Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Αυτός, το αφεντικό του ματς...


Pre game ανάλυση του αιώνιου ντέρμπι... Γιατί ο Ολυμπιακός είναι το αφεντικό του ματς, τι πρέπει να κάνει πάνω στο παρκέ ώστε να πάρει τα ηνία από το πρώτο λεπτό και ποιοι οι παίχτες κλειδιά του coach Μπλατ...
Γράφει ο Αντιδραστικός


Ο ΠΑΟ θα κατέβει απόψε στο ΣΕΦ, με έναν και μόνο σκοπό. Να παίξει εξαιρετικά σκληρή και πιεστική άμυνα. Αν το παιχνίδι πάει στην επίθεση, προφανώς και δεν έχουν τύχη οι πράσινοι, αυτό το γνωρίζουν καλά, για αυτό και θα τα δώσουν όλα, στο αμυντικό τους "μέρος του παρκέ".  

Άλλωστε και ο νέος τους προπονητής, ο Πιτίνο, φημίζεται για τα αμυντικά του τρικ και τα (γεμάτα παγίδες) full court press... Κάπως έτσι -μην ξεχνάμε- κέρδισαν φέτος ήδη δυο φορές τον Ολυμπιακό, με όπλο τους την σκληρή άμυνα και τις "επαφές" (στις οποίες ο Θρύλος δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει).

Οι ερυθρόλευκοι του coach Μπλατ βέβαια, δεν έχουν καμία σχέση με εκείνη την ομάδα, που έχασε δυο φορές στο ΟΑΚΑ, προ δύο μηνών. Από τότε βλέπετε, αρκετό νερό κύλησε στο αυλάκι. Ο Ολυμπιακός των έξι νικών στα τελευταία οχτώ ματς της Ευρωλίγκας, βρίσκεται πια στην 4η θέση (5η με έναν αγώνα λιγότερο, για την ακρίβεια), έχει φτάσει πια σε έναν ικανοποιητικό βαθμό συνοχής και γενικά πατάει πολύ καλύτερα  στα πόδια του, με τους παίχτες να καταλαβαίνουν καλύτερα τι τους ζητάει ο προπονητής στο παρκέ.

Όσο σκληρά λοιπόν κι αν παίξει ο ΠΑΟ, όσο κι αν προσπαθήσει να πάει το ματς στην άμυνα και τις επαφές, ο Ολυμπιακός θα ορίσει τις τύχες του ματς. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και το φαβορί. Ο Ολυμπιακός θα έχει την στήριξη 13.000 οπαδών. Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει να είναι και θα είναι το αφεντικό του ματς.

Για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να βασιστεί στο τρίπτυχο ριμπάουντ-transition-λάθη. Αν ο Θρύλος καταφέρει και ελέγξει αυτούς τους τρεις τομείς του αγώνα, τότε αυτόματα γίνεται το ξεκάθαρο φαβορί του αγώνα. Έλεγχος/ασφάλιση του αμυντικού του ριμπάουντ (άρα και του ρυθμού), προσπάθεια όποτε είναι εφικτό για γρήγορο παιχνίδι (ώστε να μπει και ο κόσμος στο παιχνίδι αλλά και η άμυνα του ΠΑΟ να αποδιοργανωθεί) και το κυριότερο μείωση των λαθών. Να τονίσω πως γενικά σαν ομάδα ο Ολυμπιακός κάνει πολλά λάθη, ενώ με την πράσινη έντονη πίεση, στα δύο αιώνια ματς είχε κάνει ακόμα περισσότερα. Θέλει λοιπόν πολλή προσοχή στο κατέβασμα της μπάλας, με την ευθύνη εδώ να βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους guard.

Κλείνοντας να τονίσω, πως θεωρώ
τους Μιλουτίνοφ-Σπανούλη, τους δυο πιο κομβικούς ερυθρόλευκους παίχτες. Ο Μίλου μπορεί να ανοίξει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πράσινη άμυνα και σήμερα είναι πιο απαραίτητος από ποτέ, ενώ ο Σπανούλης πρέπει να μείνει ψύχραιμος και ώριμος, σε όλο το ματς και να βγει μπροστά! Και οι δύο θα αντιμετωπιστούν από τον ΠΑΟ πολύ σκληρά εώς αντιαθλητικά, με σκοπό να "χαλάσει το μυαλό τους", αλλά πρέπει να τα βγάλουν πέρα και να οδηγήσουν επιθετικά την ομάδα. Άλλωστε στα ελληνικά ντέρμπι δεν τους "επιτρέπεται" να αγωνίζονται, οπότε απόψε είναι μια ευκαιρία να δώσουν τις απαντήσεις τους..!!!

Θετική σκέψη και ενέργεια και η νίκη απόψε θα έρθει... Θα έρθει και θα είναι η πιο σημαντική της σεζόν! Παίχτες, προπονητής και κόσμος, πρέπει να γίνουν ένα απόψε και να πιάσουν από το λαιμό τους αντιπάλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου