύ όμορφα κλειστά (Τόφαλος, Περιβόλας, Ταραμπούρα), στην Αθήνα έχει πάρα πολλές σάλες που δεν χρησιμοποιούντε ουσιαστικά και σαπίζουν ή το χειρότερο από όλα να προωθείτε η προοπτική να γίνει νέα σάλα για την Κηφισιά, ομάδα χωρίς καμία ιστορία, φανέλα και ίσως με ημερομηνία λήξης όπως ο Ίκαρος Καλλιθέας, όταν άλλες ιστορικές ομάδες γυρνάνε από δω και από εκείνα στεγαστούν ή στην επαρχία παίζουν σε κλουβιά; Για αυτούς στα Β.Π. υπάρχει χρήμα..;
    Έπειτα παραπονιέμαστε στον Ολυμπιακό πως έχουμε μικρή προσέλευση φιλάθλων στην Basket League κυρίως. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε και το πιο μπασκετικό κοινό του κόσμου. Αλλά πες μου γιατί κάποιος που δεν είναι "άρρωστος" με την ομάδα ή το μπάσκετ να πάει μια Κυριακή στο ΣΕΦ; Το γήπεδο είναι άκρως αντιμπασκετικό, οι εκπλήξεις και τα happenings ανύπαρκτα και η διαφορά δυναμικότητας τεράστια, σε σημείο που η ήττα της ομάδας να αποτελεί έκπληξη μεγατόνων. Η μετακίνησή μας σε μια μικρότερη και πιο μπασκετική σάλα (πχ Tae Kwon Do) και η καλύτερη οργάνωση της ομάδας στον τομέα του marketing και της ψυχαγωγίας γενικά, στην διάρκεια ενός παιχνιδιού θα είχαν ίσως και περισσότερα έσοδα. Εγώ και πολλοί που ξέρω και το έχω συζητήσει θα πηγαίναμε πολύ πιο συχνά, ίσως να βγάζαμε και διαρκείας. Γι αυτό λοιπόν δεν θεωρώ ότι χρειάζονται... ατελείωτα λεφτά. Τα μπάτζετ στο μπάσκετ δεν έχουν τα μεγέθη του ποδοσφαίρου. Με 4-5 εκατομμύρια κάνεις ομάδα αξιοπρεπέστατη, όταν στο σάπιο ποδόσφαιρο ξοδεύονται τριπλάσια ποσά.
    Κάτι που δεν ανέφερα στο άρθρο είναι και η παντελή αδιαφορία των ΜΜΕ με την ελληνική καλαθοσφαίριση, τηλεόραση και εφημερίδες.Στις 20 σελίδες εφημερίδας, μόνο 2-3 για μπάσκετ και οι υπόλοιπες για ποδόσφαιρο. Όσο για εκπομπές μπάσκετ στην TV; Μηδαμινές.
    Court, σίγουρα η κρίση έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην γενική εικόνα του Ελληνικού αθλητισμού. Όσων αφορά το μπάσκετ πάντως, σίγουρα δεν έχουν προσπαθήσει όσο θα 'έπρεπε και θα άξιζε με αυτό το άθλημα.

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλο για να ναι ...εφυκτο, Banis. Παντως σιγουρα υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης ειδικα στο αγωνηστικο κομματι.

    Ceballos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Banis, τα 4-5 εκατ. που λες δεν τα έχει κανείς πλην Αγγελόπουλων και Γιαννακόπουλων. Το budget του Ολυμπιακού μαζί με την Εφορία (μην ξεχνάμε: για να εισπράττει 2 μύρια ο Kill Bill,η ομάδα πληρώνει 3,4...) είναι κοτά στα 16 εκατ. και τα έσοδα είνια 6 εκατ. Τί άλλο μπορεί να κάνει η ισχυότερη, οικονομκά, ομάδα της χώρας;

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Court ίσως είσαι πολύ πιο ρεαλιστής από μένα και εγώ υπεραισιόδοξος. Δεν λέω ότι έχεις άδικο, ούτε εσύ ούτε ο Ceballos. Είναι κάτι εφικτό κατά την γνώμη, τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι, όμως φαντάζει ακατόρθωτο λόγο της οικονομικής κατάστασης στην χώρα. Όμως και στην Ισπανία και στην Ιταλία δεν υπάρχει κρίση;; Ή όταν δεν υπήρχε κρίση στην Ελλάδα, τα προβλήματα αυτά δεν υπήρχαν(αξιοπρεπή κλειστά κλπ); Δεν τίθεται θέμα για Ολυμπιακό και ΠΑΟ. Αν δεν υπήρχαν και αυτοί να κρατάνε ψηλά τη σημαία του ελληνικού μπάσκετ θα είχαμε καταντήσει πρωτάθλημα Κύπρου. Σίγουρα όμως μπορούν να κάνουν και αυτοί περισσότερα. Αλλά για να υπάρχει κίνητρο, ενδιαφέρον και από αυτούς τους δύο κολοσσούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ να κάνουν κάτι καλύτερο, θα πρέπει να ανέβει ο ανταγωνισμός, το ενδιαφέρον, που σημαίνει ότι θα πρέπει και άλλοι φίλοι του μπάσκετ με οικονομική επιφάνεια να ασχοληθούν με την αγαπημένη τους ομάδα και το άθλημα που αγαπάνε (βλ. Μαυροειδής Αγγελόπουλος με ΑΕΚ, Λιανός με Πανιώνιο, Αγγελόπουλος με Ίκαρο, Βαγενάς με Κηφισιά, ίσως ο Σαββίδης με τον ΠΑΟΚ κλπ) έτσι ώστε να γίνει κάτι πραγματικά καλό. Ας μην 5 τα εκατ. Court, ας είναι 3. Και πάλι γίνετε δουλίτσα. Στο σάπιο και στημένο ελληνικό ποδόσφαιρο τρέχουνε να βάλουν χρήμα σε ομάδες με 500-1000 άτομα στην εξέδρα (Τρίπολη, Πλατανιάς,Λιβαδειά κλπ)... Στο μπάσκετ που και πιο πολλές επιτυχίες μας έχει χαρίσει αλλά και τόσο πολυδάπανο δεν είναι δεν ασχολούνται όσο θα έπρεπε...
    Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά πραγματικά πιστεύω πως μπορεί να συμμορφωθεί αρκετά η κατάσταση, αρκεί να υπάρχει θέληση...

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή