Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ο πλήρης Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν

Ο πλήρης Ολυμπιακός θα κοιτάξει στα μάτια τον οποιονδήποτε αντίπαλο.. Η σημερινή ήττα από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ αφήνει υποσχέσεις, παρόλο που η ομάδα υστέρησε στο σύνολο, έδειξε πως έχει αυτό που είναι το περισσότερο σημαντικό, το μέταλλο.. spanios


Η ΤΣΣΚΑ πήρε 19 επιθετικά ριμπαόυντ!

Οι δύο ψηλοί της ομάδας πέτυχαν και οι δυο μαζί, 11 πόντους παίζοντας από 20' ο καθένας την στιγμή που ο Καούν έβαλε μόνος τους, 16 πόντους και έπαιξε 30'!

Ντάρντεν και Λαφαγιέτ ήταν σε άλλο γήπεδο. Ο μεν πρώτος, συνεχίζοντας τις χαμηλές πτήσεις έβαλε 2 πόντους, ο δε Λαφαγιέτ παίζοντας παραπάνω από Σλούκα και Μάντζαρη, έβαλε μόλις 6!

Οι τέσσερις ξένοι της ομάδας έβαλαν 19 πόντους από τους 70 της ομάδας!

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε χωρίς τον Σπανούλη (τον πυρήνα του όπως είπε μετά το ματς ο Σλούκας), χωρίς τον αποδεδειγμένα δυνατό στον τομέα των ριμπάουντ Πέτγουεϊ, ενώ μέσα στο ματς είχε και και τους παραπάνω "απόντες" (κάλλιστα μπορεί να προστεθεί και ο Μάντζαρης που δεν βοήθησε καν στην άμυνα, αφήνοντας τον Τεόντοσιτς να κάνει τα "τρελά" του)..

Αφήνω για το τέλος και το θέμα του rotation.
Όταν ολόκληρη ΤΣΣΚΑ έχει Τεόντοσιτς, Καούν, Κιριλένκο και Ουΐμς πάνω από 25' στο παρκέ και στην τελευταία κρίσιμη περίοδο όλους παρόντες, δεν μπορεί ο κόουτς Σφαιρόπουλος να αλλάζει την δική μας περιφέρεια με τέτοιους ρυθμούς. Όχι rotation στον Σλούκα σε αυτό το ματς, όχι rotation ακόμα και στον Παπαπέτρου που -ενώ δεν του βγήκε το ματς- από τον "ανύπαρκτο" Ντάρντεν είχε μεγαλύτερη σπίθα.
Πλην του Πρίντεζη, όλοι οι υπόλοιποι έπαιξαν πάλι με μαθηματική ακρίβεια, ίσως δεν χρειάζεται σε παιχνίδια τέτοιου ειδικού βάρους.

Παρόλα τα παραπάνω, θα περιμένατε να διαβάσετε ότι ο Ολυμπιακός έχασε με 17 ή 20 πόντους και πέταξε λευκή πετσέτα.

Κι όμως το ματς έληξε 76-70, στα 6'' ήταν 74-70 και ο Σλούκας είχε βολή, στο κάτω κάτω ο Ολυμπιακός έχασε από την ΤΣΣΚΑ, όσους πόντους την κέρδισε στο ΣΕΦ!

Πρίντεζης, Σλούκας και Λοτζέσκι κοίταξαν στα μάτια ΜΟΝΟΙ, την Αρκούδα και η γεύση αυτής της ήττας είναι γλυκιά και μήνυμα για την συνέχεια: ο πλήρης Ολυμπιακός δεν φοβάται το μειονέκτημα, δεν φοβάται τις Ισπανικές απειλές!

Και προσοχή: Μην προεξοφλείτε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μπαρτσελόνα!!

Η Ρεάλ ΔΕΝ θέλει τον Ολυμπιακό στην Μαδρίτη, ίσως προτιμήσει να τον βρει σε best of five, κάτι ανάλογο δεν έκανε και πέρσι (σε deja vu ματς με την Ζαλγκίρις, τελευταία αγωνιστική, όπου έχασε)..

Ας κοπιάσει η Ρεάλ ή η Μπάρτσα. Ας ευχόμαστε να σταματήσει η κακοδαιμονία, να επανέλθουν οι τραυματίες και η ομάδα με το μέταλλο και το τσαγανό της θα κοιτάξει προς την Μαδρίτη...

4 σχόλια:

  1. Ο Σπανούλης (θέλω να πιστεύω ότι) θα επανέλθει κανονικά. Οπότε στις μάχες με την Μπάρτσα, ο "λαγός" που θα πρέπει να βγάλει από το καπέλο του ο Σφαιρό, είναι ο Παπαπέτρου. Ο Ντάρντεν σέρνεται στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς και ο Ιωάννης έχει την "σπίθα", όπως είπες, για τέτοιους αγώνες.

    Στο κάτω-κάτω για να σπάσεις σειρά με την Μπάρτσα, πρέπει να έχει και ένα όπλο που δεν το περιμένει ο αντίπαλος. Σκέψου, για παράδειγμα, πόσα Post μπορεί να βγάλει ο μικρός απέναντι στους κοντύτερους και πιο αδύναμους από αυτών Τόμας ή Χεζόνια.

    ΥΣ1: Ο Λοτζέσκι έπαιξε καλά όταν ήταν στο "3", με Λαφαγιέτ και Σλούκα. Γενικά πιστεύω ότι αυτή η 3άδα κουμπώνει τέλεια.

    ΥΣ2: Μην τον φοβάσαι τον Λαφαγιέτ. Στα κρίσιμα θα είναι εκεί.

    ΥΣ3: Το ματς δεν ήταν do or die και πιστεύω ότι ο Σφαιρό έκανε rotation με το ρολόι γιατί έχει φοβηθεί το μάτι του από τους τραυματισμούς και δεν ήθελε να φορτώσει περισσότερο κάποιον από τους παίκτες.

    ΥΣ4: Η Ρεάλ αν βγει πρώτη μας βρίσκει στον τελικό (στην έδρα της) και θα παίξει στους 8 με Εφές ή Λαμποράλ. Ε δε νομίζω να επιλέξει εμάς αντί αυτών. Θα εγκληματίσει... Και δεν θα το κάνει. Με την Μπάρτσα θα παίξουμε...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Spanios, συνολικά από τους ξένους είναι μια μέτρια χρονιά φέτος. Έχει βγει σούπερ ο Χάντερ, ανταποκρίνονται καλά ο Λοτζέσκι και ο Λαφαγιέτ, είναι μια του ύψους - μια του βάθους ο Χάντερ, είναι μετριότατος ο Ντάντσον και ουσιαστικά δεν υπάρχει ο Πέτγουεϊ. Είναι νωρίς για να κρίνουμε οριστικά, αλλά τον συμπαθή Μπρεντ δεν τον βλέπω να συνεχίζει με τίποτε στο λιμάνι, ενώ αν δεν αλλάξει η εικόνα του, βλέπω δύσκολο και τον Ντάνστον.
    Αν η Ρεάλ ξαναδιαλέξει, θα είναι ντροπή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας. Για το μόνο παιχνίδι που θύμωσα γιατί ήταν "δικό" μας ήταν με τη Λαμποράλ. Αν είχαμε πάρει το διπλό εκεί τώρα όλα θα ήταν ευκολότερα. Έχουμε μια μια ομάδα που σχεδόν εξαρτιέται από τον ηγέτη της και αυτός είναι τραυματίας. Παίζουμε με πολλούς και μόνιμους τραυματισμούς στην μεγαλύτερη διάρκεια της διοργάνωσης, με ουσιαστικά ένα τεσσάρι όλη την χρονιά και όμως παλεύουμε κάθε ματς. Χθες πχ περίμενα να φάμε.. πολύ ξύλο. Κι όμως. Αν είμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Μην ξεχνάμε το μπάτζετ το δικό μας και των αντιπάλων μας. Όταν πρώτο ακούσαμε το καλοκαίρι Λαφαγιέτ γκρινιάξαμε όλοι. Δεν ήταν και το ίδιο όνομα με Ντιλέινι.Ο Όλιβερ όμως σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και σε γενικές γραμμές τα πάει απροσδόκητα καλά. Ο Πέτγουει είναι όντως συμπαθέστατος και στις καρδιές όλων αλλά δεν "θέλει" να βελτιώσει σημεία στο παιχνίδι του (ντράιβ και ποστάρισμα) ώστε να αλλάξει επίπεδο και πέρα από τον τραυματισμό του, θεωρώ πως δεν είναι για τέτοιο level. Στο "5" τα έχουμε πει χίλιες φορές. Καλά τα σβέλτα και αθλητικά ημίψηλα σέντερ αλλά χωρίς -ποιοτικό- φόβητρο κοντά στο καλάθι να μπορεί ο προπονητής να έχει επιλογές,δεν γίνετε. Εμείς έχουμε δύο πανομοιότυπα (που χωρίς τις πάσες του Μπιλ που τους κάνει μάγκες είναι μετριότατοι) σέντερ και είμαστε πολύ προβλέψιμοι. Χθες ο Καούν εξέθετε τον Ντάνστον και στην θέση του έμπαινε ένας.. δεύτερος Ντάνστον με σχεδόν ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Πως να αλλάξει κάτι δηλαδή έτσι; Όσο για Ντάρντεν; Ο τύπος δεν μπορεί και το δείχνει από την αρχή της χρονιάς με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μαύρη τρύπα. Τέλος πάντων. Όπως πολύ σωστά λέει και ο τίτλος του άρθρου, ο πλήρεις Ολυμπιακός μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Το πιστεύv! Kepp walking λοιπόν...

    Ceballos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, πριν ένα μήνα περίπου, δεν φερθήκαμε έξυπνα. Μας έφαγε ο.. ρομαντισμός και η "τιμιότητα" να μην αδικήσουμε τάχα όσους προσπάθησαν τόσο καιρό και μείνει κανείς εκτός Basket League και έχουμε άλλη ομάδα στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη. Έτσι αντί για μια έτοιμη, ποιοτική και άμεσα αποτελεσματική λύση στο 4-5, που θα απέδιδε καρπούς, επιλέξαμε τον πολλά υποσχόμενο αλλά ανέτοιμο για πλέι οφ Ευρωλιγκας (ακόμα και υγιή) Τσαιρέλη. Ελπίζω να μην μας στοιχίσει αυτό στην συνέχεια..
    Η Ρεάλ είναι βρόμικη και προκλητική ομάδα. Πιστεύω πως θα κάνει επιλογή ξανά. Μακάρι........

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή