Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πιο αποτυχημένος... πεθαίνεις!



Όλοι θα γράψουν για τον άθλο του Ολυμπιακού (και καλά θα κάνουν). Ε, ας γράψει και κάποιος και για τον... "άθλο" της ΤΣΣΚΑ! Μιλάμε για την πιο αποτυχημένη ομάδα του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν είναι, δα, και μικρό... κατόρθωμα!!! Stouk


Για να ξεκινήσουμε από τα απλά, είναι μία ομάδα χωρίς λαό. Δεν γεμίζει το γήπεδό της ούτε στα μεγάλα ματς της Ευρωλίγκας. Μα παίζει σε γήπεδο χωρίς κερκίδες πίσω απ' τις μπασκέτες, καλύπτωντας τον τοίχο με... μουσαμάδες!!! Τι να λέμε τώρα... Για Final 4, δε, ούτε λόγος. Παραδοσιακά η πιο ασθενής εκπροσώπηση με maximum 200 οπαδούς, εκ των οποίων οι μισές γυναίκες (θεές ωστόσο...). 

Πάει συνέχεια στην πηγή, (σχεδόν) πάντα με το μεγαλύτερο μπάτζετ, και 8 στις 10 θα βρει μπροστά της έναν Σπανούλη ('12, '13 και '15) ή έναν Ράις (πέρυσι) ή έναν Διαμαντίδη (παλαιότερα) και θα φύγει κλαμμένη.

Ούτε στους Έλληνες δεν βρίσκει πια τη γιατρειά της! Το 2006 και το 2008 ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς που την είχε πάρει από το χέρι, την καθοδήγησε και έφτασε σε δύο κατακτήσεις. Πάλι σε Έλληνα επένδυσε, τον Ιτούδη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και χειρότερο.

Φέτος η ΤΣΣΚΑ ήταν το ακλόνητο φαβορί. Όχι μόνο του ημιτελικού, αλλά όλης της διοργάνωσης από την αρχή. Ψάχναμε άπαντες να βρούμε τρόπο πώς γίνεται να μην το πάρει. Κι όμως γίνεται...

Σε έναν ημιτελικό πλήρως στα μέτρα της, με τη διαφορά 9 πόντους 4 λεπτά πριν το τέλος, και ενώ την έχει ξαναπάθει άπειρες φορές και με τον ίδιο τρόπο, φοβήθηκε ότι υπήρχε πιθανότητα να κερδίσει και τελικά... έχασε!!!

Πραγματικά δεν βρίσκω λόγο οι ιθύνοντες του συλλόγου να συνεχίσουν το ίδιο μοντέλο, με την πληρωμή υπεραξιών σε παίκτες που δεν το αξίζουν (βλέπε Χάινς *, Φριτζόν, Μαρκοισβίλι) και με την θεοποίηση δήθεν σταρ (βλέπε Τεόντοσιτς**, Ντε Κολό, Γουίμς). Να φέρνεις πίσω τον Κιριλένκο απλά και μόνο επειδή του κάπνισε να γυρίσει, αδιαφορώντας (προφανώς) για το πώς θα επηρεαστεί το σύνολο.

Δεν γίνεται να αποτυγχάνεις συνεχώς και να επιμένεις στο ίδιο μοτίβο. Κάτι πρέπει ν' αλλάξεις. Το παρόν μοντέλο της ΤΣΣΚΑ νιώθω ότι δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έτσι όπως έχει τώρα διαμορφωθεί.


Στο κάτω-κάτω, αν θέλουν να δουν πώς γίνεται η "δουλειά", ας κλείσουν το μπασκετικό τμήμα για 1-2 χρόνια, ας έρθουν σύσσωμοι οι διοικητικοί παράγοντες δίπλα στους Αγγελόπουλους να πάρουν μαθήματα και ας το πάνε απ' την αρχή...

* Κάιλ, επιλογή σου ήταν να φύγεις από το "μαντρί". Ζήσε, λοιπόν, με τα χρήματα και το βάρος της επιλογής σου ή απλά γύρνα πίσω, εκεί που ανήκεις μπασκετικά...

** Α ρε Μίλος. Τόσο ταλέντο και να το σκοτώνεις λόγω... πνευματικής ανεπάρκειας! Κρίμα...

ΥΣ: Τη φωτογραφία τη βρήκα στο επίσημο site της ΤΣΣΚΑ. Τίτλος του άρθρου; "Killed by Billy". Τα σχόλια περιττεύουν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου