Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Χρονιά ΟΡΌΣΗΜΟ...


Η πιο ιδιαίτερη σεζόν για τον Θρύλο ξεκινά. Στο παρακάτω άρθρο, εξηγώ τον λόγο που η φετινή σεζόν είναι η πιο δύσκολη, ιδιαίτερη, κρίσιμη των τελευταίων χρόνων, σε βαθμό τέτοιο ώστε να χαρακτηρίζεται ΟΡΟΣΗΜΟ.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


  • Επιτακτικά ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: προφανώς κάθε χρόνο είναι στόχος-αυτοσκοπός, αλλά ειδικά φέτος με τον τρόπο που χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα (με εντός έδρας brake συντριβή από τον αιώνιο), υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να θέλουμε ΑΠΑΝΤΕΣ την εντός συνόρων ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
  • Οι ήττες των τελικών Euroleague του 2015 και του 2017: οι δυο χαμένοι τελικοί την τελευταία τριετία, έχουν πονέσει/πεισμώσει την ομάδα. Ειδικά ο τρόπος με τον οποίο χάθηκαν. Με μεγάλη διαφορά πόντων, απέναντι σε ομάδες-γηπεδούχους με 15.000 οπαδούς στο πλευρό τους. Πλέον με το final 4 στο Βελιγράδι, ο Θρύλος θέλει να επιστρέψει στον τελικό, αυτή τη φορά αυτός εντός έδρας...
  • Ο τελευταίος χρόνος συμβολαίου του Σφαιρόπουλου: στην 4η σεζόν του στην ομάδα, θα χρειαστεί μια καλή και σταθερή πορεία για να ανανεώσει. Πρέπει να κατακτήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έναν τίτλο από τους δύο παραπάνω. Στον ερυθρόλευκο μπασκετικό οργανισμό μετρούν ΠΡΩΤΑ οι τίτλοι άλλωστε. Αν τα καταφέρει βάζει πλώρη για να προσπεράσει τους Ιωαννίδη-Ντούντα και να γράψει ιστορία. Αλλιώς πάμε σε αλλαγή σελίδας.
  • Ο Σπανούλης στα 36 του: πέρυσι για πρώτη φορά έβγαλε συστηματικούς τραυματισμούς. Στο τέλος δε, έμοιαζε σκασμένος. Φέτος είναι η χρονιά που θα φανεί αν θα γίνει Ναβάρο (τουλάχιστον μετριότατος στα "γεράματά" του) ή αν με μια σωστή διαχείριση θα παραμείνει ΟΔΗΓΟΣ εντός αγωνιστικών χώρων. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η φυσική του κατάσταση-θα φανεί αν η ευπάθεια του σε μυϊκούς τραυματισμούς είναι πια μόνιμη.
  • Η ομάδα πρώτη φορά κατά 50% αλλαγμένη: πρώτη φορά τόσες αλλαγές. Το πλεονέκτημα της ομοιογένειας πλέον δεν υπάρχει. Ναι μεν κρατήθηκε στο 100% ο ελληνικός κορμός αλλά η δωδεκάδα κατά τα 6/12 ή έστω 5/12 θα ναι νέα. Οι έξι μεταγραφές σηματοδοτούν την μεγαλύτερη ανανέωση που έχει κάνει η ομάδα από το 2011 και μετά. Ο χρόνος για να αποκτηθεί συνοχή θα ναι σίγουρα μεγαλύτερος. Μέσα σε όλα βάλτε και το Eurobasket-η ομάδα έχει δουλέψει με απαρτία σκάρτες τρεις βδομάδες- ενώ πχ πέρυσι δούλευε δυο μήνες ασταμάτητα μαζί.
  • Το άνοιγμα της οικονομικής ψαλίδας στην Euroleague: Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Μπάρτσα (κυρίως) σπαταλούν αλόγιστα ποσά. Πλέον το (σταθερό) ερυθρόλευκο budget υπολείπεται κατά τρεις και τέσσερις φορές σε σχέση με τις πλούσιες αυτές ομάδες. Η ψαλίδα ανοίγει. Να δούμε θα ξανακάνει την μεγάλη έκπληξη η ομάδα του Πειραιά;;; Γενικά μια ομάδα με το 8ο ή 9ο budget της σεζόν, να  φτάνει συνεχώς στα final 4 αποτελεί μεγάλη υπέρβαση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η φετινή σεζόν κρίνεται ως χρονιά ΟΡΟΣΗΜΟ... Παρ' όλες τις δυσκολίες, ξεκινάμε αισιόδοξοι για μια ακόμα ιστορική σεζόν. Η ομάδα αυτή θα μας κάνει ξανά να κλάψουμε από χαρά, θα μας ανατριχιάσει και πάλι, θα μας πορώσει όπως ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ μπορεί να κάνει. Ενωμένος ο μπασκετικός Ολυμπιακός ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ!

Μην ξεχνάτε και τα εξής σημαντικά: Ο Ολυμπιακός διαθέτει τον κορυφαίο ηγέτη της Ευρώπης (Σπανούλης), το κορυφαίο δίδυμο ψηλών  (Πρίντεζης-Μιλουτίνοφ), τον κορυφαίο σουτέρ (Στρέλνιεκς) και τους πιο αθλητικούς small forwards (Παπανικολάου-Παπαπέτρου)... Δεν είναι αμελητέο μέγεθος ο Θρύλος...

Υγ: το μεγάλο όπλο μας θα εξακολουθήσει να είναι το ελληνικό στοιχείο. Όσο υπάρχουν οι έξι Έλληνες του κορμού, δεν φοβάμαι τίποτα.

Υγ2: περί ευπάθειας τραυματισμών  Σπανούλη (αλλά και Πρίντεζη),  θα το πω ακόμα μία φορά. Πολύ προσοχή σε αυτούς από το τεχνικό team!

Υγ3: Ειδικά στην Ελλάδα το ενδιαφέρον είναι πια μηδαμινό, στην κανονική περίοδο, ας μην κρυβόμαστε. Όλοι οι παίχτες να ξεκουράζονται, αν βέβαια  είναι αναγκαίο,  στα ματς της Basket League. Και με "Τολιόπουλους και Μπόγρηδες" να κατέβει σε ένα ματς ο Θρύλος δεν τρέχει κάτι.

Υγ4: ο βασικός PG του Ολυμπιακού, Μάντζαρης παίρνει 800 χιλιάρικα. Την ίδια ώρα πχ ο Σέρζι της ΤΣΣΚΑ παίρνει 4 εκατομμύρια, ο Γιουλ της Ρεάλ γύρω στα 3 ενώ ο Γουαναμέικερ της Φενέρ γύρω στα 2,5. Και μιλάμε μόνο για τους PG. Μεγάλες διαφορές δυστυχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου