Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ώριμος στην τελική ευθεία...



Η νίκη  στο ιστορικό "Γιαντ Ελιάου" ήρθε πιο εύκολα απ' ότι αναμενόταν (ή από ότι εγώ προσωπικά περίμενα) και ο Θρύλος ουσιαστικά "τσέκαρε" το πλεονέκτημα έδρας για τα play offs! Σημαντική νίκη λοιπόν, αλλά ακόμα πιο σημαντική η ωριμότητα που έδειξε για ακόμα μια φορά η ομάδα, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Αρθρογραφεί για αυτά και πολλά άλλα ο Αντιδραστικός, σε μια ακόμα euroleague ανάλυση του red philosopher!

Ωριμος για το πλεονέκτημα...

-Το φοβόμουν πολύ αυτό το παιχνίδι. Σας το χα τονίσει στο τελευταίο μου μπασκετικό blog. Παρόλα αυτά η νίκη ήρθε πολύ εύκολα  (πιο εύκολα από ότι αντικατοπτρίζει το τελικό 71-82) και πλέον νομίζω ότι τσεκαρίστηκε το πλεονέκτημα έδρας στα play offs, καθώς η τετράδα μόνο με θαύμα/αυτοκτονία χάνεται! Το πολυπόθητο διπλό ήρθε απέναντι στην μισή Μακάμπι (που πάντα όμως θα ναι απρόβλεπτη) και πλέον στην συνέχεια οι Πειραιώτες θα κοιτάξουν απλά να διαφυλάξουν την έδρα τους, με κρυφές ματιές ακόμα και για την πρωτιά-η οποία απέχει μόλις μία νίκη!

-Παρόλα αυτά, πιο σημαντική ακόμα και από το πολύτιμο  δίποντο ήταν η εικόνα της ομάδας. Επί 40' ο Θρύλος ήταν 100% συγκεντρωμένος και πιο ώριμος από ποτέ. Ακόμα κι όταν οι τρελό Ισραηλινοί έτρεχαν μικρά σερί και έμεναν μέσα στο ματς, οι ερυθρόλευκοι δεν πανικοβάλλονταν και έλεγχαν ΑΠΟΛΥΤΑ τον ρυθμό!

-Δεν υπάρχει κάτι πιο ελπιδοφόρο από το να βλέπεις την ομάδα τόσο συγκεντρωμένη και ώριμη, τώρα ειδικά που μπήκαμε στην τελική ευθεία! Παρ' όλη  την εκπληκτική φετινή πορεία (αλήθεια ποιος  το περίμενε μετά το περσινό στραπάτσο, να χτυπά ακόμα και πρωτιά ο Θρύλος;) δεν υπάρχει καμία πανηγυρική διάθεση και προς θεού ουδεμία χαλάρωση! Με το μαχαίρι στα δόντια μέχρι να επιστρέψουν στο final 4 οι Πειραιώτες, με το κεφάλι πάντα χαμηλά και βέβαια με δουλειά. Πολύ δουλειά!

Η περιφέρεια επιτέλους μίλησε...

-Ας πάμε όμως στο σχόλιο μου για το χθεσινό παιχνίδι. Νομίζω καταρχήν, πως έπεσα μέσα στην pre game ανάλυση μου. Κομβικότατος ο αρχηγός Πρίντεζης, επιτέλους μεγάλο ματς ο Λοτζέσκι, ενώ το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έλεγξε επί 40' τον ρυθμό οδήγησε στην εύκολη επικράτηση. Παράλληλα οι Μπιρτς και Μιλουτίνοφ ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τον περιορισμό του Άιβερσον κι έτσι οι Ισραηλινοί μπορούσαν να απειλήσουν μόνο με σκοτωμένα τρίποντα.

-Γενικά μ' άρεσε που επιτέλους είδα πλουραλισμό στην περιφέρεια. Έστω κι αν ο Μάντζαρης έσπασε τα στεφάνια (δυστυχώς τον ειχα στο fantasy...), οι υπόλοιποι έκαναν εξαιρετική δουλειά!  Ο Γκριν συνέχισε την ανοδική του πορεία κάνοντας δεύτερο τεράστιο ματς  τον τελευταίο μήνα (μετά το Καζάν...), ο Γουότερς έκανε career high στην Euroleague-με το σουτ του μετά από ντρίμπλα  να είναι ίσως το κορυφαίο και σίγουρα εκ των πιο σταθερών και αξιόπιστων  στην Ευρώπη (κι όμως ναι!), ενώ επιτέλους είδαμε ένα μεγάλο ματς μετά από πάρα πολύ καιρό από τον Ματ Λοτζέσκι! Εάν βρει επιτέλους ξανά ρυθμό ο Ματ, τότε οι πιθανότητες του Θρύλου θα αυξηθούν... επικίνδυνα!

-Βέβαια, εκτός από τον για ακόμα μια φορά all around Παπανικολάου (που βρίσκεται σε εξαιρετική πια κατάσταση), μεγάλη (και αφανής) η δουλειά των Παπαπέτρου και Μπιρτς (από 6 ριμπάουντ  έκαστος!) αλλά και του σχεδόν πενταδάτου πλέον (τόσο ανεβασμένος είναι) Μιλουτίνοφ.

- Για το τέλος άφησα τον mvp! Την ψυχάρα τον Πρίντεζη, που στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να βρουν ρυθμό οι περιφερειακοί, έκανε ακόμα ένα σπουδαίο ματς! Με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 25 ranking δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήταν ξανά ο κορυφαίος!

Η συνέχεια και η μεγάλη επιστροφή του αρχηγού...

-Τα εναπομείναντα παιχνίδια προς θεού δεν είναι εύκολα. Παρόλα αυτά ο Θρύλος θα κοιτάξει να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερο finish στην σεζόν και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να χτυπήσει την πρώτη δυάδα (μια νίκη απόσταση είναι μόλις ενώ παίζει εντός με την Ρεάλ και εκτός με την ΤΣΣΚΑ) και για λόγους prestige αλλά κυρίως  και για να έχει μια ακόμα καλύτερη κλήρωση μετέπειτα στα play offs, καθώς Παναθηναϊκός και Ερυθρός Αστέρας (που λογικά θα πέσουν πανω στον 3ο και τον 4ο) δεν είναι βατοί αντίπαλοι. Εν αρχή λοιπόν τα δυο εντός ματς με Νταρουσάφακα και Γαλατά... Με γεμάτο ΣΕΦ, καλό ρυθμό και βέβαια με την ίδια ωριμότητα η ομάδα δεν χάνει!

-Παράλληλα άπαντες πλέον περιμένουμε την οριστική  επιστροφή του αρχηγού! Και λέω οριστική γιατί ελπίζω να έγινε πιο καλή αποθεραπεία από τις προηγούμενες! Ο Σπανούλης ξεκουράστηκε, η αποθεραπεία πήγε σύμφωνα με πληροφορίες πολύ καλά-χωρίς μάλιστα βιασύνες αυτή τη φορά- και πλέον αναμένεται η μεγάλη επιστροφή του πιο κομβικού ερυθρόλευκου παίχτη! Με τον Σπαν σε καλή κατάσταση ο Θρύλος θα βάλει πλώρη για την δυάδα και βέβαια το κυριότερο για το final 4! Αρκεί βέβαια -το τονίζω- να έγινε καλή δουλειά και να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα στους προσαγωγούς του...

Υγ: από την στιγμή που χωρίς Σλούκα-Βέσελι πέρασε από την Λιθουανία και την πολύ ανεβασμένη Ζαλγκίρις, η Φενέρ θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τον Ολυμπιακό , για να τον καβαλήσει...

Υγ2: βέβαια νομίζω πως ο πανούργος και ύπουλος Ζοτς θα διαλέξει σίγουρα αντίπαλο για τα play offs. Ανάλογα με ποιον θα "επιλέξει" (τον αγαπημένο του ΠΑΟ ή τον "αιώνιο εχθρό" του Αστέρα) θα παλέψει για το ανάλογο πλασάρισμα... Μπορεί δηλαδή να επιλέξει και την τέταρτη θέση...

Υγ3: η τετράδα έχει κλειδώσει οριστικά, όπως και οι θέσεις 5 και 6. Στο πλεονέκτημα θα ναι Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός και Φενέρ, ενώ από κάτω Παναθηναϊκός και Ερυθρός. Για τις υπόλοιπες δυο θέσεις θα παλέψουν οι Εφές, η Μπασκόνια, η Νταρουσάφακα (είναι ύπουλο το παιχνίδι της άλλης εβδομάδας!) και ενδεχομένως σε μια τελική αντεπίθεση η Μπαρτσελόνα με μικρές πιθανότητες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου