Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ας επικρατήσει η λογική…


Τα απανωτά σερί αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού έχουν σπείρει τον πανικό στην ομάδα. Ο Αντιδραστικός θεωρεί φυσιολογική… την εξέλιξη των πραγμάτων και προτείνει να επικρατήσει η λογική ώστε να βρεθούν οι σωστές λύσεις…


Αλήθεια τι δεν περιμέναμε από όλα αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα; Ο Ολυμπιακός των… 15 «παιχτών» μέρα με τη μέρα ξεφουσκώνει και οι κακές επιλογές του καλοκαιριού πολύ απλά βγαίνουν μπροστά. Ως προς τι λοιπόν τέτοιος πανικός;;; Φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων είναι!

Τα λάθη πληρώνονται και η ευθύνη βαραίνει στον μεγαλύτερο βαθμό την διοίκηση και κυρίως τον πρόεδρο της ομάδας. Το καλοκαιρινό αλαλούμ με τις μαζικές πωλήσεις παιχτών, οι πρωτοφανώς αργοπορημένες (και αρκετές λανθασμένες) μεταγραφές (αρκετοί μάλιστα ως δανεικοί παρά τα μεγάλα ποσά στα ταμεία…), η απότομη αλλαγή προπονητή , όλα αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν στο ξεφούσκωμα αυτό! Οπότε κύριε Μαρινάκη αναλογίσου τις ευθύνες σου! Βέβαια εδώ που τα λέμε, ευθύνη ως αναφορά τις μεταγραφές σίγουρα φέρει και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πιέρ Ισά για τις-δεύτερο σερί καλοκαίρι μάλιστα- πολλές αποτυχημένες μεταγραφικές κινήσεις (ενδεικτικά αναφέρω Αμπιντάλ, Αφελάι, Ντουρμάζ, Ντοσεβί, Μήτρογλου, αλλά και Σαντάνα-Χάρα)…

Αγωνιστικά σίγουρα υπάρχουν και εκεί ευθύνες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φταίει ο Περέιρα*! Προσωπικά είμαι κατηγορηματικός! Είναι ντροπή να τίθεται τόσο γρήγορα υπ’ ατμόν, είναι παγκόσμιο ή μάλλον «ολυμπιακό» φαινόμενο αυτό! Άλλωστε τον συγκρίνουν με τον αποτυχημένο Ζαρντίμ που πλέον είναι προπονητής στην ζάπλουτη Μονακό (έκανε προετοιμασία με τον Φαλκάο το καλοκαίρι!)… Ο Περέιρα θα κριθεί από το καλοκαίρι και μετά, το ξανατονίζω! Ευθύνη τολμώ να πω (αγωνιστικά πάντα) πως δεν έχει ούτε ο Μίτσελ! Ναι καλά καταλάβατε: οι αγωνιστικές ευθύνες βαραίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους παίχτες! Ο Σιόβας και ο Μήτρογλου δεν στρίβουν, οι Ντουρμάζ-Αφελάι-Ντοσεβί είναι εξτρέμ που δεν μπορούν καν να ντριμπλάρουν, ο Σαντάνα είναι κίνδυνος θάνατος, ο Μαζουακού μετά τις μεταγραφικές  σειρήνες είναι άλλος άνθρωπος… Είναι καθαρά και αγωνιστικό ντεφορμάρισμα λοιπόν…

Ας επικρατήσει όμως παιδιά, η λογική. Η ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί γιατί είναι μέσα και στους 3 στόχους της! Το πρωτάθλημα –ας μην γελιόμαστε είναι κοντά, στο Κύπελλο μια ομαδίτσα Β’ Εθνικής δεν τρομάζει, ενώ ακόμα και στον προσεχή αγώνα με την Ντνίπρο, με ένα δυνατό ξεκίνημα και με τον κόσμο στο πλευρό του, ο Θρύλος έχει πιθανότητες για την ανατροπή! Να πορευτεί λοιπόν η ομάδα με ηρεμία και όλοι να κριθούν στο γήπεδο! Η ομάδα να πάρει το ντάμπλ και μετά με ψυχραιμία να παρθούν οι αποφάσεις για παίχτες και παράγοντες… Σίγουρα το ρόστερ δεν είναι τόσο κακό όσο το παρουσιάζουν κάποιοι, αλλά το ίδιο σίγουρο είναι πως χρειάζεται και ένα καλό ξεσκαρτάρισμα το καλοκαίρι… Όλα αυτά με ηρεμία όμως!

Υγ: η μόνη ευθύνη του Περέιρα έχει να κάνει με κάποιες επιλογές. Πχ ο Χάρα πρώτη αλλαγή και όχι ο Μπενίτες, ο μη παραγκωνισμός του υπερβολικά ντεφορμέ Μαζουακού (ευκαιρία στον Γιαννούλη!!!), ο πάγκος στο ντέρμπι του ηγέτη Τσόρι, κτλ! Παρόλα αυτά, όλοι αυτοί δεν είναι επιλογές του και επίσης μπορεί να δικαιολογηθεί πως ακόμα δεν γνωρίζει καλά το ρόστερ (σκάρτους 2 μήνες είναι ο άνθρωπος στην ομάδα).

Υγ2: τον κράζουν πολλοί Ολυμπιακοί, αλλά να χαμε πολλούς σαν τον Μανιάτη στην ομάδα.

Υγ3: Ρομπέρτο, Τσόρι, Φουστέρ, Μανιάτης, Μήτρογλου, Σιόβας σαν παλιοί, αλλά και οι βρισκόμενοι σε κανονική φόρμα  Φορτούνης, Κασάμι, Ομάρ, Ντουρμάζ, καλούνται να βγουν μπροστά και να οδηγήσουν την ομάδα στον τίτλο και στο νταμπλ!

Υγ4: και για να ξέρετε. Η πρώτη μεγάλη πώληση του καλοκαιριού είναι ο Ομάρ. Κλεισμένος από μεγάλη ομάδα.


Υγ5: δεν υπάρχουν λόγια για την ατμόσφαιρα στην Λεωφόρο.  Ζούγκλα! Όπως και πέρυσι άλλωστε στην Τούμπα. Αλλά ναι! Πριν 15 χρόνια (φαντάσματα του παρελθόντος από ανθρώπους με κόμπλεξ) είχαν γίνει αντίστοιχα στην Ριζούπολη… Είστε άξιοι της μοίρας σας. Αιώνια δευτεροτρίτοι.

2 σχόλια:

  1. Αντιδραστικέ,θα είναι επιτυχία σίγουρα αν ο Ολυμπιακός περάσει απόψε την Ντνίπρο. Ωστόσο, το κομβικό ματς είναι αυτό με την ΑΕΚ, για πολλούς λόγους...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφαγες την πουτσα την Πέμπτη ετοιμάσου και για την πουτσα με την ομαδιτσα όπως την χαρακτηριζεις της β εθνικής. Κομπλεξικοί γαυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή