Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Όσο αξίζεις εσύ κι καρδιά σου η μισή...



Δεν μπορώ να σκεφτώ πια άλλη ομάδα θα μπορούσε με -3 παίκτες να πάρει τέτοιο εμφατικό διπλό. Τώρα πια μένει οι παίκτες και ο Σφαιρό να σεβαστούν τον κόπο και την αξία τους και να πάρουν πλεονέκτημα. Γράφει ο Stouk


Μετά τα πρώτα 15 λεπτά του σημερινού ματς, μπορούσες κάλλιστα να κλείσεις την τηλεόραση και να την ανοίξεις περίπου 7μιση - 8παρά για να μάθεις το τελικό αποτέλεσμα. Όχι τόσο λόγω της γρήγορης διαφοράς 20+ που πήρε ο Ολυμπιακός, όσο της λογικής και του πνεύματος με το οποίο μπήκαν στο γήπεδο ΟΛΟΙ οι παίκτες. Μάχη σε κάθε άμυνα, τρέξιμο, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα. Όποτε ο μπούσουλας είναι αυτός, η νίκη έρχεται εύκολα.

Να σας δώσω ένα στοιχείο που λέει όλη την αλήθεια; Ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο, είχε ήδη πιάσει τον μ.ο. των ασίστ που έδινε μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα. Και όλα αυτά χωρίς τον κύριο δημιουργό του, τον Σπανούλη. Γιατί;

Μα γιατί έπαιξε γρήγορα. Είτε βγάζοντας πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, είτε βρίσκοντας με γρήγορο Passing game τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση. Το συντριπτικό ποσοστό των σουτ που έβαλε ο Ολυμπιακός δεν ήταν προσωπικές ενέργειες (μόνο ο Γκριν έπαιξε έτσι), αλλά ελεύθερες και καθαρές επιλογές.

Για να καταλάβετε, πρώτος στις ασίστ  ήταν ο Μάντζαρης (να που μπορεί να κάνει και αυτό...) και δεύτερος ο... Πρίντεζης μαζί με τον Παπανικολάου!

Γενικότερα, αυτό το ματς έδειξε τον δρόμο πώς θα βελτιώσει ο Ολυμπιακός τον τομέα της δημιουργίας. Είναι τελευταίος σε αυτό, αλλά η σημερινή του επίδοση  (19 ασίστ!!!) ήταν εφάμιλλη των CSSKA και Ρεάλ (οι καλύτερες στο θεσμό).

Άρα;;; Άρα αν ο Ολυμπιακός τρέξει, γίνεται ομάδα που μπορεί να βγάλει πολύ πιο εύκολα τον καλό της εαυτό. Γίνεται πύθωνας που σφίγγει και πνίγει τον αντίπαλο.

Ας πούμε και μερικά για κάποιους παίκτες ξεχωριστά.

Με έναν τέτοιο Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός πήγε 2 σερί τελικούς (τους οποίους και κατέκτησε). Παντού στην άμυνα, ριμπάουντ μέσα σε 9 κορμιά, ασίστ, πόντοι. Είναι εδώ και θα είναι εδώ.

Ο Μάντζαρης είναι από τους παίκτες που δεν τραβάνε τα φώτα, αλλά λίγοι βλέπουν τη δουλειά και τη βελτίωσή του. 3/5 τρίποντα, 6 ασίστ. Δεν περιγράφω άλλο...

Ο Έρικ Γκριν κατάλαβε ότι σε Μιλάνο και ΟΑΚΑ δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Και λέω έπρεπε, γιατί ο Ολυμπιακός δεν τον απέκτησε για να κάνει τον συμπληρωματικό, αλλά τον πρωταγωνιστή. Απόψε ήταν τέτοιος και έτσι πρέπει να συνεχίσει.

Τέλος, μια καλή κουβέντα για τον Μιλουτίνοφ. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει αλλάξει ρότα και πια παίζει σημαντικό ρόλο, όταν αντιμετωπίζει ψηλό ίδιας κοψιάς. Οκ, ο Παραχούσκι του έβαλε 14πόντους σε 20 λεπτά, αλλά για όποιον είδε το ματς, είναι φανερό ότι ο Λευκορώσος δεν έκανε πάρτι, αλλά μαρτύρησε. Ο Νίκολα έβαλε 11 πόντους (σχεδόν όσους "έφαγε" δηλαδή), αλλά κατέβασε 7 ριμπάουντ και έχασε μόλις 2 σουτ, αντίθετα από τον αντίπαλό του που έχασε 5.

Η διοργάνωση τρέχει, ακολουθεί η Ζαλγκίρις και ο Ολυμπιακός θα την κερδίσει, εδραιώνοντας την θέση του στην 4άδα. Και δεν θα την κερδίσει επειδή το λέω εγώ, θα το κάνει επειδή παίζει στο ΣΕΦ, επειδή όλοι έχουν λάβει το μήνυμα τι πρέπει να κάνουν, επειδή οι παίκτες θα σταματήσουν να δίνουν ξεροκόμματα από τον κόπο και την αξία τους σε ομάδες που δεν το αξίζουν.

ΥΣ: Σήμερα, όσοι ενοχληθήκαμε από τις δηλώσεις Σφαιρόπουλου για τη διαιτησία μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο (ήμουν μέσα σε αυτούς), δικαιωθήκαμε. Και δικαιωθήκαμε, γιατί αποδείχθηκε για 1000στη ίσως φορά ότι ο Ολυμπιακός, αν είναι αυτός που πρέπει, νικάει κάθε είδους δικαιολογία, πραγματική ή πλασματική. Είτε αυτή λέγεται διαιτησία, είτε τραυματισμοί. Έτσι χτίστηκε, έτσι πέτυχε, έτσι θα συνεχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου