Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η θέληση δεν αρκεί...


Ο Ολυμπιακός θύμισε... Τιτανικό που τσακίστηκε στο παγόβουνο του... Κάουνας χθες και πλέον το φάσμα του αποκλεισμού είναι πιο κοντά από ποτέ.
Η ομάδα δείχνει ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ σε σώμα και νου, την ίδια ώρα που ο Σάρας και οι καμικάζι του, πετάνε στο παρκέ.
Αυτό που μας δίδαξε το χθεσινό ματς είναι πως η θέληση -μόνη της- ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Για να πας final 4 χρειάζεται πρωτίστως να παίζεις ΜΠΑΣΚΕΤ.
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για το χθεσινό βατερλό και κυρίως για τον αυριανό ΤΕΛΙΚΟ.


Δεν σκοπεύω να κουράσω με αναλύσεις για το χθεσινό ματς. Το να μπεις στη διαδικασία άλλωστε να αναλύσεις την χθεσινή εικόνα του Ολυμπιακού μόνο θλίψη και κόπωση μπορεί να σου προκαλέσει.

Παράλληλα δεν σκοπεύω και να απομυθοποιήσω την ομάδα αυτή. Όχι δεν μπω σε αυτό το τρυπάκι. Τα χω πει πολλάκις. "Καλοθελητές" που στην πρώτη στραβή ξεσαλώνουν υπάρχουν πολλοί. Στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη και η ήττα. Η επιτυχία και η αποτυχία. Συμβόλαιο με νίκες και επιτυχίες δεν έχει κανείς. Αυτά τα τονίζω και πάμε παρακάτω.

Η ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Ο Ολυμπιακός παίζει στη σειρά με παίχτες τραυματίες, ανέτοιμους, με ενέσεις. Παίχτες που δείχνουν ΘΕΛΗΣΗ και ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ. Αυτό αρκεί για να πάρουν το δικό μου (μας) χειροκρότημα ότι και αν εν τέλει καταφέρουν φέτος αλλά ΟΧΙ για να πάνε στο final 4. Το Final 4 ΓΑΜΩΤΟ θέλει και ΜΠΑΣΚΕΤ. Δεν μπορείς με τη φανέλα και με τον αυτόματο πιλότο να φτάσεις στην τετράδα του Μαΐου.

Μέχρις στιγμής στην σειρά βλέπουμε μια ομάδα να σέρνεται στο παρκέ και μια άλλη να πετάει. Κι αυτή που πετάει, δυστυχώς φοράει πράσινα (όχι κόκκινα) και είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ φαβορί πλέον. Προσπάθησα να το εξηγήσω στην παρέα του blog τονίζοντας πως δεν πρέπει να περιμένει ΚΑΝΕΙΣ παρέλαση στο Κάουνας. Ελπίζω τώρα, να καταλάβατε τα λεγόμενα μου. Η νίκη κατάθεση ψυχής της προηγούμενης Παρασκευής δεν έπρεπε να αποτελέσει στάχτη στα μάτια. Πολύ φοβάμαι όμως ότι η στάχτη αυτή εν τέλει έπεσε στα μάτια της ίδιας της ομάδας... Πως αλλιώς να εξηγήσεις τη χθεσινή εμφάνιση;;;

Τα προβλήματα μας στην σειρά αυτή βγάζουν μάτια δυστυχώς. Εχθές έγραψα κατά λέξη: "Θεωρώ (δυστυχώς) δύσκολο να δούμε κάποιο τακτικό τρικ από το τεχνικό team. Θα το ευχόμουν αλλά το θεωρώ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός θα ζήσει και θα πεθάνει στην σειρά, παίζοντας το δικό του μπάσκετ. Με τα καλά του και με τα άσχημά του. Με την δυνατή του άμυνα και με τη προβληματική μεν αλλά γεμάτη  προσωπικότητες δε, επίθεση του". Τώρα λοιπόν θα σας εξηγήσω γιατί το ανέφερα αυτό.

Με την ομάδα κουρασμένη, τσακισμένη και στα σχοινιά, χρειάζεται βοήθεια από τον πάγκο της. Από την άκρη του πάγκου της βασικά. Ε αυτή η βοήθεια δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Όχι δεν θα κράξω τον coach. Τον σέβομαι το χω πει άπειρες φορές. ΑΛΛΑ. Αυτό που βλέπουμε στην επίθεση δεν ονομάζεται μπάσκετ. Η ευθύνη των 60 πόντων χθες (και συνολικά της επιθετικής εικόνας-χειρότερη επίθεση της κανονικής περιόδου) είναι ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. Επί 40' ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, είναι ευθύνη δική του. Κεντρικό pick ΜΟΝΟ. Στατικότητα. Προβλέψιμη τελείως εικόνα. Όλα αυτά είναι ευθύνες ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ.

*Την ίδια στιγμή στον άλλο πάγκο, ο αντίπαλος προπονητής δίνει ρεσιτάλ. Να τα λέμε όλα.

Το θέμα είναι τώρα μάγκες τι γίνεται. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ας είμαστε ρεαλιστές. Η Ζάλγκιρις δείχνει να χει διπλάσια κίνητρα, αγωνιστικές επιλογές και ενέργεια, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ΤΕΛΕΙΩΣ άδειο ρεζερβουάρ και το κυριότερο στερείται λύσεων και ιδεών. Σαν θηρίο στην εντατική ο Θρύλος μας. Θα του τραβήξουν οι Λιθουανοί το καλώδιο;;;

Ο Ολυμπιακός προφανώς έχει ελπίδες. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΜΩΤΟ. Και για αυτές θα τα παίξει ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ. Εξακολουθώ να πιστεύω σε κάποιες (κρυφές) πιθανότητες για την πνευματική διαχείριση της Ζαλγκίρις (κάτι αντίστοιχο με την περσινή Εφές δλδ) και το βασικότερο εξακολουθώ να έχω πίστη πως η ομάδα θα ΣΗΚΩΘΕΙ. Επαναλαμβάνω: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΜΩΤΟ! Με την πλάτη στον τοίχο ο Θρύλος αντιδρά. Έτσι μας έμαθε όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε και αύριο, παρά τα κόντρα δεδομένα, δεν χάνω την ΠΙΣΤΗ μου σε αυτή την ομάδα. Και να αποκλειστεί άλλωστε, δεν θα την χάσω...

Υγ: το κοουτσάρισμα του Σφαιρό ήταν τραγικό. Ένα τρικ σε όλο το ματς δεν είχε.  Ένα διαφορετικό σύστημα-ΕΝΑ το τονίζω, δεν είδαμε. Εναλλακτικό πλάνο ΚΑΝΕΝΑ. Ελπίζω να δούμε κάτι καλύτερο (ΚΑΙ) από εκείνον. Είμαι απόλυτος και κατηγορηματικός πως η ευθύνη του στην σειρά, είναι μακράν η μεγαλύτερη. Πρέπει να βγει μπροστά και να βοηθήσει τους παίχτες του.

Υγ2: η μη χρησιμοποίηση του Ρόμπερτς ήταν πραγματικό σκάνδαλο. Ένα ματς έκανε καλό και ξεχάστηκε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ στον πάγκο.

Υγ3: Γιώργαρε είσαι και θα είσαι ΜΥΘΟΣ. 0/20 σουτ να έχεις εμείς θα σε λατρεύουμε ακόμα πιο πολύ. Ψυχάρα μου! Κακά παιχνίδια δικαιούνται ΟΛΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου