Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Απόδραση από το Forum...!


Ο Ολυμπιακός απέδρασε κυριολεκτικά (85-86) από το "στοιχειωμένο" Mediolanum Forum του Μιλάνο, σε ένα ματς με rotation μόλις εφτά παιχτών! Οι ξένοι επιτέλους βγαίνουν μπροστά, η κορυφή δίνει αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία  και τα πράγματα μπαίνουν σε μια σωστή σειρά.
Ο Αντιδραστικός σχολιάζει το μεγάλο χθεσινό  διπλό.


85-86 λοιπόν σε μια έδρα παραδοσιακά δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Δύσκολη ομάδα άλλωστε είναι φέτος και η Αρμάνι. Καμία σχέση με την ομάδα-θίασο των προηγούμενων ετών. Μέσα σε όλα αυτά βάλτε και το αναγκαστικό πολύ μικρό rotation της ομάδας, καθώς εκτός του αρχηγού, έλειπε και ο τραυματίας Αγραβάνης, ενώ ο Μιλουτίνοφ έπαιξε σχεδόν 5' κάνοντας 5 φάουλ! Με εφτά παίχτες πορεύτηκε χθες ο Ολυμπιακός...

Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε πόσο δύσκολο και σημαντικό ήταν το χθεσινό διπλό! Η ομάδα πήγε στο 7-2, στρογγυλοκάθισε στην ΚΟΡΥΦΗ κι αν την επόμενη βδομάδα περάσει από την Βαλένθια τότε θα μιλάμε για ένα ονειρικό ξεκίνημα στην κανονική περίοδο!

Οι ξένοι βγαίνουν μπροστά...

Το πιο σημαντικό στοιχείο του χθεσινού αγώνα ήταν η παρουσία των νεοφερμένων ξένων! Λες και τους πάτησες ένα κουμπί και μετά τον Παναθηναϊκό κατάλαβαν που παίζουν..!
Ο Μακλίν εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη βραδιά του Μιλουτίνοφ (δικαιούται νομίζω κι αυτός μια κακή εμφάνιση) και έκανε μια ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εμφάνιση με 22 πόντους! Ειδικά στο τέλος του αγώνα, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κέρδισε ΜΟΝΟΣ του την πρώην ομάδα του!
Οι δε Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ΚΑΥΤΟΙ από την περιφέρεια, ενώ ήταν και ώριμοι οργανωτικά...
Γενικά και οι τρεις -αλλά και ο Τόμσον  (ναι μεν ασταθής επιθετικά αλλα βοηθά πολύ σε πολλούς τομείς-άμυνα, ριμπάουν, κοψίματα)- δείχνουν σταθεροί, ξέρουν επακριβώς τους ρόλους τους (Δεκέμβρη φτάνουμε άλλωστε!) κι αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην σαφώς καλύτερη εικόνα (και το 3/3) των τελευταίων δυο βδομάδων.

Δυο λόγια για το ματς

Η Αρμάνι έχει δυο εξαιρετικούς ψηλούς (Τραζέφσκι-Γκουντάιτις) οι οποίοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό κυρίως στην αρχή (με τα άπειρα επιθετικά ριμπάουντ) και στο τέλος λ(με πόντους). Παράλληλα πήρε σκορ και από τους Μίτσοφ και Θίοντορ. Όλοι οι άλλοι κινήθηκαν πάντως στα ρηχά για την ομάδα του Μιλάνου, γεγονός που πιστώνεται στην ερυθρόλευκη άμυνα (πχ Τζέρελς, Μπερτάνς και Καλνιέτις έμειναν χαμηλά).
Αντίστοιχα ο Ολυμπιακός βρήκε μεγάλα σουτ και πρωταγωνιστές σε κάθε διάστημα του ματς (διψήφιοι οι Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς, Μακλίν, Παπανικολάου, 9 σκόραρε ο Πρίντεζης και 2 τρίποντα μαχαιριές ο Μάντζαρης), πήρε μια διαφορά και εν τέλει κατάφερε να βγει νικητής αν και ο αγώνας πήγε σε ψηλό σκορ (θεωρητικά αυτό ευνοούσε τους Ιταλούς). Σημαντικό το γεγονός πως στο τέλος, αν και οι Ιταλοί πέρασαν μπροστά, ο Ολυμπιακός έδειξε ωριμότητα και πέρασε συστηματικά την μπάλα μέσα στο καλάθι όπου πήρε πολύτιμους πόντους (δεν είδαμε δηλαδή μπαράζ απονενοημένων τριπόντων).

Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως η ομάδα δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα... Ακόμα και χωρίς τον Μιλουτίνοφ και με τον Πρίντεζη υπερβολικά άστοχο, η ομάδα σκόραρε 86 πόντους δείχνοντας να συνεχίζει την ανοδική της πορεία... 

Κλείνοντας να τονίσω πως μεγάλο ρόλο στην αγωνιστική άνοδο έχει παίξει ρόλο το στένεμα του rotation που κάνει ο Σφαιρό. Δεν ξέρω αν στο τέλος θα το βρούμε μπροστά μας, αλλά στην συγκεκριμένη περίοδο νομίζω είναι απαραίτητο...

*Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τακτική μας ανάλυση tactic philosopher game 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου