Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Road to Belgrade: Γιανίς Στρέλνιεκς, ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο...


Στο σημερινό "Road to Belgrade", μιλάμε για τον "δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο", της ομάδας! Τον εξαιρετικό σουτέρ -και όχι μόνο- Γιανίς Στρέλνιεκς...
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Ο 29χρονος Λετονός Γιανίς Στρέλνιεκς, ήρθε για να κάνει το βήμα παραπάνω -σε μια ήδη πετυχημένη καριέρα (με τη Μπάμπεργ). Ήρθε στον Ολυμπιακό για  να ζήσει τη δόξα των final 4 και των τίτλων.

Παίζοντας άλλωστε στο υψηλότερο επίπεδο, μπορεί να αυξήσει και τις δικές του επιδόσεις, οι οποίες βέβαια κάθε άλλο παρά κακές ήταν στην 3ετή εμπειρία του στην Euroleague.

Στον Ολυμπιακό ήρθε για να βοηθήσει αρχικά σε δυο κομμάτια. Στο κομμάτι της εμπειρίας και κυρίως στο κομμάτι του σουτ. Χωρίς υπερβολές, ίσως είναι ο πιο clutch player της διοργάνωσης.

Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει και δημιουργικά, καθώς έχει πολύ καλά νούμερα στις ασίστ (παραπάνω από 3 μ.ο), πασάροντας καλά κυρίως στα pick n roll. Γενικά έρχεται με τη φήμη του πολύ "οικονομικού" παίχτη, καθώς δεν εκβιάζει προσπάθειες, βοηθά σε πολλούς τομείς και είναι "καλός συμπαίχτης".

Το πλεονέκτημα : χωρίς πολλά πολλά, το τρομερό του σουτ. Ελάχιστα εκατοστά αν βρει χώρο, είναι τιμωρός έξω από τα 6,75m ...

Το μειονέκτημα: δεν είναι καλός αμυντικός. Το παλεύει μεν και δεν είναι αδιάφορος(δεν είναι Γκριν προς θεού), αλλά σίγουρα σε μια ομάδα με την αμυντική παράδοση και δυναμική  του Ολυμπιακού, θα αποτελεί στόχο των αντίπαλων επιθέσεων.

Η εκτίμηση: θεωρώ πως είναι η πιο safe μεταγραφή. Η προσθήκη με το μικρότερο ρίσκο. Ο Στρέλνιεκς θα πιάσει στον Ολυμοιακό, θα κολλήσει στο dna της ομάδας και θα μείνει χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου