Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Τελευταία, αλλά επικίνδυνη... (Stats & vd)



Την 7η αγωνιστική ήταν ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό. Οι αριθμοί της δεν αντιστοιχούν σε ομάδα που είναι στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο ήττας από μια ομάδα χωρίς στόχους. Αναλύει ο Stouk

Είναι αναμφίβολα μια ομάδα - σύμβολο του ιταλικού μπάσκετ, αφού έχει στην κατοχή της 9 ευρωπαϊκούς τίτλους (3 Πρωταθλητριών, 3 Κυπελλούχων, 2 Κόρατς και 1 Διηπειρωτικό). Είναι και η πρώην ομάδα του δικού μας Ντάνιελ και του... απέναντι πια Τζεντίλε, που το 2014 έχασε στο νήμα την πρόκρισή της στο Final 4 που φιλοξενούσε στο Μιλάνο από τη μετέπειτα Πρωταθλήτρια Μακάμπι.

Α! Έχει και τον πιο αμφιλεγόμενο και ίσως πιο αντιπαθητικό προπονητή (για τους παίκτες σίγουρα!) της Ευρώπης, τον Γιασμίν Ρέπεσα!

Στην Ιταλία (πρωτάθλημα που ψηφίστηκε προσφάτως από το ESPN ως καλύτερο απ το δικό μας...) κάνει πάρτι, αφού είναι 1η με 2 νίκες διαφορά από τη 2η  Βενέτσια των πρώην πράσινων Μπράμου και Haynes, αλλά και τον μέχρι πέρυσι παίκτη του Άρη Τζαμέλ Χάγκινς.

Πάμε όμως στο...ζουμί!

Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά η ομάδα της... ιταλικής μόδας έκανε αρκετά καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής είχε ρεκόρ 4-3, ακριβώς το ίδιο με Ολυμπιακό, Φενέρ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Παναθηναϊκό!

Μέχρι τότε, λοιπόν, είχε προλάβει να κερδίσει στην έδρα της τη Μακάμπι, την Εφές και τη Μπασκόνια και να κάνει ένα διπλό που λίγοι θα καταφέρουν, δλδ στην Τουρκία επί της Νταρουσάφακα.

Από εκεί και πέρα όμως έκανε 10 (!!!!!) συνεχόμενες ήττες, κατρακυλώντας στην βαθμολογία και χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για πρόκριση, ίσως πληρώνοντας την ιστορία του Τζεντίλε, που τα έσπασε με τον Ρέπεσα (τι λέγαμε;;;) και έφυγε κακήν κακώς...

Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά η Αρμάνι δεν είναι τόσο κακή στατιστικά, σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, αλλά και άλλες ομάδες.

Έχει την 4η καλύτερη επίθεση με 81,1 πόντους, είναι 5η σε επιθετικά ριμπάουντ (11,1) και δίποντα (52,7 %) , 8η σε Intex (85) και ασίστ (17,5) και 9η σε ριμπάουντ (33,5).

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι χειρότερός της σε επίθεση (78,7), ασίστ (14,7, τελευταίος) και δίποντα (51,2 %).

Οκ, η Αρμάνι έχει τη χειρότερη άμυνα του θεσμού, μαζί με την Γαλατά, είναι στον πάτο σε αμυντικά ριμπάουντ, βολές, και 3ποντα, αλλά και ο Ολυμπιακός είναι από τους χειρότερους σε μερικούς από τους παραπάνω τομείς, όπως το μακρινό σουτ και οι βολές.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Η Αρμάνι είναι, μεν, μια ομάδα με "τρελό" προπονητή, χωρίς top class παίκτες και τελευταία στην κατάταξη, αλλά έχει 2-3 πραγματάκια στο παιχνίδι της, που θέλουν προσοχή.

Για παράδειγμα, μαέστρος της φετινής ομάδας είναι ο Σίμον. Ο Κροάτης γκαρντ έχει 10,4 πόντους, 3,6 ασίστ και 12,2 ranking ανά παιχνίδι. Συνεπώς ο Ολυμπιακός πρέπει να στοχεύσει στο μαρκάρισμά του και τον αποπροσανατολισμό του, για να χαλάσει το παιχνίδι των Ιταλών.

Από εκεί και πέρα, πρώτος σκόρερ της Αρμάνι είναι ο Σάντερς με 14, 4 πόντους, ο οποίος ηγείται και σε ranking με 13,4, ενώ καλή σεζόν κάνει και ο Χίκμαν με 10,4 πόντους και 3, 3 ασίστ ανά παιχνίδι.

Συμπέρασμα; Μπορεί η Αρμάνι να είναι μια ομάδα που ουσιαστικά από εδώ και πέρα... βγάζει υποχρέωση παίζοντας στην Euroleague, αλλά αν της δώσεις δικαίωμα, ειδικά μέσα στο γήπεδό της, δε νομίζω να αρνηθεί να πάρει μια νίκη, που στο κάτω -κάτω θα είναι απέναντι στον Ολυμπιακό, που είναι εδώ και πολλές αγωνιστικές "τρένο" και διεκδικεί όχι μόνο πρόκριση, αλλά και πλεονέκτημα έδρας.

Προσοχή, λοιπόν, συγκέντρωση, focus σε Σίμον, Σάντερς και Χίκμαν και η νίκη θα έρθει.

ΥΣ: Πάντα τον Ολυμπιακό τον φοβάμαι σε τέτοια "χαλαρά" ματσάκια. Ελπίζω να συνεχιστεί η σοβαρότητα και η συγκέντρωση που δείχνει εδώ και πολλές αγωνιστικές...

ΥΣ2: Ο Λοτζέσκι πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις, ξεκινώντας από απόψε. Νομίζω θα το κάνει...

ΥΣ3: Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω αυτό το ματς στο ΣΕΦ και πώς χάθηκε. Και φυσικά το απίστευτο κράξιμο στον Κόλινς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου