Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Σφραγίζει το πλεονέκτημα...



Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ στο πιο κρίσιμο μέχρις στιγμής παιχνίδι του στην σεζόν. O red philosopher σας βάζει στο κλίμα, αναλύοντας τους "παράγοντες" του μεγάλου αγώνα, αλλά και τους παίχτες κλειδιά... Euroleague pre game από τον Αντιδραστικό...


Μεγάλο ματς στο Τελ Αβίβ. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, θα ναι το πιο σημαντικό μέχρις  στιγμής στην χρονιά για την ομάδα του Πειραιά:

-Αν κάνει το συγκεκριμένο διπλό, ο Θρύλος βάζει οριστική πλώρη τουλάχιστον για την 3η θέση και αφήνει τους από κάτω του να φαγωθούν για τα πλασαρίσματα και τις διασταυρώσεις!

-Αν πάλι χάσει, το πράγμα μπλέκει αρκετά και θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε την τελική κατάταξη. Ο Ολυμπιακός και πάλι θα πλεονεκτεί για το πλασάρισμα στην τετράδα αλλά θα πρέπει να κάνει ένα πολύ δυνατό finish για να νιώσει ασφαλής.

-Έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν, ο Ολυμπιακός θέλει ουσιαστικά 2-3 νίκες στα εναπομείναντα 7 παιχνίδια για να καθαρίσει την πρόκριση, απλά το πρόγραμμά του στα εκτός έδρας ματς είναι πολύ δύσκολο (με Ερυθρό-Εφές-ΤΣΣΚΑ), οπότε μπαίνει το ΠΡΕΠΕΙ στο ιστορικό Γιαντ Ελιάου, απέναντι στην πολύ προβληματική (και) εφέτος Μακάμπι... Και τα εντός του με Ρεάλ και Νταρουσάφακα επίσης δεν τα λες και εύκολα!

-Όπως καταλαβαίνετε, ΜΟΝΟ με την Γαλατά εντός είναι "εύκολο" ματς από τα εναπομείναντα 7... Οπότε θέλει προσοχή...


Οι παίχτες κλειδιά:

-Για ακόμα ένα ματς απόντος του Σπανούλη, ο κλήρος πέφτει στον Πρίντεζη. Θα πάρει τις περισσότερες μπάλες στην επίθεση, ενώ εκτός από σκορ θα πρέπει να συνεισφέρει σε δημιουργία από το χαμηλό post.

-Παράλληλα, επιτέλους ζητείται ένα καλό παιχνίδι από τον Ματ Λοτζέσκι. Αν βρει σκορ, τότε το περιφερειακό επιθετικό πρόβλημα θα λυθεί, καθώς η άμυνα των Ισραηλινών θα ανοίξει πολύ.

-Τέλος, ο Παπανικολάου θα είναι πάλι αυτός που θα κυνηγάει στην περιφέρεια, αφού ναι μεν θα λείψει ο τρελό - Γκάουντλοκ, αλλά το DNA της Μακάμπι θα παραμείνει το ίδιο. Δηλαδή τρελό μπάσκετ και τρελά... σουτ!

-Από την πλευρά της Μακάμπι, σημαντικός ο ρόλος του Άιβερσον που πρέπει να παλέψει μόνος του (ο Αλεξάντερ θα λείψει και αυτός) με την ερυθρόλευκη front line, ενώ τον τελευταίο καιρό πολλές λύσεις στο σκορ δίνει ο εδώ και χρόνια αναπληρωματικός combo, Λάντεσμπεργκ. 


Οι "παράγοντες" του αγώνα:

-Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σμιθ θα απουσιάσει απο την Μακάμπι. Πολύ σημαντική απουσία του πιο "σοφού" παίχτη της ομάδας του λαού. Στο ματς του ΣΕΦ θυμίζω είχε κάνει double double σε πόντους ριμπάουντ.

-Το "πατατράκ" του πρώτου αγώνα θα παίξει το ρόλο του... Οι ερυθρόλευκοι την έχουν πατήσει ήδη μία φορά θα σας θυμίσω. Άρα περιμένω πολύ καλύτερο διάβασμα από το ερυθρόλευκο τεχνικό team. Αποκλείεται να δοθούν τόσοι χώροι ώστε η Μακάμπι να κάνει το αγαπημένο της transition game, όπως στο πρώτο ματς!

-Πιο σημαντικός από ποτέ ο ελεγχος του ρυθμού. Οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε μια κάκιστη χρονιά. Αν τους στραβώσει το ματς τότε "χάνονται" εύκολα κι επιπλέον η ενέργεια στην ιστορική τους έδρα μετατρέπεται σε αρνητική! Οπότε έλεγχος του αγώνα/ρυθμού από το πρώτο λεπτό του ματς...

-Θεωρητικά ένα χαμηλό τέμπο/σκορ ευνοεί τον Ολυμπιακό, αλλά ισχύει το παράδοξο πως η Μακάμπι τα ματς που -εν τέλει- παίρνει, είναι μάξιμουμ 70 points games... Οπότε είτε με υψηλό σκορ, είτε με χαμηλό οι Ισραηλινοί είναι επικίνδυνοι.

-Η Μακάμπι θα είναι μισή (θυμίζω ξανά ότι θα λείψουν Γκάουντλοκ, Μίλλερ, Σμίθ), αλλά ο Ολυμπιακός βγάζει τον κακό του εαυτό, όταν πειστεί από πριν ότι το ματς θα είναι... περίπατος.


Δυνατό, δύσκολο και μεγάλο ματς λοιπόν αναμένεται στο Τελ Αβίβ. Ο Ολυμπιακός όμως ξέρει να τα παίρνει αυτά τα παιχνίδια. Αν παρουσιαστεί σοβαρός, συγκεντρωμένος και παθιασμένος, τότε το μεγάλο διπλό που θα του σφραγίσει από νωρίς το πλεονέκτημα έδρας, θα ναι πολύ κοντά!

Υγ: Τις αποκλεισμένες ομάδες να φοβάστε πιο πολύ... Δείτε τι κηδεία πηγε να κάνει η Ούνιξς στον Παναθηναϊκό. Χρειάστηκαν τα τέσσερα βήματα του Τζέιμς για να κερδίσουν οι Πράσινοι...

Υγ2: οπότε το ξαναλέω μην περιμένετε να δείτε καμιά χαλαρή Μακάμπι την Πέμπτη το βράδυ... Με το μαχαίρι στα δόντια θα παίξουν. Για τα μελλοντικά  συμβόλαια τους και μόνο...

Υγ3: ποτέ δεν χαιρόμαστε με τραυματισμούς παιχτών. Αλλά όπως οι ερυθρόλευκοι παίζουν με τόσες απουσίες τόσες εβδομάδες, τώρα πολλά προβλήματα προέκυψαν και στην άμεση ανταγωνίστρια του Θρύλου την Φενέρ. Σλούκας για δυο μήνες έξω, ενώ πρόβλημα έχει και ο Βέσελι... Όλα παίζουν τον ρόλο τους εφέτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου