Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Το μπραντεφέρ Βεζένκοφ-Τίμα...


Η κατάσταση στο ερυθρόλευκο ρόστερ δείχνει να ξεκαθαρίζει, ο Μπλατ μαθαίνει την ομάδα του και ο Ολυμπιακός εισέρχεται σε ένα κρίσιμο στάδιο της σεζόν με μοναδική εκκρεμότητα, την μάχη "ρόλου" μεταξύ Βεζένκοφ και Τίμα...
Γράφει ο Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός εισέρχεται στο στάδιο σταθεροποίησης. Οι ρόλοι δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει καλά, ο Μπλατ γνωρίζει τις δυνατότητες και κυρίως την χρησιμότητα του κάθε παίχτη του και η ομάδα έχοντας κάβα το ΑΡΙΣΤΟ (για τα δεδομένα) μέχρις στιγμής ρεκόρ (7-5) προχωράει πατώντας πάνω σε πολύ γερές βάσεις.

Βέβαια υπάρχει ακόμα μία σημαντική εκκρεμότητα στο ρόστερ. Ο ρόλος των Βεζένκοφ και Τίμα. Για την ακρίβεια οι δύο forward ακόμα ψάχνονται και αυτή τη στιγμή, φαίνεται να παλεύουν για μια θέση στο rotation. Ο χαμένος του συγκεκριμένου μπραντεφέρ, θα υποβιβαστεί σε συμπληρωματικό ρόλο και θα πρέπει να προσπαθήσει... περισσότερο.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε γιατί αυτοί οι δύο, είναι οι τελευταίοι που ψάχνουν θέση στα πλάνα του Μπλατ. Με τον Τουπάν υγιή, η θέση "3" κλείδωσε. Ο Γάλλος είναι εξαιρετικός (πόσο έλειψε...) και μοιράζεται τη θέση του small, με τον Παπ. Στο δε "4", ο ανεβασμένος Λεντέι δίνει αυτός τις ανάσες στον Πρίντεζη. Έτσι απομένει μία θέση μεταξύ small και power forward ανοιχτή και ΑΚΡΩΣ σημαντική.

Ο Μπλατ νομίζω εξάντλησε τις πιθανότητες να βάλει τον Τίμα στο rotation. Ίσως και λόγω του μεγάλου και κλειστού διετούς συμβολαίου του. Αλλά ο Λετονός ξεκάθαρα δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα από όσα ζητούνται από αυτόν. Δεν έχει σταθερό σκορ, χάνεται στην άμυνα, δεν βοηθά ΚΑΘΟΛΟΥ στο ριμπάουντ.

Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε καλά, μετά ο Μπλατ τον αδίκησε λιγάκι αφήνοντας τον παντελώς εκτός rotation, αλλά σιγά σιγά ο Αλέξανδρος δείχνει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του coach. Σίγουρα έχει θέμα στην προσωπική άμυνα (το έδειξε κόντρα στον Γουίλιαμς στην Audi Dom), αλλά δείχνει μεγάλο ζήλο και πάθος, βοηθά σημαντικά στα ριμπάουντ, ενώ επιθετικά το ταλέντο του δεν αμφισβητείται...

Στην μάχη τους λοιπόν, θεωρώ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, πως ο Βεζένκοφ υπερέχει ξεκάθαρα και αξίζει τα περισσότερα λεπτά στο ασανσέρ θέσεων μεταξύ "3" και "4". Προφανώς δεν "τελειώνω" τον Τίμα, οι δυνατότητές του άλλωστε είναι τεράστιες, κάτι που απέδειξε στο ΟΑΚΑ άλλωστε. Αλλά με τα μέχρις στιγμής δεδομένα νομίζω πως ο νεαρός και ΓΗΓΕΝΗΣ Βεζένκοφ αξίζει περισσότερη προσοχή και σαν αθλητής και σαν project.

Στο άτυπο μπραντεφέρ των forward, προσωπικά ψηφίζω Βεζένκοφ και νομίζω και πως ο ίδιος ο Μπλατ προς τα εκεί γέρνει (μιλώντας πάντα για το παρόν...)...

Πηγή φώτο: to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου