Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πονούσε ο Βασίλης, πονούσαν όλοι, ο στόχος ακόμα δεν χάθηκε!

Όταν χάνεις τόσα ριμπάουντ, όταν οι περισσότεροι περιφερειακοί σου είναι ανενεργοί και όταν έχεις τον Σπανούλη "λαβωμένο", η ήττα απέναντι στην Φενέρ μοιάζει φυσικό επακόλουθο των παραπάνω. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ο Σφαιρόπουλος έκανε ντεμπούτο στα "λάθη" αλλά ο πόλεμος φυσικά και δεν έχει χαθεί! spanios


Από την αρχή του παιχνιδιού, το feeling δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού.
Κάτι οι άστοχες δηλώσεις αποφόρτισης του Σφαιρόπουλου (είπε πως το ματς δεν είναι τελικός, αν δεν ήταν αυτό τελικός, τότε ποιο θα είναι;;), κάτι τα κακά πατήματα του Σπανούλη, που εν τελει έπαιξε με πρόβλημα στο γόνατο, κάτι το κοινό που παρόλο το sold out δεν έκανε το ΣΕΦ, καμίνι;

Από την άλλη ένας Γκούντελοκ πραγματική μηχανή (6/7 τρίποντα), με διαφορά ο πιο τρομακτικός παίκτης που έχει πατήσει στο Φάληρο, τα τελευταία χρόνια και η Φενέρ, πιστή στο πλάνο της, τον Μπιέλιτσα με το μεγάλο του κορμί να καταστρέφει άμυνες και επιθέσεις για τον Ολυμπιακό και κυρίως ο έλεγχος των ριμπάουντ (29-42), έδωσαν στον πάντα... αντιπαθή Ζοτς την πρωτιά του ομίλου, αφού πήρε και την διαφορά (+9 έναντι +6).

Θα περιγράψω δυο σκηνές αντιπροσωπευτικές αυτού του feeling ήττας, που προανέφερα, όταν σε δεύτερη και τρίτη περίοδο αντίστοιχα, Λαφαγέτ και Ντάνστον κέρδισαν καλάθι και φάουλ για το προσπέρασμα και έχασαν την βολή!

Σπανούλης, Λοτζέσκι (-3 ranking και άποντος!), Μάντζαρης, Σλούκας και Ντάρντεν, είχαν 2 τρίποντα όλοι μαζί, η περιφέρεια επιθετικά ήταν "καταστροφή".

Σε ματς "τελικό" ο Ολυμπιακός είχε 5/21 τρίποντα (23,8%) την στιγμή που ο Γκόυντελοκ είχε μόνος του έξι (6)! 

Δημιουργία είχε η ομάδα (16 ασίστ έναντι 15 των Τούρκων) αλλά οι 10 ασίστ ήταν από τον Σπανούλη!

Τα ψηλά κορμιά του Ομπράντοβιτς και τον Ολυμπιακό να παίζει με 1,5 τεσσάρι (ο "σκασμένος" εδώ και ένα μήνα Πρίντεζης και ο Αγραβάνης των δυο μηνών αποχή), οι Αμερικανοί αποδεδειγμένα μόνοι τους στο "5" και από την άλλη οι "δεινόσαυροι" που οδηγούν εκ του ασφαλούς την Φενέρ στο Final 4, αφού η πρωτιά του συγκεκριμένου γκρουπ, ισοδυναμεί με πρόκριση στη Μαδρίτη, κατ' εμέ.

Και ο Ολυμπιακός την είχε αυτήν την ευκαιρία και την έχασε.

Παρόλα αυτά ΔΕΝ χάθηκε.

Αν καταφέρει να κερδίσει στην Μόσχα τότε θα είναι δεύτερος και θα έχει πλεονέκτημα, ενώ ακόμα και τρίτος πέφτει πάνω στην Μπαρτσελόνα που φέτος είναι μεν δυνατή αλλά όχι αχτύπητη (μεταβατική περίοδος ανανέωσης εκτός των άλλων)..
Οπότε προφανώς δεν παραδίδουμε τα όπλα.
Επίσης, με την τριάδα του γκρουπ γνωστή, η Έφες τελευταία αγωνιστική παίζει με την Φενέρ και θα είναι σίγουρα μέσα στο κόλπο, αφού για την τέταρτη θέση είναι όλες οι ομάδες μέσα στο κόλπο!
Ας μην βιαστούμε λοιπόν να κάνουμε ταμείο.

Η ομάδα πάει στην Πυλαία για.. ματς - φωτιά και χωρίς τον Σπανούλη, παιχνίδι που θα κρίνει την πρωτιά, αφού με νίκη ο Ολυμπιακός θα πηγαίνει ΟΑΚΑ για δυο αποτελέσματα (νίκη και ήττα μέχρι 5 πόντους).. Λίγη σημασία έχει αυτό, περισσότερο θέλουμε την νίκη για να επανέλθει η ηρεμία και η αυτοσυγκέντρωση στην ομάδα.

Αφήνω για το τέλος, μια διαπίστωση - κάλεσμα.

Εχθές καθόμουν στα Court seats. Στο ημίχρονο οι γιοι του Ντάρντεν, δυο πανέμορφα παιδιάκια έδωσαν ένα χορευτικό show και οι περισσότεροι γύρω μου, είχαν τρέξει για τσιγάρο, δείχνοντας ασέβεια σε δυο μικρά παιδιά.
Η πολύ κακή νοοτροπία, κορυφώθηκε στο τέλος.
Οι περισσότεροι και όταν η ήττα ήταν πια αναπόφευκτη, σηκώθηκαν και έφυγαν (!!) κι ενώ η διαφορά ακόμα παιζόταν, χωρίς προφανώς να ενδιαφέρονται, ενώ για να το επεκτείνω παραπάνω δεν κάθισαν καν να χειροκροτήσουν την ομάδα (μην πω και τον αντίπαλο που έπαιξε σαφώς καλύτερα).

Πραγματική ΑΣΕΒΕΙΑ από τύπους που δεν αγαπούν τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ, νοιώθω ντροπή..






2 σχόλια:

  1. Ειδικά στα 2 τελευταία έχεις απόλυτο δίκιο! το ότι δεν έμειναν να χειροκροτήσουν ειδικά την ομάδα ήταν κακό τέσπα εγώ θεωρώ πως η φενέρ ίσως κάνει γκέλα οπότε η 2η θέση δεν χάθηκε οριστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Spanios, το μπάσκετ έχει το δικό του κοινό που πάντα θα χειροκροτεί την ομάδα. Ως προς το αγωνιστικό, τίποτε δν έχει κριθεί. Ήταν μια τελείως ανάποδη μέρα με την Φενέρ -πραγματικά Παρασκευή και 13- αλλά πιστεύω πως η ομάδα έχει τη δυνατότητα για 4/4. Πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψιν μας ότι η ΤΣΣΚΑ έει ουσιαστικά δύο προσθήκες, τον Κριάπα (επέστρεψε από τραυματισμό) και τον Κιριλένκο (ήρθε από το ΝΒΑ) κάτι που την εμφανίζει ως ακτύπητη. Όπως είναι οι ομάδες τώρα, πιο λογικό μου δείχνει να σπάσουμε την έδα της Μπάρτσα στα playoff παρά ένα διπλό στη Μόσχα. Ας πάρουμε, πάντως, την Λαμποράλ πρώτα, είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή