Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Εκεί που σταματάει η λογική, ξεκινάει ο Ολυμπιακός!

Πόσες ακόμα τέτοιες εισαγωγές πρέπει να γράψω, πριν στερέψω; Αυτό που δεν στερεύει είναι ο θαυμασμός, η ηδονή, η ανατριχίλα για την μεγαλύτερη ΟΜΑΔΑ που έχει δει ο τόπος μας. Η Ολυμπιακάρα του Σπανούλη, αυτού του Ημίθεου Ηγέτη, του καλύτερου Έλληνα αθλητή, των Προέδρων, του κόουτς αλλά και της αρμάδας από σκληρούς και πιστούς "στρατιώτες", κέρδισε την ΤΣΣΚΑ με 68-70 και ετοιμάζεται να ράψει το τέταρτο αστέρι! spanios


Από το πρωί σήμερα τα συναισθήματα είναι έντονα και οι σκέψεις βαθιές.
Το refuse to lose αυτής της ομάδας, έχει περάσει και σε εμάς. Μέσα μας το πιστεύαμε, αλλά κανείς δεν μπορούσε να σκαρφιστεί το σενάριο.
Στην Πόλη είχε ανατροπή στο τελευταίο σουτ, στο Λονδίνο είχε συντριβή, η ΤΣΣΚΑ είχε πληγωμένο εγωισμό.
Ο Σπανούλης και οι στρατιώτες του, διάλεξαν το πρώτο.
Το αγχώδες, το έντονο, το δύσκολο, αυτό που σπάει καρδιές, αλλά στο τέλος μας γεμίζει με συναισθήματα, που όμοια του ΔΕΝ ΖΕΙΣ στον αθλητισμό αλλά και στην ζωή.
Αυτή η ομάδα ΜΟΝΟ, αυτή η παρέα ΜΟΝΟ, πριν λίγες εβδομάδες το έκανε με τον τεράστιο οργανισμό που λέγεται Μπαρτσελόνα, σήμερα το έκανε με την ΤΣΣΚΑ των 47 εκ. ευρώ μπάτζετ.

Και σήμερα θα σωπάσουν και τα παπαγαλάκια.
Ούτε ο "ύπνος" Καζλάουσκας υπήρχε, ούτε ο looser Μεσίνα. 'Ηταν ο Ιτούδης, ο "σκληρός", το "μυαλό".
Η ΤΣΣΚΑ των 87,5 πόντων στην διοργάνωση έμεινε στους 68 πόντους και στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε διαφορά στο +9.
Ο Σφαιρόπουλος με τρικ σε κοντό σχήμα και τον Πέτγουεϊ στο "5", έσφιξε τον κλοιό της άμυνας και εκεί πήρε την σκυτάλη του ο Βασίλης. Ο Βασίλαρος, αυτός ο χαρισματικός ηγέτης, αυτό το "ρομπότ".
Μέχρι εκείνη την ώρα, έσερνε το κορμί του στο παρκέ, με 0/11 σουτ, με πολλά λάθη, με μόλις 2 πόντους και αυτούς από βολές.
Και έβαλε μέσα σε λίγα λεπτά, τα τελευταία, 11 πόντους, με 3/3 τρίποντα και 1/1 δίποντο, όλα με παίκτη ψηλότερο, "κρεμασμένο" πάνω του, όλα στη λήξη του χρόνου, όλα "μαχαιριές".
Οι συμπαίκτες του όμως είναι ισάξιοι και λαμπεροί πρωταγωνιστές, αφού μέχρι το 37' κράτησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, φτύνοντας αίμα..
Ο τεράστιος Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 22 ranking, ο Παπαπέτρου που κοίταξε στα μάτια και τρόμαξε τον Κιριλένκο, με 9 πόντους και μεγάλες μάχες με τον ΑΚ-47, ο Σλόυκας με τους 10 πόντους και την μπαγκέτα της οργάνωσης κατά την αντεπίθεση, ο Ντάνστον με 5 πόντους και 5 ριμπάουντ, που πάλεψε με τα "θηρία", ακόμα και ο Πέτγουεϊ που έπαιξε στο "5" και έτρεξε σε κάθε γωνιά της άμυνας.
Ακόμα και όσους έμειναν εκτός εξίσωσης, όλοι έχουν προσφέρει το λιθαράκι για να βρεθεί η Ολυμπιακάρα μας στον τρίτο τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Εκτός από τον άθλο της άμυνας, όπου σταμάτησε την ΤΣΣΚΑ -όπως είπαμε και παραπάνω- στους 68 πόντους, κλειδί του ματς ήταν και τα ριμπάουντ, με τον Θρύλο να κατεβάζει 40 "σκουπίδια" έναντι 33 των Ρώσων, στατιστικό που μοιάζει με άθλο, παρόλο που η ομάδα του Στρατού είχε 22 ασίστ έναντι 15, αλλά και 88 συνολικό ranking, έναντι 71 του Ολυμπιακού!
Δεν είχε όμως το μέταλλο, δεν είχε όμως Σπανούλη! Τίποτα από τα δυο δεν αγοράζονται!

Η ομάδα και εμείς μαζί, θα ρίξουμε τους τόνους και θα προετοιμαστούμε για τον τελικό.
Είναι ακόμα ένας αγώνας και θα αφήσουμε στα παιδιά να σκαρφιστούν ένα νέο σενάριο, αρκεί το τέλος να είναι το ίδιο!

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

ΥΓ. Ο Court Central βρέθηκε στις εξέδρες του Barclaycard Center και θα μας μεταφέρει το παρασκήνιο από την Μαδρίτη.

1 σχόλιο:

  1. Αν το πάρουμε, οι Αγγελόπουλοι θα βγάλουν τρελά λεφτά αν πουλήσουν τα δικαιώματα της ομάδας για... ταινία!!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ...

    ΥΣ: Τον Σπανούλη θα τον έπαιζε ο Μάθιου Μακ-Κόναχι...

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή