Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Απογείωση ή παράταση αγωνίας..;


Στον Ολυμπιακό αύριο το βράδυ παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία. Βασικά του παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες, ταυτόχρονα. Θα τις τραβήξει άραγε από τα μαλλιά;!
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για τα πολλά που έχει να κερδίσει αύριο ο Θρύλος, αλλά και για αυτά τα λίγα (αλλά άκρως πολύπλοκα) που έχει να χάσει...


Ο 4ος Ολυμπιακός του 9-6 ρεκόρ, φιλοξενεί αύριο στο ΣΕΦ, τον αιώνιο αντίπαλό του, ο οποίος βρίσκεται στην 11η θέση (7-8). Πραγματικά ο Θρύλος βουτάει στα βαθιά, εγκαινιάζοντας το μπασκετικό 2019 και τον 2ο γύρο της Euroleague, με ένα πολύ μεγάλο και κομβικό -από όλες τις απόψεις- ντέρμπι.

Αύριο ο Μπλατ και οι παίχτες του, έχουν ένα σωρό... ευκαιρίες στο παρκέ του ΣΕΦ. 100% στο δικό τους χέρι είναι, αν θα τις τραβήξουν από τα μαλλιά! Βασικά το τίμημα είναι τόσο μεγάλο, που πρέπει να τις αρπάξουν με λύσσα!

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει, καταρχήν έχει την ΧΡΥΣΗ ευκαιρία, να ξεφύγει βαθμολογικά. Έχει την ευκαιρία για... απογείωση. Με την Μπασκόνια να ακολουθεί και πάλι στο ΣΕΦ, ένα ενδεχόμενο 2/2 σε νίκες, θα τον στείλει στο 11-6, ένα ρεκόρ που ξεκάθαρα θα τον βάλει "καβάλα στο άλογο",  όχι μόνο για την τετράδα, αλλά και για να αφήσει ΠΙΣΩ ΤΟΥ το middle safe group του πίνακα (στο οποίο γίνεται σφαγή)...

Επιπλέον θα σπάσει το αρνητικό μομέντουμ κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του (φέτος ο ΠΑΟ είναι ήδη στο 2/2...) κι αυτό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, καθώς ακολουθούν αρκετά εγχώρια αιώνια ματς, με πρώτο και κρισιμότερο τον ημιτελικό Κυπέλλου (που αλλού στο ΟΑΚΑ...). Θα του σπάσει τον τσαμπουκά, την σωστή στιγμή...

Και βέβαια, με μια νίκη αύριο, ο Θρύλος θα βυθίσει κι άλλο τον μεγάλο του αντίπαλο. Και θα μιλάμε για βύθισμα βαθμολογικό (θα βρεθεί στο 7-9 και θα ψάχνει μετά για υπέρβαση ακόμα και για την 8άδα), ψυχολογικό (όσο και να παλεύει ο Πιτίνο) και βέβαια κυρίως εντυπώσεων (με τις περιβόητες λευκές πετσέτες, να έχουν ήδη πληγώσει και εκθέσει αφάνταστα το πράσινο στρατόπεδο). Οπότε και σε θέμα γοήτρου, η νίκη αύριο είναι επιτακτική ή μάλλον πιο επιτακτική από ποτέ!

Το τίμημα μιας νίκης αύριο λοιπόν, είναι πολύ μεγάλο. Ο Ολυμπιακός έχει τόσα πολλά να κερδίσει, που πολύ απλά ΠΡΕΠΕΙ να παίξει τον αγώνα με το μαχαίρι στα δόντια. ΠΡΕΠΕΙ το πάθος του να ξεχειλίζει. Η νίκη αυτή, ΠΡΕΠΕΙ να έρθει... Τέτοιος αγώνας είναι ο αυριανός. Αγώνας που πολύ απλά, πρέπει να έρθει η νίκη.

Στην περίπτωση βέβαια που δεν έρθει, ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν χάνεται. Μην ξεχνάμε την καλή κάβα 9 νικών του πρώτου γύρου αλλά και το στρωτό πρόγραμμα που ακολουθεί. Απλά, με ήττα η ίδια η ομάδα θα κάνει τη ζωή της , πιο δύσκολη. Πιο πολύπλοκη βασικά. Οι ερυθρόλευκοι πολύ απλά δεν θα ξεφύγουν και μέχρι τέλους, θα βρίσκονται μέσα στο γκρουπ που γίνεται της κακομοίρας. Μαζί με Μπάρτσα, Αρμάνι, Παναθηναϊκό, Ζαλγκίρις, Μπάγερν, Εφές (δεν νομίζω να ξεφύγει), Μπασκόνια. Οχτώ ομάδες να παλεύουν για 4-5 θέσεις, με τη βαθμολογία (και την ψυχολογία) να αλλάζει κάθε αγωνιστική και ειδικά τα μεταξύ τους παιχνίδια, να αποκτούν χαρακτήρα τελικού.

Στο χέρι του λοιπόν, όλα του Θρύλου. Θα κάνει τη ζωή του εύκολη... ή θα την δυσκολέψει...; Θα ξεμπλέξει ή... θα μπλέξει; Το μόνο σίγουρο είναι πως το αυριανό ματς, έχει όλα τα στοιχεία  ώστε να γίνει η turning point στιγμή της σεζόν, για την ομάδα μας. Απογείωση λοιπόν ή παράταση αγωνίας...;

2 σχόλια:

  1. Καλη ερυθρολευκη χρονια. Και για να μπει καλα, λιανιζουμε αυριο τους πελατες. Γιατι αν δεν ειχανε τη διαιτησια, οι νικες θα ηταν πιο πολλες υπερ μας. Και γιατι στην ευρωπη τους εχουμε 9:5. Για αλλα αθληματα που δεν υπαρχουν αναστοπουλοι να μη μιλησω, τοσο γιατι τα ριχνουνε β' εθνικη στη χειροτερη και στην καλυτερη εχουν μπουζουκηδες και χατζηδιαβατηδες. Αυριο τους δινουμε ενα καλο μαθημα οτι στην ευρωπη αυτα που ξερουν πρεπει να τα ξεχασουν.
    Τους περιμενει ο Μιλου με το Μπιλαρο να τους τελειωσουνε.
    Ο πρεζακιας να δω τι θα λεει. Παλι για διαιτησιες ή αυτη τη φορα θα φταινε οι πετσετες;
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως Πάνο! Νικη και μόνο ΝΙΚΗ αυριο...! Αντιδραστικός

      Διαγραφή