Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Βάσεις... για του χρόνου!


Αν κάποιος περίμενε πως ο Τάκης Λεμονής θα ερχόταν στον Ολυμπιακό, για μια απλή "υπηρεσιακή θητεία", για μια απλή διεκπεραίωση, τότε είναι γελασμένος! Ο έμπειρος τεχνικός επέστρεψε... για να μείνει στο λιμάνι και ήδη κάνει εξαιρετικά σοβαρή δουλειά, βάζοντας τις απαραίτητες βάσεις για να συνεχίσει το καλοκαίρι στην ομάδα! Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Ποια είναι τα μέχρις στιγμής δείγματα γραφής του Τάκη Λεμονή; Γιατί έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, δείχνοντας πως θα "πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του" ώστε να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στον πάγκο-ενώ αρχικά θεωρήθηκε σαν μια απλή λύση ανάγκης; Ο red philosopher ανοίγει τον φάκελο "Λεμονή" και εξηγεί γιατί ο έμπειρος τεχνικός, με την δουλειά του κερδίζει πόντους για... του χρόνου!

  • Αρχικά  να τονίσω πως στο θετικό υπέρ του κλίμα ΔΕΝ έχει παίξει ρόλο το γεγονός πως κέρδισε τον Πλατανιά και την Κέρκυρα. Αυτό θα το καναν με ευκολία αρκετοί προπονητές. Αυτό το θεωρούμε δεδομένο! Σημαντικές και δύσκολες νίκες, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Ο Πλατανιάς και η Κέρκυρα ήταν (με τις οποίες βέβαια ο Μπέντο έφερε Χ...)!
  • Ο τρόπος όμως με τον κέρδισε η ομάδα, είναι το πρώτο σημαντικό επίτευγμα του Λεμονή! Τι εννοώ τρόπος; Η εμμονή του νέου caoch για παιχνίδι κατοχής και υπομονής, ταιριάζει στον Θρύλο, αρέσει στον κόσμο και αποδίδει στο κάτω κάτω και καλύτερα! Έπρεπε να έρθει ο Απρίλης για να σταματήσει η ομάδα τις γιόμες... Ο Τάκης μάλιστα βάζει άγριο χέρι κυρίως στους αμυντικούς ο οποίοι πολύ συχνά επιχειρούν βαθιά γεμίσματα!
  • Επιπλέον πολύ σημαντικό το γεγονός πως έχει αλλάξει την ψυχολογία των παιχτών! Το παράδειγμα του Μαρίν είναι το πιο τρανταχτό! Με τον Λεμονή οχι απλά παίζει βασικός αλλά κάνει και όργια! Με τον Λεμονή ΟΛΟΙ υπολογίζονται και ΟΛΟΙ νιώθουν σημαντικοί! Ο άνθρωπος είναι μετρ της ψυχολογίας. Και δεν είναι μόνο ο Μαρίν έτσι; Είναι και ο Φορτούνης, είναι και ο Ρομαό, είναι και ο Καμπιάσο με τον Τσόρι. Όλη η ομάδα παίζει με άλλο αέρα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.
  • Παράλληλα αποφάσισε στα τελευταία κρίσιμα  ματς της σεζόν αφενός να προφυλάξει τους "νεαρούς" και αφετέρου να βασιστεί στους έμπειρους! Καμπιάσο, Τσόρι, Καρντόσο, Ρομαό αλλά και ο Ντελαμπέγια ή ο Ντακόστα, όλοι αυτοί οι "30 +"  υπολογίζονται πιο πολύ από ποτέ τώρα, ενώ τα νεαρα παιδιά, που ο Μπέντο κόντεψε να τα κάψει ρίχνοντάς τα απότομα στα πολύ βαθιά, κατά κάποιον τρόπο προστατεύονται και αγωνίζονται λιγότερο.


Συνοψίζοντας ο Λεμονής αποδεικνύει πως παρά την αποχή  του από τους πάγκους δεν έχει "πέσει" επίπεδο. Παραμένει ο ίδιος προπονητής που λατρεύτηκε από τον ερυθρόλευκο κόσμο. Τόλμησε να αναλάβει την ομάδα Μάρτη μήνα σε κατάσταση αλαλούμ, αλλά ήδη η δουλειά του φαίνεται και αποδίδει καρπούς. Επιθετικό ποδόσφαιρο κατοχής και υπομονής, πολύ ανεβασμένη ψυχολογία και τρομερή απόδοση από παίχτες "παρεξηγημένους", σωστή χρησιμοποίηση του ρόστερ για τη δεδομένη χρονικη στιγμή και το κυριότερο συσπείρωση και ηρεμία, την πιο κρίσιμη στιγμή! Πλέον ο τίτλος απέχει μόλις 3 βαθμούς, ενώ ομάδα και προπονητής θα τα δώσουν όλα για το Κύπελλο... 

Υγ: την προσωπική μου άποψη σας την έχω γράψει από την πρώτη στιγμή (στο άρθρο μου "επιστροφή στο μέλλον") και δικαιώνομαι απόλυτα σε όλα νομίζω... Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω  ακράδαντα και να επιθυμω διακαώς, πως ο Τάκης Λεμονής θα ναι ο προπονητής της μεγάλης ανανέωσης του καλοκαιριού του 2017...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου