Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μάρτυρες στο ΟΑΚΑ...


Τα επικοινωνιακά τρικ του Παναθηναϊκού έπιασαν τόπο σε ΟΛΑ τα επίπεδα... Κάπως έτσι το game 4 εξελίχθηκε σε έναν ερυθρόλευκο εφιάλτη... Ο Αντιδραστικός σχολιάζει  τον 4ο τελικό και ολίγον από τον 5ο...


Έτσι είναι η χώρα μας κύριοι. Αυτή  είναι η Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός διαλαλούσε εδώ και μέρες πως θα πάρει το ματς με ΟΛΑ τα μέσα και το κατάφερε! Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, με  τον "νόμο του ΟΑΚΑ" να εφαρμόζεται αυστηρά και πανηγυρικά ... έκανε πάρτι στέλοντας τη σειρά μετά απο δυο χρόνια σε 5ο ματς!

Κριτική για το ματς, χωρά μικρή... Απόψε γίναμε μάρτυρες ίσως της ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ που είχε ο Ολυμπιακός ΠΟΤΕ στο "πράσινο Άντρο". Από το 1ο ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ λεπτό οι γκρι πέρασαν τα μηνύματά τους. Από το 1' όμως. Ε λοιπόν οι παίχτες του Παναθηναϊκού τα εξέλαβαν στα σοβαρά και μετέτρεψαν το ματς σε ένα δικο τους πάρτι, με τη διαφορά να κυμαίνεται στους 20 πόντους σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο!

Αν νομίζετε πως τα 23 λάθη του Ολυμπιακού θα μας κάνουν να καταπιούμε την αποψινή παράσταση της διαιτησίας, γελιέστε. Παράσταση , ναι. Προσωπικά δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ τόσο ΕΧΘΡΙΚΗ διαιτησία. Μάλλον οι απειλές και οι εμπρηστικές δηλώσεις  έπιασαν 100% τόπο!!! Α ρε Ελλάδαρα...
Αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση ήταν πως η παράσταση αυτή ξεκίνησε από το 1ο λεπτό. Στο 3' κύριοι το ματς είχε τελειώσει. Στην Ελλάδα οι απειλές και οι μαγκιές και οι τραμπουκισμοί πιάνουν τόπο. Θέλετε δεν θέλετε. Σε όλα τα επίπεδα. Φάνηκε αυτό απόψε πιο πολύ από ποτέ. Στο 3' είχε τελειώσει... Ιστορικό φαινόμενο! Ιστορικά στοχευμένη διαιτησία!

Δεν θα μιλήσω για φάσεις. Έγιναν ΑΠΕΙΡΕΣ. Άπειρες όμως! Λογικό λοιπόν ο -ούτως ή άλλως πνευματικά ανέτοιμος σε όλη τη σειρά  ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ- Ολυμπιακός, βγήκε από νωρίς εκτός κλίματος αγώνα. Και τιμωρήθηκε.

Η κριτική  για την ομάδα μας είναι εύκολη. Νευρικότητα, αστοχία, εμφανής κόπωση αλλά και ΛΑΘΗ. Κάκιστη εμφάνιση, ιστορικό αρνητικό λαθών, ήρθαν όλα μαζί και έδεσαν σε μια άσχημη ερυθρόλευκη νύχτα. Επιθετικά ίσως είδαμε το χειρότερο πλάνο επί ημερών Σφαιρόπουλου. 

Ενός Σφαιρό που έχει ευθύνες για την εικόνα της ομάδας στη σειρά. 63, 80, 64, 58 πόντοι. Δια του τέσσερα μας κάνουν 66 πόντοι μ.όρος στους τελικούς. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ αριθμός... Αλλά και άσχημη διαχείριση. Ο Γουότερς είναι σκανδαλώδες να στηρίζεται έτσι. Οι Παπαπέτρου-Μπιρντς δεν "μπήκαν" καν στο ματς με ευθύνη και πάλι του Σφαιρό. Το μονόπλευρο isolation που κοροϊδεύουμε στο Παναθηναϊκό, σήμερα το δαμε σε προκλητικό βαθμό από τους Γκριν και τον Μιλουτίνοφ (που πάνε να τον κάψουν). Όλα μα ΟΛΑ να τα περιμένουν από δαύτους; Αλλά δεν γράφουμε απόψε για να ρίξουμε ευθύνες. Η σούμα από Δευτέρα.

Οπότε εν κατακλείδι. Γίναμε κυριολεκτικά και μεταφορικά ΜΑΡΤΥΡΕΣ της χειρότερης διαιτησίας στα χρονικά. Παρόλα αυτά η εικόνα ήταν πολύ κακή... Γιατί εδώ τα λέμε όλα, επαναλαμβάνω! 

Σκοπός πλέον είναι η ηρεμία. Το 5ο ματς θα γίνει με τους... νόμους του ΣΕΦ αυτη τη φορά... 13.012 θα παλέψουν για τον τίτλο! Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι και τα πάρτι αυτά στις σειρές πολλές  φορές γυρνάνε μπούμπερανγκ... Κι δεν γυρίσουν για τον Παναθηναϊκό (πιθανό γιατί είναι μια μεγάλη και έμπειρη ομάδα), τότε είμαι σίγουρος πως τον Ολυμπιακό θα τον ξυπνήσουν, θα τον αγριεύουν την κατάλληλη στιγμή! Γενικά με κόντρα τα δεδομένα την  ξέρετε την ερυθρόλευκη παρέα...

Πάμε δυνατά λοιπόν..  Με ηρεμία... Όλα γίνονται. Χάθηκε μια μάχη αλλά ο πόλεμος είναι στα δικά μας χέρια...

9 σχόλια:

  1. Η ομάδα έχει χάσει το μυαλό της και το ρυθμό της. Θέλει ηρεμία και ψυχραιμία, μακριά από δηλώσεις κάθε είδους (εμπρηστικές ή μη, διαιτησίες κλπ ) και αφοσίωση για να τα δώσει όλα στο τελευταίο ματς. Για μένα είναι ούτως ή άλλως πετυχημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη με βρίσκεις 100% σύμφωνο! Ακριβως ετσι ειναι! Αντιδραστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ομάδα είναι κουρασμένη μετά από μία χρονιά που κατάφερε να φτάσει στο 150% των δυνατοτήτων της. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να συζητήσουμε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας, τι ελλείψεις έχει και αν υπάρχει αγωνιστικό πλάνο από τον πάγκο της.
    Για μένα το πρωτάθλημα αυτό μπορεί μόνο να χαθεί από τον ΠΑΟ και όχι να κερδηθεί από μας.
    Ο ΠΑΟ έχει τουλάχιστον την απαιτούμενη ενέργεια για μια τέτοια σειρά, πράγμα που λείπει παντελώς από εμάς. Το πως έχασε στο ΣΕΦ ο ΠΑΟ τα είπαμε, οπότε για μενα ούτως η άλλως υπάρχει έν ξενέρωμα. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια, ελπίζω ειλικρινά όλοι μας να είμαστε κύριοι στο τελευταίο ματς, παίκτες και οπαδοί, γιατί το λεγόμενο "ηθικό πλεονέκτημα" δεν είναι μαζί μας πιά. Μακάρι να βάλουν οι Αγγελόπουλοι κανένα φραγκάκι του χρόνου, γιατί είναι απάνθρωπο να ζητάμε από αυτός τους παίκτες τόσα πολλά και με τόση δίάρκεια.
    Τέλος, θα πω για τα λάθη. Σπάσαμε το ρεκόρ πιά, η ποιότητα των επιθέσεών μας είναι κάκιστη, και αν δεν είχαμε την ευκολία στο επιθετικό ρημπάουντ θα είμασταν πραγματικά για λύπηση.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηθελα να πω κατι και εγω αλλα τα ειπε ολα ο Paratiritis. Αυτο που θα πω εγω ειναι πως οκ, ειναι καλο να εχεις καλα παιδια στην ομαδα, σωστους χαρακτηρες αλλα δεν μπορω να βλεπω καποιον πουθενά Παππα, το τσιράκι του πρεζα, να τρολαρει επιδεικτηκα απο το 1' τον μεγαλυτερο ηγετη της Ευρωπης (τουλαχιστον) και στην επομενη φαση να μην ερθει ο Ματζαρης σαν αλλος Law ή ενας "Παπ" να το κανει ενα... αντρικο φαουλ να τον στειλει στα court...
    Ή τοv αποτοξηνομένο στο ασυλο του ΟΑΚΑ Gist, εναν... αυλικό Αμερικανο του Δημητρακη να προκαλει τον αρχηγο (οταν ο Bill πηρε ολη την ομαδα και πηγε να χαιρετησει τον χασικλη οταν ριχε τραυματιστει) και να μην υπαρχει ενας... Antic στην ρακετα να του δώσει στην επομενη φαση μια αγκωνια να του κοψει την ανασα! Σε... αθλητικα πλαισια... Πολυ κολεγιο γιναμε. Για μενα ολοκληρωμενη επιτυχια θα ειναι μονο αν το παρουμε. Αν το χασουμε στο ΣΕΦ ειναι μιση χαρα ο τελικος της Ευρωπης και αποτυχημενη χρονια, με το καλοκαιρι να προμηνείεται περιεργο...
    Αυτα

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν χαθει το πρωταθλημα απο αυτην την ομαδα... ελευθερας βοσκης, θα ειμαστε επιτυχημενοι;; Ρε τι διαβαζω; ΑΠΟΤΥΧΙΑ μεγατόνων θα είναι. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ! Και οχι μόνο με την κούπα αλλά και το καλοκαίρι... Rivers αντί Lojeski
    Singleton αντί Παπαπέτρου (ευχομαι να τον πάρπουν αυτοί και να συνεχίσει τις τραγικες εμφανίσεις που κάνει σε μας - για όποιους λέγανε μετα από μια καλή του εμφάνιση ``να τα βλέπουν αυτά όσοι κράζανε για τον Ιωάννη´´...)
    Να κλείσουν από τώρα όγκουστ και Ντόρσει και να τους τελειώσουμε με συνοπτικές διαδικασίες. Στους καφρους να φερομαστε όπως τους αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τιμωρία Σχινά
    Μας σφυρίζει ο Μάνος...
    Φιλια πολλα και του χρονου φουντούνια...
    Αισχος

    Roy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ροϋ το ανεβασα και στην σελιδα στο fb... Αισχος στην ΚΕΔ...
    Παιδιά συμφωνούμε ολοι νομιζω απλα... Μπανη, παρατηρητή δν ειναι τωρα ωρα να κρίνουμε την ομαδα αυτη. Προσωπικα αν υπάρχει καπου ευθυνη αυτή βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ coach και stuff που η ομάδα δεν εχει ίχνος αθλητικότητας και κουράγιου. Αλλα ειπαμε αυτα οταν ερθει η ωρα. Αντιδραστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντιδραστικέ έχεις δίκιο ότι δεν είναι ώρα, απλά δεν μου αρέσει η ομάδα και ώρες ώρες νομίχω ότι θα φέρουν ... οξυγόνο στον πάγκο γιά τους ...κουρασμένους. Θέλω να βλέπω ωραίο και γρήγορο μπάσκετ, και ας μhν πάρω τίτλο
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για σταθείτε βρε παιδιά λίγο...
    Πότε έγινε "λίγη" αυτή η ομάδα, δεν κατάλαβα; Πότε δεν είχε αγωνιστικό πλάνο;

    -Πλήρης έριξε 25 πόντους στον ΠΑΟ στο ΣΕΦ.
    -Πήρε τον ΠΑΟ δύο φορές στην Ευρωλίγκα κι έχασε στο Κύπελλο από Καρακατσούνη -Μάνο.
    -Πήγε στον τελικό της Ευρωλίγκας χωρίς δύο βασικούς ξένους του.
    -Έπαοξρ τέσσερις τελικούς χωρίς αυτούς και ουσιαστικά δύο χωρίς τον Σπανούλη κι όμως έχει κρατήσει, με κόντρα διαιτησίες σε όλα τα ματς, το πλεονέκτημα.
    -Ο Παπαπέτρου ξεκίνησε "4", πήγε "3" και παίζει και "2", ενώ μαρκάρει και σέντερς. Μόνο αυτός και ο Παπ σε όλη την Ευρωλίγκα -άντε κι ο Χάνεικατ-μπορεί να το κάνει.
    -Ο Σφαιρόπουλος χωρίς αγωνιστικό πλάνο; Με επιθέσεις και από τις πέντε θέσεις; Με την εμφάνιση του ψηλού σχήματος που διέλυσε την ΤΣΣΚΑ και που οδήγησε τον Πασκουάλ να το αντιγράψει στον 4ο τελικό; Με την ψυχραιμία να επιτίθεται η ομάδα με ποσταρίσματα από το 3 ως το 5 στον κρίσιμο τρίτο τελικό, αντί να περιμένουμε ηρωικά τρίποντα στο τέλος των επιθέσεων;
    Έχουμε την τάση να μηδενίζουμε. Έχουμε γράψει από τον Οκτώβριο και δικαιωθήκαμε ότι π Ολυμπιακός έχει την πληρέστερη δωδεκάδα της Ευρωλίγκας. Εδώ και μήνες παίζει χωρίς δύο βασικά γρανάζια της. Κι όμως έπαιξε τελικό ευρωπαϊκό και ελέγχει το πλεονέκτημα στον 5ο ελληνικό τελικό.
    Στήριξη, σεβασμός, περηφάνεια και πάθος για την κούπα χωρίς ακρότητες απόψε.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή