Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Να συνηθίσουμε μέχρι το καλοκαίρι...



Μπορεί να μας στεναχωρεί, να μας προβληματίζει, να μας... νευριάζει, αλλά καλώς ή κακώς αυτή θα είναι η εικόνα του Ολυμπιακού μέχρι το καλοκαίρι. Σκωτσέζικο ντους κάθε εβδομάδα...Γράφει ο Stouk

Να πούμε τα ίδια για μια ακόμη φορά; Άντε να τα πούμε. Ο Ολυμπιακός στερείται ποιότητας (πια) σε πολλές θέσεις.

Ποια ήταν οι εντεκάδα εχθές; Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Μποτία - Ρέτσος, Ρομαό, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιονούσι, Ανσαριφάρντ.

Το ότι η ίδια πάνω - κάτω ομάδα πέρασε τον Ατρόμητο ή προκρίθηκε στην Τουρκία, δε σημαίνει ότι θα νικούσε και στην Τούμπα. Και φάνηκε, γιατί όχι απλά δεν νίκησε, αλλά άντεξε μόνο ένα 20λεπτο και μετά κατέρρευσε.

Ο Ολυμπιακός είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος από τις καλές ομάδες. Γιατί; Στηρίζει πολλά στο παιχνίδι του Φορτούνη. Και κακά τα ψέματα ο Κώστας τις περισσότερες φορές είναι... Light στο σκληρό ή δυνατό παιχνίδι. Εγκλωβίζεται, δε βρίσκει λύσεις, μπλοκάρει.

Plan b; Πίεση ψηλά και κλεψίματα ή σέντρες από τα πλάγια.  Στην Τουρκία και στο πρώτο 20λεπτο στην Τούμπα, η πρώτη τακτική έπιασε. Η δεύτερη δεν πιάνει σχεδόν ποτέ φέτος. Ελιονούσι, Φιγκέιρας και ειδικά ο Σισοκό (τον έπαιζαν στα 3-4 μέτρα αλά... Τσίλντρες, μιας και δεν έβρισκε συμπαίκτη με τίποτα!) δεν το χουν. Ούτε τις ψηλές ούτε τις χαμηλές σέντρες. Ο μόνος τίμιος σε αυτό είναι ο Σεμπά.

Από εκεί και πέρα, με τη φυγή του Μίλι δεν υπάρχει εναλλακτική για κάθετο παιχνίδι. Δεν μεταφέρεται η μπάλα σωστά από την άμυνα στην επίθεση, με αποτέλεσμα να γίνονται γεμίσματα από την άμυνα, τρόπος που ενδείκνυται όταν ένα ματς φτάνει στο... 92 και όχι σε κανονική ροή.

Για φέτος δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο. Αυτό θα βλέπουμε, αυτό πρέπει να χωνέψουμε, αυτό να καταπιούμε.

Δεν ξέρω αν ο Μπέντο θα είναι στον πάγκο (ειδικά μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, άλειψε βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να τον παρουσιάσουν - τεχνηέντως - ως μοναδικό υπεύθυνο). Αλλά όποιος και να είναι, και οι τυφλοί βλέπουν τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει επίπεδο αυτή η ομάδα.

3 ποιοτικοί παίκτες στην άμυνα. Ποιοτικοί όμως, όχι... βύσματα του Μπέντο και του κάθε Μπέντο. 1 στόπερ και 2 πλάγια μπακ επιπέδου Τσάμπιονς Λίγκ (του ποδοσφαιρικού. όχι του μπασκετικού...).

Οι Σιώπης και Γιαννιώτας στην 11άδα. Ναι, τόσο απλά. Μαγεύουν στη θέση τους τα παιδιά, είναι Έλληνες και είναι ώρα τα χατίρια στους μανατζαρέους να σταματήσουν.  Μας επιβάλλεται ουσιαστικά ο κάθε τυχαίος παίκτης, χωρίς να το αξίζει.

Στο κέντρο Ανδρούτσος, Μάρτινς μπορούν να εναλλάσσονται με επιτυχία. Ο Φορτούνης είναι ο αρχηγός, αλλά πρέπει να βρεθεί και ένας back up του, όταν ο Κώστας δεν θα είναι σε καλή μέρα ή δεν θα έχει... όρεξη.

Στα πλάγια με Γιαννιώτα και μια μεταγραφή επιπέδου Γκαλέτι ή Μιραλάς το επίπεδο ανεβαίνει.

Και στην επίθεση το τρίδυμο Ανσαριφαρντ, Βέλλιου και Σωτηρίου (οι 2 τελευταίοι ακούγεται ότι έχουν κλείσει) είναι υπεραρκετό.

Φανταστείτε το: Καπίνο, δεξί μπακ, Ρέτσος, στοπερ, αριστερό μπακ, Σιώπης, Μάρτινς, Φορτούνης, Γιαννιώτας, αριστερό χαφ, Ανσαριφάρντ και πάγκο Φιγκέιρας, Σισοκό, Μποτία, Ρισβάνης, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Σεμπά, Βέλλιος, Σωτηρίου, μεταγραφή δεκάρι.

Πολλές οι προσθήκες και κομβικές, αλλά είναι απαραίτητες. Είναι το μοναδικό όραμα που έχει μπροστά της αυτή η ομάδα. Δηλαδή τόνωση του ελληνικού στοιχείου και μεταγραφές ουσίας.

Για φέτος θα έρθουν κι άλλες τέτοιες βραδιές όπως η χθεσινή. Μπροστά υπάρχουν οι μάχες με Μπεσίκτας και ΠΑΟ στη Λεωφόρο, αλλά οι ημιτελικοί κυπέλλου, που σίγουρα θα είναι ντέρμπι.

Δύσκολα θα περάσει ο Μπέντο και η ομάδα του όλες αυτές τις δοκιμασίες. Είναι περισσότερες από όσο αντέχει το στομάχι το δικό τους και του κόσμου. Υπομονή αδέρφια. Ίσως ζήσουμε και πιο δύσκολες νύχτες από τη χθεσινή...

ΥΣ: Πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε ένα 0-2 περίπατο στην Τούμπα. Τα γκολ οι Ιντέγιε και Μιλιβόγιεβιτς. Άδικο είχε ο Μπέντο;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου