Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Είναι καλύτερος...




De Javu από το 2013. Ο Ολυμπιακός θα παλέψει με την "διοργανώτρια" Εφές για το εισιτήριο στο F4 και η αλήθεια είναι ότι έχει την μοίρα στα δικά του χέρια...Γράφει ο Stouk

Αγωνιστικά θα αναλύσουμε το ζευγάρι διεξοδικά τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η πρώτη γεύση για αυτό το αντάμωμα είναι θετική.

Κανείς δεν θα προτιμούσε νομίζω Φενέρ με Ομπράντοβιτς και σπρώξιμο μέχρι θανάτου από διαιτησία (θα τα λουστεί ο ΠΑΟ τώρα). Γιατί ή με τον έναν ή με τον άλλο θα διασταυρωνόταν ο Ολυμπιακός, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Η Εφές δεν είναι μια ομάδα τυχαία. Εννοώντας φυσικά το ρόστερ της και όχι την ιστορία της, αφού αυτή δεν έχει να επιδείξει πολλές λαμπρές σελίδες στην Ευρώπη, πόσο μάλλον σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό.

Αν δούμε τι παίκτες έχει, όμως, θα καταλάβουμε ότι δεν είναι του... πεταματού, κάθε άλλο μάλιστα.

Στη περιφέρεια ο Ερτέλ, ο Γκρέιντζερ και ο Χάνεικατ είναι πολλοί δυνατοί. Ο Μπράουν στο 4 (έχει έρθει πάνω από 2 φορές μια ανάσα απ το να φορέσει τα ερυθρόλευκα...) είναι παίκτης top επιπέδου, το ίδιο και ο Ντάνστον, που είναι 5ος blocker στη διοργάνωση με 1,1 τάπες μ.ο..

Από εκεί και πέρα, όμως, η ποιότητα φθήνει αισθητά. Ο Οσμάν ξεκίνησε τη σεζόν ως υποψήφιος rising star, αλλά ίσως έμεινε σε αυτό και έχει χάσει ρυθμό και χρόνο συμμετοχής. Ο Ντεσόν Τόμας στο 4 είναι παίκτης ψυχολογίας, αλλά κακά τα ψέματα δεν τρομάζει.Ο Μπαλμπάι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά έχει καλό σουτ, ο Κιρκ ο αναπληρωματικός σέντερ δεν έπαιζε ποτέ Ολυμπιακό.

Γενικά, είναι μια ομάδα που παίζει επιθετικό μπάσκετ (έχει μια απ τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης, 4η ή 5η) αλλά αν την παίξεις καλή άμυνα και τη βάλεις, όπως λέμε, να σκεφτεί χάνει τα αβγά και τα πασχάλια.

Ο Ολυμπιακός του Σπανούλη, του Πρίντεζη, του Παπανικολάου, του Μάντζαρη, του Λοτζέσκι (αν προλάβει), του Γκριν, του Μπιρτς, του Παπαπέτρου, του Μιλουτίνοφ, του καλού (ελπίζουμε) Γιανκ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μα τίποτα όμως. Θα είναι κρίμα να χαθεί η Πόλη. Μπορεί η Εφές να παλέψει για να παίξει μπροστά στο κοινό της ένα F4, αλλά προς Θεού, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και πρέπει, επιβάλλεται να είναι στο ραντεβού με την ιστορία.

ΥΣ: Να δούμε και τη διαιτησία βέβαια. Ο Περάσοβιτς με το περσινό κλαψούρισμά του κατάφερε να αλλάξει την φιλοσοφία ολόκληρης της διαιτησίας. Plus του ότι είναι διοργανώτρια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου