Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Η καρδιά του, κάβα για το μέλλον...


Η χθεσινή νίκη ήταν πραγματικά πολύ σημαντική βαθμολογικά. Παρ' όλα αυτά, ο συγκινητικός τρόπος με τον οποίο ήρθε, αφήνει τα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Ο Θρύλος εχθές κατέθεσε καρδιά και ψυχή στο παρκέ κι αυτό είναι η μεγαλύτερη "κάβα" για το μέλλον...
Γράφει ο Αντιδραστικός


Πως να μιλήσεις για μπάσκετ εχθές. Δεν γίνεται αυτό. Με τον Ολυμπιακός χωρίς τον καλύτερό του παίχτη και με την Μπασκόνια να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ, πως στο καλό ήρθε αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο; Η απάντηση είναι απλή. Ήρθε επειδή αυτή η ομάδα, έχει μεγάλη καρδιά. Ο Μπλατ, οι παίχτες, ακόμα και ο κόσμος στο ΣΕΦ, έγιναν ΕΝΑ. Κι όταν ο Θρύλος γίνεται ΕΝΑ, τότε το μείγμα του είναι εκρηκτικό.

Το μείγμα αυτό, τον έχει οδηγήσει, σε όλες αυτές τις επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Ποτέ δεν είχε την καλύτερη ομάδα ή τους καλύτερους παίχτες. Ποτέ δεν είχε έστω ένα μεγάλο μπάτζετ (σύμφωνα με τα μεγέθη των ανταγωνιστών τουλάχιστον). Απλά ο Θρύλος πάντα είχε τεράστια καρδιά και ψυχή. Κι αν αυτά τα δύο τα "ξεχάσαμε" πέρυσι, φέτος με τη συμβολή και σφραγίδα του μετρ της ψυχολογίας Ντέιβιντ Μπλατ, τα βλέπουμε ξανά στο παρκέ!!!

Η καρδιά αυτής της ομάδας λοιπόν χτυπά! Και χτύπα δυνατά. Βασικά ποτέ δεν έπαψε, αλλά τώρα βρίσκεται ξανά στους ιδανικούς παλμούς! Αυτή είναι η μεγαλύτερη κάβα για το μέλλον... Ο Θρύλος είναι ψυχωμένος και παθιασμένος. Το "refuse to lose" επέστρεψε. Η ομάδα είναι μια δεμένη παρέα, οικογένεια. Το "όλοι για όλους", κατοικεί για τα καλά στα αποδυτήρια του ΣΕΦ... 

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, είμαστε αισιόδοξοι για φέτος. Για όλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι, γενικά για την μελλοντική πορεία αυτής της ΟΜΑΔΑΣ (τα κεφαλαία δεν είναι τυχαία). Παλιοί και νέοι, υπό την αδιαμφισβήτητη ΕΞΟΥΣΙΑ Μπλατ, δημιουργούν κάτι όμορφο... Παλιοί, νέοι και Μπλατ, αρχίζουν να γίνονται εκτός από παρέα και (επαναλαμβάνω) ΟΜΑΔΑ...

Χθες το αγωνιστικό/βαθμολογικό σκέλος, πέρασε σε δεύτερη μοίρα... Παρ' όλα αυτά, θα ταν άδικο να μην αναφερθώ στους συγκλονιστικούς παίχτες, οι οποίοι κατέθεσαν εαυτούς στο παρκέ (κυριολεκτώ καθώς Λεντέι, Γκος, Πρίντεζης, Παπανικολάου έπαιξαν πάνω από 35' χθες!) ή στους αφανείς ήρωες που έκαναν το κρίσιμο step up ( Μάντζαρης, Μπόγρης)... Και βέβαια μια αναφορά χρειάζεται και στον μαέστρο Μπλατ. Ο τολμών νικά έλεγαν οι αρχαίοι. Ε λοιπόν για ακόμα ένα ματς, ο coach τόλμησε και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πανηγυρικά. Το να παίζεις με μια πεντάδα (ουσιαστικά) στα τελευταία 15', ήθελε θάρρος και πολλά άλλα...

11-6 και συνεχίζουμε... Αυτό και τίποτα περισσότερο. Κοιτάμε την φωτογραφία του άρθρου, βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του και πάμε παρακάτω..!

1 σχόλιο:

  1. Η ομάδα έχοντας τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και με άξονα τους Σπανούλη- Πρίντεζη- Παπανικολάου- Μιλουτίνοφ, θα πρέπει άμεσα να κλείσει τις 2 τεράστιες τρύπες στη θέση 1-2 και στο 5 με πρωτοκλασάτους παίχτες που θα μείνουν στην ομάδα και θα βοηθήσει στη μετά ΣπανουλοΠρίντεζη εποχή και σκεπτόμενοι το καλοκαιρινό βήμα στο nba του Μιλουτίνοφ.
    Για μένα ιδανικοί θα ήταν στα γκαρντ οι Γουοναμέικερ/ Ντιλέινι και για αθλητικό σέντερ ο Μπιρτς (θα έλεγα ο Ούντοχ που θα ήταν τέλειος αντιΜιλουτίνοφ του χρόνου αλλά δε θα δοθούν τόσα χρήματα). Αν πάλι δεν μπορούν τα αδέρφια να πληρώσουν 2 τοπ παίχτες τότε ας πάρουν το φτηνό 5άρι του Χολαργού και να τα σπρώξουν για τον καλύτερο γκαρντ.
    ΟΧΙ όμως άλλους Γουότερς, Γουόρικ, Όντομ, Μπόμπι, Γουίλτζερ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ παιχταράδες που θα μείνουν στον Θρύλο και θα τον εκτοξεύσουν για το 4ο ευρωπαικό.
    Ας έχουμε 7 ξένους και να φύγει ο αδιάφορος και χαμένος Τίμα (που με τέτοιο κορμί στέκεται και βαράει μόνο τρίποντα ενώ σε άμυνα, επαναφορά.. κυριολεκτικά κοιμάται).
    Η χημεία της ομάδας για όσους φοβούνται δε θα χαλάσει αλλά αντίθετα θα φτιάξει όπως το 2012 με Λο και Ντόρσει και το έπους την Πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή