Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η κομβική νίκη για την οικονομία της χρονιάς και το τσιπάκι του Μπλατ

Με έναν Νικόλα Μιλουτίνοφ βγαλμένο από μπασκετικό παραμύθι, τον Σπανούλη ώριμο και τα νιάτα των Γκος και Λέντει να δίνουν ενέργεια, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Βαρκελώνη, νικώντας την νεόπλουτη Μπάρτσα με 60-69. Γράφει για το μεγάλο διπλό, ο spanios


Οκ, η Μπαρτσελόνα είναι σε κάκιστο φεγγάρι. Ο Ολυμπιακός όμως δεν πάτησε την μπανανόφλουδα και την βύθισε περισσότερο.
Και μην ξεχνάμε ότι η φετινή ομάδα του Πέσιτς που έστρωσε δολάρια σε Σίγκλετον και Πάνγκος φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα είναι η Μπάρτσα του Β' γύρου και αν οι ομάδες που κυνηγούν πεντάδα θα περάσουν από εκεί.

Και γράφω πεντάδα, καθώς αν οι λεγόμενες φαβορί ομάδες, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ καπαρώσουν την τριάδα, μου φαίνεται ότι 4ος και 5ος θα έχουν μεγάλες πιθανότητες για F4 ανεξαρτήτως έδρας, για αυτό μιλάμε πλέον για πεντάδα κατάταξης.
Μακρύς ο δρόμος όμως και τα κομπιουτεράκια ακόμα στο συρτάρι.

Σημαντικό δε, ότι η Εφές δεν ξέφυγε (άνετη νίκη με Μπουτούτσνοστ) κι ενώ πλέον πάει σε Μόσχα (ΤΣΣΚΑ) και Βαρκελώνη, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται Γκραν Κανάρια και πάει στην Τουρκία και την Νταρουσάφακα, με σοβαρότητα, θα έρθει το 2/2.

Ο δε ΠΑΟ αύριο παίζει στην Μαδρίτη, περιμένει την Αρμάνι που πετάει φωτιές και καπάκια στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ.

Όλα αυτά τα γράφω για να αναδείξω πόσο σημαντική είναι η σημερινή νίκη για την οικονομία του ομίλου και την πορεία της αρμάδας του Μπλατ.

Με τον Μιλουτόνοφ να διαλύει τα πάντα σήμερα σε επίθεση (18π)ριμπάουντ (14) και tendex (36) ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να χάσει.
Και προσοχή: απέναντι του είχε Τόμιτς, Σεραφέν και Οριολά, όχι αμελητέους.

Η άμυνα ήταν υποδειγματική (αλλαγές για σεμινάριο) , ο αρχηγός Σπανούλης είχε 14 πόντους και κανένα λάθος, συνεχίζοντας αθόρυβα να κατακτήσει ότι milestone υπάρχει στην διοργάνωση.
Και πλέον ΔΕΝ κουράζει την μπάλα, άλλο ένα σημαντικό έργο Μπλατ.

Οι Γκος και Λέντεϊ φαίνεται πως δεν ξεμένουν ποτέ από ενέργεια και όρεξη (ευτυχώς έχουν τριετή συμβόλαια, γιατί πολύ απλά ο Μπλατ ΔΕΝ φοβάται να στηρίξει και να εκτεθεί) και είναι μεγάλα prospects για τον Ολυμπιακό.
Έβαλαν από 10 πόντους και ο Γκος στα 32' που έμεινε στο παρκέ, έτρεχε ασταμάτητα, πήρε 4 ριμπάουντ (2 επιθετικά) και έδωσε 4 ασίστ! Θα γίνει σιγά σιγά ο decision maker της νέας εποχής;

Τα μηδενικά των Στρέλνιεκς, Τουπάν και Τίμα αλλά και το μόλις ένα δίποντο του Πρίντεζη, δέιχνουν πως ο Μπλατ έχει την πολυτέλεια να ανακατεύει την τράπουλα στην επίθεση.

Συνεχίζουμε δυναμικά, προσδοκώντας ξεκάθαρα το 2/2 με Κανάρια και Νταρού.
Και 4/1 έρχεται ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ..

Το τσιπάκι του Μπλατ μπαίνει στον εγκέφαλο της ομάδας, αυτό γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου