Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Tactic Philosopher game 27


Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στη Μόσχα παρ'όλα αυτά το πάλεψε καλά μέχρι τέλους κόντρα στην υπερφυσική επιθετικά ΤΣΣΚΑ. Διαβάστε στην σημερινή στήλη τακτικής του RP:
Η επιλογή για επιθετικό hedge out των Ρώσων πάνω στον Σπανούλη και πως την αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός.
Η εμφανής απουσία των Παπανικολάου-Μάντζαρη από την ερυθρόλευκη άμυνα.
Το μεγάλο και μοιραίο ερυθρόλευκο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ.
Ο αρνητικότατος Μπόμπι Μπράουν στις δύο πλευρές του παρκέ και ο εξαφανισμένος Στρέλνιεκς.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Μια τιτανομαχία χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον το χθεσινό ματς (game 27) στη Megasports Arena. Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε τον Ολυμπιακό σε ένα ελεύθερο ματς, χωρίς σκοπιμότητες και με ανοιχτό ρυθμό. Ότι πρέπει για ανάλυση...

Η επιλογή για επιθετικό hedge out των Ρώσων πάνω στον Σπανούλη και πως την αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός

Μετά το περσινό πατατράκ ο ΗΤΤ-ούδης δεν επέλεξε να ρίχνει πάνω στον Σπανούλη τον ψηλό του (Χάινς). Επέλεξε να παίζει με πολύ δυναμικό hedge out πάνω του τους μετρ Χάινς και Χάντερ.
Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν ο αρχηγός αυτό το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας τρία τρίποντα βρίσκοντας ελάχιστα μέτρα χώρο την ώρα που ο ψηλός "βυθιζόταν" και πάλι μέσα.
Στο δεύτερο (κυρίως) μέρος, ο Ολυμπιακός επέλεξε άλλη αντιμετώπιση. Ο Σπαν έπαιρνε το σκριν αρκετά πιο ψηλά (σχεδόν στα 11-12m) και ο Θρύλος εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που δημιουργούνταν στο χαμηλό μέρος του παρκέ, πασάροντας γρήγορα τη μπάλα και στοχοποιώντας/αξιοποιώντας τον έτερο Αρχηγό Πρίντεζη-που έκανε πάρτι στο 1vs1 (οι βοήθειες έπεφταν πάνω του καθυστερημένα).

Η εμφανής απουσία των Παπανικολάου-Μάντζαρη από την ερυθρόλευκη άμυνα

Όπως πολύ σωστά διάβασα κάπου η διαφορά εχθές που οδήγησε στην ήττα, ήταν ένας... Παπανικολάου. Ο Παπ έλειψε πολύ χθες. Θα ταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να παίξει άμυνα και να περιορίσει το ενοχλητικά εύστοχο και αποδοτικό isolation game των Ρώσων guard (Σέρτζι, Ντεκολό, Χίγκινς), σε ενδεχόμενες αλλαγές δε, θα έπαιζε καλύτερη άμυνα στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ ενώ με την ενέργειά του θα βοήθαγε όπως πάντα και στα ριμπάουντ.
Αλλά και ο Μάντζαρης έλειψε. Μπορεί να ναι σε τραγική φόρμα, αλλά έστω στην περιμετρική άμυνα θα βοήθαγε περισσότερο από τους αρνητικούς Μπράουν και Στρέλνιεκς τους οποίους στοχοποιούσε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ο πάγκος της ΤΣΣΚΑ (με παιχνίδι με πλάτη από τα 6-7m!). 2-3 άμυνες ήταν εν τέλει όλο το ματς άλλωστε όπως δείχνει και το τελικό σκορ, που ίσως ο ΈΜΠΕΙΡΟΣ Έλληνας guard να είχε βγάλει.
Γενικά δεν έκαναν καλό αμυντικό ματς οι Παπαπέτρου και Τιλί (που ο Ολυμπιακός περίμενε από αυτούς έξτρα βοήθειες) και η απουσία των δυο Ελλήνων έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Σίγουρα με αυτούς τα άπειρα miss matches των Ρώσων θα μειώνονταν...

Το μεγάλο και μοιραίο ερυθρόλευκο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να ρίξει μετά από τα pick n roll πάνω στον χειριστή της ΤΣΣΚΑ τον center του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο κενό στην πίσω ζώνη της ερυθρόλευκης άμυνας. Οι ήδη πανύψηλοι παίχτες των Ρώσων, πήδαγαν συνήθως λόγω miss matches και με πιο κοντούς αντιπάλους και κάπως έτσι είδαμε τον Ολυμπιακό να χει 18 αμυντικά ριμπάουντς και την ΤΣΣΚΑ... 14 επιθετικά!
Ήταν που ήταν ενοχλητικά εύστοχη η ΤΣΣΚΑ, τα μισά (σχεδόν) σουτ που έχασε κατέληξαν σε δεύτερες επιθέσεις τις οποίες συνήθως ολοκλήρωναν με καλάθι.
Για αυτό το λόγο είδαμε σχεδόν σε όλο το β' μέρος τον Μιλουτίνοφ εκτός αγώνα. Επιλέχθηκε ο πιο γρήγορος και αλτικός Μακλίν ώστε να διεκδικεί περισσότερα ριμπάουντ, επιστρέφοντας από τα 6-7m όπου μάρκαρε τον Ρώσο επιτιθέμενο. Ο Νίκολα ταλαιπώρηθηκε αρκετά αμυντικά είναι η αλήθεια...

Ο αρνητικότατος Μπόμπι Μπράουν στις δύο πλευρές του παρκέ και ο εξαφανισμένος Στρέλνιεκς

Πλην των δύο αρχηγών, του Μιλουτίνοφ και βέβαια του τίμιου Ρόμπερτς, κανείς άλλος ερυθρόλευκος δεν βοήθησε ουσιαστικά. Πολλοί αρνητικοί πρωταγωνιστές λοιπόν. Από όλους αυτούς η στήλη... ξεχωρίζει τους Μπράουν και Στρέλνιεκς.
Ο Αμερικάνος συνέχισε τις άθλιες επιθετικές του εμφανίσεις, ενώ παράλληλα αμυντικά αποτέλεσε τον Νο1 ΣΤΟΧΟ. Δεν έκανε ΚΑΝ φάουλ να σταματήσει τα miss matches δείγμα πνευματικής ανετοιμότητας. Ο Μπόμπι χθες ήταν σε άλλο γήπεδο.
Ο δε Στρέλνιεκς και πάλι πνιγόταν. Όχι μόνο δεν ανταπεξήλθε αμυντικά αλλά και επιθετικά έδωσε λιγοστά πράγματα. Σε ένα ματς που η ομάδα είχε ανάγκη από αυτόν διψήφιο αριθμό πόντων, έβαλε μόλις 5, πήρε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ενώ δεν είχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ασίστ.

Πάμε τώρα για τον τελικό με την Εφές... Ο Αντιδραστικός θα λείψει διακοπές, οπότε για λίγες μέρες οι αναγνώστες του Red Philosopher θα "ενημερώνονται" από τους έτερους bloggers spanio και stouk. Με τη νίκη ο Θρύλος μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου