Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Άλλο ένα κεφάλαιο στην ένδοξη ιστορία του!


Ο #ζίο_7 γράφει για το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου οπού γράφτηκε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού...         

   
Πέμπτη βράδυ γύρω στις 21:00 και οι παίκτες του Μπλατ έχουν ήδη νικήσει την Εφές η οποία έχει στρογγυλοκαθήσει στη 4η προνομιούχο θέση και οι ερυθρόλευκοι την πλησίασαν στη μια νίκη. Η ευφορία στον κόσμο του Ολυμπιακού μεγάλη όμως τα σπουδαία είναι μπροστά. Ολυμπιακός-Μίλαν στις 22:00 για ένα εισιτήριο στους ''32'' του Europa League.

Μάλιστα η προσμονή για το μεγάλο παιχνίδι είναι μεγάλη καθώς συνομιλώ με φίλους αλλά και κόσμο στη δουλειά το ίδιο πρωί. Διακρίνω μια πίστη για πρόκριση στον περισσότερο κόσμο κι αυτό το ΄χει κερδίσει με το σπαθί της η ομάδα του Μάρτινς. Κι ας μη παίρνει εύκολες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι ας του βάζουν τρικλοποδιές οι διάφοροι καλοθελητές με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη 3η θέση του πρωταθλήματος. Η Ευρώπη είναι καθρέφτης και λέεει πάντα την αλήθεια.         
                                        
Η ατμόσφαιρα είναι ήδη ζεστή για τα καλά με τη νίκη που προηγήθηκε και ζεσταίνεται ακόμη περισσότερο με το υπέροχο κορεό που έστησε η Θύρα 7 και κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει για ακόμη μια φορά. Οι παίκτες του Μάρτινς μπαίνουν στο γήπεδο με το μάτι τους να γυαλίζει,δίνουν διαολεμένο ρυθμό στο ματς και σου δίνουν την εντύπωση πως δεν θα σταματήσουν να τρέχουν εάν δεν πετύχουν τον στόχο τους...ευκαιρίες χάνονται εκατέρωθεν αλλά το ημίχρονο κλείνει στο 0-0. Η Μίλαν κρατάει στα χέρια της τη πρόκριση και απομένουν 45'.

O Ολυμπιακός μπαίνει στο 2ο ημίχρονο με τον ίδιο ζήλο..στο 60ο λεπτό μετά από ένα κόρνερ ο Φορτούνης στήνει μια κομπίνα με τον Ποντένσε,ο πορτογάλος σεντράρει κι ο Σισέ βρίσκεται στο σωστό σημείο...γκοοοολ και 1-0. Το Καραϊσκάκης παίρνει φωτιά και απομένει μισή ώρα για ακόμη ένα γκολ και για να ολοκληρωθεί το θαύμα. Εννέα λεπτά αργότερα ο Κούτρης από αριστερά κάνει ένα απίστευτο σπρίντ για να προλάβει μια μπάλα τη γυρνάει και μετά από κόντρες φτάνει στον Γκιγιέρμε οπου πιάνει ένα σουτ έξω απ τη περιοχή και με τη βοήθεια και του Ζαπάτα η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα ου Ρέινα. 2-0. Το γήπεδο φλέγεται, ο Ολυμπιακός έχει σκορ πρόκρισης και τώρα πρέπει να αμυνθεί, μα η χαρά δεν κρατάει για πολύ. Στο 71' ο Ζαπάτα εξιλεώνεται καθώς στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και με αυτό το σκορ τη Μίλαν στην επόμενη φάση. Όμως αυτή τη βραδιά υπάρχει κάτι...μαγικό ο κόσμος δεν ξενερώνει και σπρώχνει την ομάδα σε ακόμη ένα γκολ. Η σειρά του Τόρο να μπεί για ειδική αποστολή. ''Αν χρειαστεί θα παίξεις ένα δεκάλεπτο στην επίθεση'' του 'χε πει ο Μάρτινς ελλείψη άλλου επιθετικού. Ο κάπταιν του Ολυμπιακού μπαίνει στο ματς και κάνει τη δουλειά του εξαιρετικά καθώς είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτυ στο 80' και την ευκαιρία να ξαναπάρουν οι ερυθρόλευκοι σκορ πρόκρισης. Απόλυτη ησυχία στο γήπεδο, ο Φορτούνης απέναντι στον Ρέινα...στοχεύει σωστά και 3-1!! Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά όμως απομένουν δέκα λεπτά κι απέναντι είναι η Μίλαν με τα 7 πρωταθλητριών κι όχι κάποια τυχαία φανέλα. Ο κόσμος σαν να παίρνει κι αυτός θέση μπροστά απ την εστία του Σα να υπερασπιστεί αυτό το 3-1.

Ο διατητής σφηρίζει τη λήξη και ο Ολυμπιακός πετάει έξω την-πολύ-Μίλαν σε ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι βγήκαν να παίξουν μπάλα κι όχι να κάνουν καθυστερήσεις και κλεφτοπόλεμο.Ο κόσμος ξεσπάει μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο να πανυγηρίσει μαζί με τους παίκτες και να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά το υπέροχο δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στην εξέδρα και την ομάδα φέτος. Κι αυτό το πιστώνεται προτίστως ο κόουτς αλλά και η διοίκηση που στήριξαν στα δύσκολα αυτόν τον άνθρωπο κι έχει φτιάξει μια ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο αλλά και πολύ σωστά γυμνασμένη για να καταφέρνει να κυνηγάει τα παιχνίδια μέχρι τέλους.          
 
Η ποδοσφαιρική κανονικότητα και λογική έχει επιστρέψει στο Λιμάνι και τα καλύτερα είναι μπροστά.Το νέο κεφάλαιο μπορεί να έχει ήδη γραφτεί στην λαμπρή ιστορία αυτού του συλλόγου όμως ακόμη δεν έχει γραφτεί ο επίλογος...          
                         
Υ.Γ: Με έναν σέντερ φορ κίλλερ κι έναν εξτρέμ αυτή η ομάδα που δημιουργείται έχει πολύ υψηλό ταβάνι. Η όρεξη πάντως έχει ανοίξει.          
                                    
Υ.Γ2: Μπορεί να πέρασε στα ψιλά ελέω της τεράστιας πρόκρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά οι παίκτες του Μπλατ πέτυχαν νίκη τετράδας το βράδυ της Πέμπτης. Έρχεται διαβολοβδομάδα στη Euroleague οπότε θα τα πούμε και αναλυτικότερα.         
             
Υ.Γ3: To the point οι δηλώσεις του κόουτς Μπλατ μετά τον αγώνα: ''Μας έδωσαν ώθηση οι ποδοσφαιρικοί φίλαθλοί μας σήμερα''. Θέλει γεμάτο ΣΕΦ και το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού. Ας του το κάνουμε το ''χατίρι'' το αξίζει 1000% αυτή η ομάδα.

Πηγή φώτο: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου