Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Εμπιστοσύνη και όχι βιασύνη...


Ο Αντιδραστικός "εξηγεί" το ερυθρόλευκο project,  ενώ προτρέπει τους φίλους της ομάδας να δείξουν εμπιστοσύνη στις κινήσεις της διοίκησης και κυρίως να μην βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα...


Ο Ολυμπιακός έχει αποδεσμεύσει ήδη τους Μπόγρη, Λεντέι, Τίμα,  Στρέλνιεκς ενώ λίγους μήνες πριν είχε τερματίσει τα συμβόλαια των Τουπάν-Γουέμπερ. Έξι "δωδεκαδάτοι" περσινοί παίχτες έχουν ήδη αποχαιρετήσει. Παράλληλα έχει προχωρήσει σε τέσσερις προσθήκες. Κόνιαρης-Πάντερ-Πολ και Ρούμπιτ,  ενώ αναμένονται ακόμα ένας (αθλητικός ) ψηλός και ένας PG... Η σούμα τι λέει; Έξι (μίνιμουμ)  αποχωρήσεις,  έξι (μίνιμουμ) προσθήκες...

Ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα αλλάζει (ξανά) πολλά. Η περσινή αποτυχημένη σεζόν δεν πέρασε βλέπετε ... "έτσι". Άφησε τα σημάδια της. Πολλοί πλήρωσαν την νύφη της περσινού "Βατερλό",  ενώ ακόμα και αρκετοί από αυτούς που συνεχίζουν, θα το κάνουν "υπό διαφορετικούς ρόλους" και με σαφώς λιγότερες (ή έστω διαφορετικές) αγωνιστικές "αρμοδιότητες". Αυτό συμβαίνει γιατί ο Ολυμπιακός κοιτάζει ΜΟΝΟ μπροστά. Οι στόχοι του δε,  είναι πάντα υψηλοί... Μετά λοιπόν από αποτυχίες,  οι μηχανές μπαίνουν στο full ώστε η ομάδα να επιστρέψει στους δρόμους των επιτυχιών.

Αυτό κάνει λοιπόν φέτος, ο Θρύλος...  Ό,τι και να συμβαίνει λοιπόν στην Ευρωλίγκα,  όσο και αν ανοίγει η (οικονομική) ψαλίδα, ο Ολυμπιακός κοιτάει τη...  δική του δουλειά. Χτίζει ένα ρόστερ σύμφωνα με το δικό του αγωνιστικό project,  με την δική του φιλοσοφία και... τεχνογνωσία και το κυριότερο... ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ.

Το πορτοφόλι του -όσο και αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους- λέει: Πολ με 800 χιλιάρικα, Ρούμπιτ ή Πάντερ με 400 και ούτω καθεξής...  Το πορτοφόλι του λέει budget τίμιο (μην τα ξαναλέμε,  τα δικαστικά νέα είναι θετικότατα) των 10-12 εκατομμυρίων, το οποίο βέβαια με την Ελληνική εφορία φτάνει πάνω από 15-16 (!). Το πορτοφόλι του λέει πρόταση με σχεδόν 4.5 εκ/3 χρόνια στον Μιλουτίνοφ-την ώρα που η ΤΣΣΚΑ του δίνει 9 εκ/3 χρόνια, ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι,  αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από κει και πέρα το project του και η φιλοσοφία του,  για ακόμα μία σεζόν θα βασιστεί στο δίπολο ΈΛΛΗΝΕΣ-"ξένοι λαβράκια"... Και στο κομμάτι αυτό,  υπάρχουν ενστάσεις και γκρίνιες... Βέβαια στην διοίκηση το βλέπουν αλλιώς. Τι λένε; Πως έτσι πορευόμαστε από το 2011 και μετά,  έτσι θα πορευτούμε και τώρα. Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν έφτιαχνε (ξένους) παίχτες και καριέρες,  ενώ παραδοσιακά στηριζόταν στον Ελληνικό του κορμό. Ε λοιπόν και φέτος θα στηριχτεί στον Γιώργο,  τον Βασίλη,  τον Κώστα,  τον Βαγγέλη,  τον Αλέξανδρο και αισίως τον Αντώνη, ενώ θα επιδιώξει να πάρει το "κάτι παραπάνω'' από τους διψασμένους και γεμάτους κίνητρα (και βλέψεις)  ξένους του.

Όσον αφοράν τώρα την "τεχνογνωσία"... Ο Ολυμπιακός αδιαμφισβήτητα την κατέχει... Φέτος,  βλέποντας τους Αμερικάνους που ήρθαν στο ρόστερ,  οι ερυθρόλευκοι θέλουν να παντρέψουν δύο στοιχεία. Την αθλητικότητα-ενέργεια  (ανέκαθεν στοιχεία του dna της ομάδας), μαζί με το "ελεύθερο μπάσκετ" του οποίου ο Μπλατ είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής στην Ευρώπη! Αυτός είναι ξεκάθαρα ο αγωνιστικός "σκοπός" και το ζητούμενο, που θέλει να παρουσιάσει η ομάδα εφέτος!

Συνοψίζοντας... Ο Ολυμπιακός, παρά τις όποιες αντιδράσεις (δικαιολογημένες ή μη) έχει ένα πλάνο. Και το τρέχει... Μέσα σε αυτό το blog σας έχουμε πολλάκις τονίσει,  πως χρειάζεται υπομονή. Δύσκολη αρετή,  αλλά σε καιρούς δύσκολους,  απαραίτητη. Υπομονή λοιπόν και όπως σας λέω και στον τίτλο,  ΟΧΙ ΒΙΑΣΥΝΕΣ. Ας τελειώσει το χτίσιμο και μετά τα συζητάμε όλα. Κάποια βασικά κομμάτια του παζλ ακόμα δεν έχουν κολλήσει. Ας δούμε τον PG που ΔΕΔΟΜΕΝΑ θα αποκτηθεί, ας δούμε τον 4ο αθλητικό ψηλό που θα επιλεχθεί,  ας δούμε ακόμα και τι θα συμβεί με τον Νίκολα (και τους πιθανούς αντικαταστάτες  του,  σε περίπτωση αποχώρησης) και μετά ας βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Όχι βιασύνη,  έχουμε ακόμα δρόμο μάγκες...

Συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου