Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Στα ίσια...


Τι θα μπορούσε να έχει να κάνει  ο Λεμονής στην ομάδα του και να θεωρηθεί  μαγκιά, με βάση την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Ευρώπη? Αφού σας όλη την χθεσινή μέρα να διαβάσετε όλους τους ξερόλες και γουάναμπι αναλυτές, ήρθε η ώρα για λίγο "oldschool" Αντιτουριστικό.


Δεν είναι ντροπή να αμύνεσαι

Σε όλες τις περιστάσεις, ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι στο DNA  της ομάδας. Η κάκιστη προετοιμασία του Μπέσνικ Χάσι, όμως έχει φέρει το ρόστερ  χωρίς ανάσες και τους παίκτες χωρίς φρεσκάδα. Ο Λεμονής ξέρει ότι οι παίκτες του δεν μπορούν να βγάλουν σε υψηλό τεμπο τα παιχνίδια, γι αυτό από την πλευρά του προσπαθεί να τα σβήσει.  Κοντά οι γραμμές, δεν ανοιγόμαστε πολύ, οι χαφ μας καλύπτουν τους μπακ  για να μην υπάρξει υπεραρυθμία και στην επίθεση θα βρούμε κάποιο γκολ.

Παράλληλα ο κόσμος έχει καταλάβει την προσπάθεια της ομάδας και του προπονητή, παρά τις αντίξοες συνθήκες που άφησε ο ακατάλληλος προηγούμενος τεχνικός.  Στηρίζει και δεν γκρινιάζει ότνα η ομάδα δεν έχει πια την μπάλα στην κατόχη της και  την πρωτοβουλία των κινήσεων.  Δεν είναι ντροπή να αμύνεσαι λοιπόν, αρκέι να αμύνεσαι με τον σωστό τρόπο και να καταφέρνεις μέσα από την άμυνα σου να γίνεσαι απειλητικος. Γιατί όπως σας είπα και τις προάλλες, αν δεν απειλείς τρως γκολ.

Εξέλιξε λίγο το παιχνίδι του

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν έλυσε τα προβλήματα του. Κατάφερε να μας δείξει κάτι διαφορετικό από αυτό που μας είχε συνηθίσει  στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Δεν ήταν παθητικός και δεν κατέβηκε να παρκάρει λεωφορείο μπροστά στην εστία του. Μπήκε μέσα για να αγωνιστεί, να πιέσει όσο μπορούσε, να πέσει πρώτος στην μπάλα  και να δείξει πάθος. Πως δεν φοβάται. Μπορεί να χάσει αλλά θα παλέψει και πως για να τον κερδίσει ο αντίπαλος θα ματώσει.  Σίγουρα η παρουσία του κόσμου βοήθησε πολύ στην ψυχολογία των παικτών αλλά την έχει κάνει την δουλίτσα του ο προπονητής, αν αναλογιστούμε πως λίγο καιρό πριν ανέλαβε μια ομάδα άδεια ψυχολογικά. Μια ομάδα που πέρασε στους ομίλους και το αντιμετώπιζε σαν να πανηγύριζε κάποιον τίτλο.

Συγκινητικοί παίκτες.

Δεν ξέρω για εσ’ας αλλά εγώ συγκινήθηκα από την παρουσία των παικτών.  Το παιχνίδι λήγει και πολλοί σήκωσαν τις γροθιές τους στον αέρα. Όχι για να χαρούν με το αποτέλεσμα αλλά διότι   δεν άντεχαν άλλο. Χρειαζόντουσαν ανάσες. Η ομάδα τα έδωσε όλα και μεμονωμένα οι παίκτες ήταν όλοι εξαιρετικοί. Δεν νομίζω πως πρέπει να μπούμε σε περαιτέρω αναλύσεις.  Σίγουρα θα χρειαζόντουσαν οι επεμβάσεις του Προτό απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπάρτσα, ακόμα κι αν κάνεις το τέλειο παιχνίδι αμυντικά. Οι πλάγιοι δούλεψαν σωστά.  Ομάρ και Φιγκέιρας δεν είχαν πολλά προβλήματα ενώ ο Κούτρης αμυντικά ήταν συγκλονιστικός ακόμα και σε καταστάσεις ένας με έναν που έχει αδυναμία.  Ο Ταχτσίδης έκανε τρομερή δουλεία μπροστά από τα στόπερ με συμπαραστάτη τον Ρομαό.  Μοίρασε σωστά το παιχνίδι , με μερικά λαθάκια που μπορούν να δικαιολογηθούν λόγω της κόπωσης.  Τέλος τι να πεις για τους Οφόε και Φορτούνη.  Ο Κώστας με το κράτημα της μπάλας που διαθέτει κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και του έδωσε πολύτιμες ανάσες, ενώ η ντρίμπλα που σκάει στον Μέσι θα μείνει στην ιστορία. <<Θυμάσαι τότε ρε που παίζαμε με την Μπαρτσελόνα και ο Φορτούνης ντρίμπλαρε τον Μέσι? >> και άλλες τέτοιες παρόμοιες ατάκες φαντάζομαι να τις λέμε μελλοντικά με τους φίλους μας. Ο Οφόε χρειάζεται επιτέλους ξεκούραση από τα συνεχόμενα 90λεπτα γιατί δείχνει πολύ κουρασμένος. Είναι απαραίτητος με τον τρόπου που παίζει ο Ολυμπιακός.

Το ζητούμενο για την συνέχεια.

Όπως είπαμε και πριν, ο Ολυμπιακός δεν έλυσε τα θέματα του με την ισοπαλία αυτή. Έχει ακόμα προβλήματα που καλούνται αν τα λύσουν όλοι μαζί σαν ομάδα. Το ζήτουμενο για τον προπονητή από εδώ και πέρα είναι και η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας εκτός από τα πολυπόθητα αποτελέσματα. Πρέπει να βρεθεί η χημεία που σε πολλά παιχνίδια δείχνει να λείπει και ένα σωστό επιθετικό σχέδιο πέρα από το παιχνίδι στην κόντρα. Ο Λεμονής τώρα θα κριθεί. Τώρα που έφυγαν τα ντέρμπι και μπορεί να δουλέψει πιο ήρεμα. Τώρα θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε αν είναι ικανός να βελτιώσει το χάος που άφησε ο Χάσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου