Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ώρα να ανοίξει το rotation...


Ο Ολυμπιακός κατεβαίνει "δίχως άγχος" στην Μαδρίτη σε ένα ματς στο οποίο, ο Μπλατ είναι υποχρεωμένος να "ανοίξει" το rotation και τον πάγκο του, για πολλούς λόγους...
Γράφει ο Αντιδραστικός


18η αγωνιστική της Euroleague και οι ερυθρόλευκοι του Ντέιβιντ Μπλατ, έχοντας την "άνεση του 11-6", κατεβαίνουν στο "Ντελός Ντεπόρτες", χωρίς κάποιο ιδιαίτερο "άγχος". Το ματς βλέπετε, εξ αρχής ήταν δύσκολο, ενώ ο Ολυμπιακός έχοντας κάνει τη ζωή του πιο εύκολη, δεν είναι υποχρεωμένος βαθμολογικά, να βγάλει διπλά στις δύσκολες έδρες που τον περιμένουν...

Παρόλα αυτά, κανένα ματς δεν θεωρείται χαμένο πριν καν αρχίσει. Κανένα ματς ο Θρύλος, έστω και αν στα χαρτιά δεν καίγεται, δεν υπάρχει πιθανότητα να μην το κυνηγήσει! Ετοιμαστείτε λοιπόν, για μάχη  απόψε στη WiZink Center!

Ο Μπλατ απόψε πρέπει να κάνει ιδιαίτερη διαχείριση, ώστε να έχει τύχη η ομάδα για το διπλό. Είναι υποχρεωμένος να "ανοίξει το rotation του" , όχι για έναν, αλλά για πολλούς λόγους! Για αυτούς θα μιλήσουμε στο σημερινό basket blog.

Καταρχήν η ομάδα προέρχεται από ένα περίεργο ματς, κόντρα στην Μπασκόνια. Ένα ματς όπου λόγω εξέλιξης, "ανάγκασε" τον Μπλατ να χρησιμοποιήσει τρεις παίχτες για πάνω από 35' (Γκος, Πρίντεζη, Παπανικολάου), ενώ και ο Λεντέι έπαιξε 30'... Έτσι ειδικά οι τρεις πρώτοι απόψε λογικά, θα έχουν θέμα με τις "ανάσες" τους, οπότε τα back up τους, περνούν σε πρώτο πλάνο. Οι Σπαν-Στρέλνιεκς θα σηκώσουν το βάρος στα guard (έπαιξαν από 11' κόντρα στην Μπασκόνια!), ο Τουπάν πρέπει να μπει στα παπούτσια του φορμαρισμένου Παπανικόλαου, ενώ οι Τίμα και Βεζένκοφ, είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν τον σκασμένο Πρίντεζη.

Επιπλέον λόγω της κομβικής απουσίας του Μιλουτίνοφ, στην θέση "5" θα βγει ξανά μπροστά ο Λεντέι, αλλά λόγω των γιγάντιων σέντερ της Ρεάλ (Ταβάρες-Αγιόν) θα πρέπει να παίξει παραπάνω και ο Μπόγρης (career high τα 15' κόντρα στους Βάσκους), ενώ ενδέχεται και για να δούμε για πρώτη φορά και τον Αγραβάνη, του οποίου το κορμί και η άμυνα, σήμερα κρίνονται απαραίτητα.

Τέλος, το σημερινό είναι πολυτέλεια για τον Μπλατ, από την εξής σκοπιά. Σε λίγα ματς ακόμα μες τη σεζόν, ο Θρύλος θα κατεβαίνει τόσο "χαλαρός" βαθμολογικά. Αυτό λοιπόν σημαίνει, πως θα γίνουν κι άλλες δοκιμές, σε πρόσωπα και σχήματα. Δοκιμές οι οποίες μπορεί να είναι καθοριστικές στην εξέλιξη της σεζόν... Οπότε για ένα λόγο παραπάνω, οι παίχτες με χαμηλό χρόνο συμμετοχής, απόψε θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες!

Το μεγάλο τεστ του small ball...

Κλείνω με ένα τελευταίο σχόλιο. Το κενό του Μιλου, σίγουρα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δεν αναπληρώνεται. Παρ' όλα αυτά (και) σήμερα θα ναι ένα καλό τεστ, κόντρα μάλιστα σε "δεινόσαυρους", που θα δείξει κατά πόσο τα small ball του Μπλατ μπορούν να "αντέξουν"... Ο Μπλατ πιστεύει πολύ στα κοντά σχήματα, για αυτό και δεν ψάχνει στην αγορά για ψηλό. Απόψε θα είναι ακόμα γερό κρας τεστ, που θα δείξει όχι μόνο κατά πόσο ο Θρύλος μπορεί χωρίς τον Σέρβο mvp του αλλά κι αν ο Λεντέι μπορεί να αντεπεξέλθει και να ανταποκριθεί στο ρόλο του 2ου σέντερ (κόντρα μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερους αντιπάλους)...

Πάμε με καλή ενέργεια, για μάχη στο παρκέ και όπου μας βγάλει! Χωρίς κανένα άγχος (για καμία από τις δύο ομάδες) περιμένουμε ένα όμορφο μπασκετικό βράδυ, κόντρα σε δύο παραδοσιακούς αντιπάλους της διοργάνωσης..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου