Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ας είμαστε ρεαλιστές...


Ο #ζίο_7 καταγράφει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τμήμα μπάσκετ και τονίζει οτι πάνω απ'ολα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.


Η αλήθεια είναι οτι αυτό το άρθρο ήθελα να το γράψω μέρες τώρα ήθελα όμως να βάλω τα πράγματα στο μυαλό μου σε μια σειρά αλλά και να δω την αντίδραση της ομάδας στο μάτς με την Εφές μετά τα οσα συνέβησαν στον σύλλογο τις τελευταίες μέρες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχασε στη Πολή απο μια καλύτερη-τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή-ομάδα αν και μια αντίδραση την έβγαλε. Όμως δεν αρκεί ενα δεκάλεπτο καλού μπάσκετ για να νικήσεις την ομάδα του Αταμάν. Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να έκαναν ένα σερί 17-0 και να προηγήθηκαν ακόμη και με 8 πόντους, δεν είχαν τη διάρκεια όμως για κάτι παραπάνω. Πολλά λάθη αβίαστα, 17(!) πόντοι οι Τούρκοι απ΄τα λάθη του Ολυμπιακού, στατικό μπάσκετ, χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο και γενικά κακή επιθετική λειτουργία με 64,7 πόντους μ.ο παραγωγικότητα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν του κόουτς Μπλατ έπεσαν στην έβδομη θέση με ρεκόρ 12-11 και πλέον  πρέπει να κοιτάζουν πρωτίστως την πρόκριση στην 8άδα παρά το πλασάρισμα. Ξέρω ακούγεται ''κάπως'' αυτό που λέω ας είμαστε όμως ρεαλιστές: Ο Ολυμπιακός εκτός της δεδομένης αγωνιστικής κοιλιάς που περνάει ταλανίζεται κι απο κάποια σοβαρά εσωτερικά θέματα που όπως και να 'χει αποπροσανατολίζουν την ομάδα απ'το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Ας τα δούμε όμως ένα-ένα για να καταλάβουμε σε τι ''φάση'' βρίσκεται το τμήμα μπάσκετ ετούτη τη στιγμή.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν ξεκινήσει έναν ανένδοτο δικαστικό αγώνα εναντίον-όχι του αγαπημένου τους πατέρα-αλλά των κύκλων που τον περιτριγυρίζουν και θέλουν να επωφεληθούν της τεράστιας περιουσίας της οικογένειας. Ήδη απ'οτι διαβάζουμε αυτή η υπόθεση πάει καλα και σιγά σιγά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα αφήσουν πίσω αυτή τη πολύκροτη υπόθεση που τους στέρησε πολύ χρόνο αλλά και χρήμα και θα αφήσουν πίσω τους τις δικαστικές αίθουσες. Μαζί με όλο αυτό λοιπόν οι πρόεδροι αποφάσισαν οτι μέχρι εδω ήταν το κατεστημένο στο ελληνικό μπάσκετ και οτι ο Ολυμπιακός πλέον δεν θα αφήσει κανέναν να ''ασελγεί'' πάνω του στήνοντας ετσιθελικά φιέστες για να χαίρονται αυτοί που καταστρατηγούν τους νόμους εδω και κάποιες δεκαετιές.

Η αποχώρηση απ'τον ημιτελικό με τον Παναθηναικό ήταν μόνο η αρχή, ο κόσμος του Ολυμπιακού αγκάλιασε αυτή τη κίνηση και ήδη το hashtag #mexritelous δείχνει τη πρόθεση όλων να φτάσουν στα άκρα. Ήδη οι φήμες για την Αδριατική Λίγκα φουντώνουν και μένει να δούμε ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού.

Και σαν να μην έφταναν ολα αυτά υπήρξε και η περίφημη διαρροή μέσα απ'τα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων με το ηχιτικό του Γιώργου Πρίντεζη προς τους συμπαίκτες του να τους αναφέρει για χρωστούμενα προς το πρόσωπό του και την απόφασή του να μη κατέβει στον αγώνα με τη Χίμκι κάτι που τελικά δεν συνέβη. Η πληροφορία για τη συγκεκριμένη διαρροή είχε φτάσει στα αυτιά πολλών πριν βγεί στη δημοσιότητα-στοχευμένα φυσικά πριν τον ημιτελικό του κυπέλλου-αλλά εγώ προσωπικά δεν ήθελα να το πιστέψω.

Άρα τι έχουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή? Δικαστική διαμάχη εν εξελίξη των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός οπού διακυβεύονται πολλά και άκρως σημαντικά για την οικογένεια Αγγελόπουλου, την ομάδα στον αέρα όσον αφορά τη συμμετοχή της στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και για του χρόνου (Αδριατική Λίγκα, Α2 κι Ευρωλίγκα, μόνο Ευρωλίγκα), αγωνιστική κρίση με 4 συνεχόμενες πλέον ήττες στην Ευρωλίγκα αλλά και κάποιον ''ρουφιάνο'' μέσα στα αποδυτήρια που οι πληροφορίες συγκλίνουν στο οτι ο συγκεκριμένος είναι ακόμη στην ομάδα και φυσικά έχει χαλάσει ολο το κλίμα μεταξύ των παικτών. Που υπενθιμίζω οτι τα αποδυτήρια του μπασκετικού Ολυμπιακού ήταν απ'τους θεμέλιους λίθους των επιτυχιών αυτής της ομάδας.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, η ομάδα βάλλεται απο παντού, έχει αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα να λύσει και μόνο εύκολο δεν είναι να συγκεντρωθεί στις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις. Φυσικά και αυτό είναι λάθος όμως ελάτε για μια στιγμή στη θέση των παικτών. Δεν είναι εύκολο.

Το ''κακό'' με αυτή την ομάδα είναι οτι μας έχει καλομάθει στις επιτυχίες και στις υπερβάσεις και πλέον το θεωρούμε κάτι το φυσιολογικό το να είναι ο Ολυμπιακός μέσα στη πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου και να πηγαίνει σταθερά σε final-four ακόμη και σε τελικούς της διοργάνωσης. Όμως κάθε χρόνο η διοργάνωση δυσκολεύει, ο πήχης ανεβαίνει, τα μπάτζετ των ομάδων πολλαπλασιάζονται και δεν είναι εύκολο κάθε χρόνο να τους πιάνεις ''κορόιδο'' , πόσο μάλλον όταν έχεις να λύσεις κι ένα σορό προβλήματα σαν οργανισμός.

Επομένως, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις κυρίως για το μέλλον της ομάδας. Νομίζω τη φετινή χρονιά-έτσι όπως εξελίχθηκε-πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο.

Η ομάδα σαφώς και πρέπει να μπει στην οχτάδα αλλά δεν θα χαλάσει κι ο κόσμος εαν δεν διασταυρωθεί με την Εφές αλλά με τη Ρεάλ ή τη ΤΣΣΚΑ. 

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι πρέπει να λυθούν κάποια πολύ σοβαρά θέματα της ομάδας και μετά να κοιτάξουμε την αγωνιστική άνοδό της που προσωπικά πιστεύω οτι αυτή θα έρθει σύντομα και πάλι η ομάδα θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της σε οτι αφορά τη πρόκριση στο final-four της Βιτώρια.

Όλοι λοιπόν δίπλα στην ομάδα τώρα που μας έχει ανάγκη πιο πολύ απο ποτέ να βγεί απ'αυτο τον σκόπελο των προβλημάτων και του χρόνου να είμαστε έτοιμοι για ακόμη μια ''υπέρβαση''.

Υ.Γ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ. #mexritelous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου