Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Έχεις τουπέ; Έχουν.. Πάσκολο!



Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο Μιλάνο χαλαρός, χωρίς να έχει στο μυαλό του τι έπαθε από Γαλατά και Μακάμπι και την πάτησε. Τα "σπασμένα" τώρα θα πληρώσει η Μπάμπερκ. Γράφει ο Stouk

Η αλήθεια είναι ότι είχα πολλές ιδέες όσον αφορά τον τίτλο αυτού του post. Ήμουν ανάμεσα στο "Κλασσικά εικονογραφημένα vol.2" (σε συνέχεια του τίτλου του Post μετά την ήττα στη Βαμβέργη), στο "Ένα βότσαλο στη λίμνη", στο "Παντού υπάρχει ένας Πάσκολο" και στο "Παθώς και μη μαθώς" (εμπνευσμένο από την επική σκηνή της ελληνικής ταινίας με τον Αντωνάκη στο Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα).

Τελικά κατέληξα στο "Έχεις τουπέ; Έχουν.. Πάσκολο!". Όχι ιδιαίτερα επειδή πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν η αιτία της ήττας. Αν δεν τα έβαζε αυτός, θα ήταν κάποιος άλλος.

Έτσι όπως εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε να χάσει και από τον ίδιο τον Τζόρτζιο Αρμάνι, αν έβαζε ένα λαμέ (σίγουρα) σορτσάκι και έμπαινε στο παρκέ!

Οι 99 πόντοι που δέχθηκε η καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκα τα λένε όλα από μόνοι τους.

Είχα θίξει στο pre game post μου ότι η Αρμάνι διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση στο θεσμό και το ότι μπορεί ουσιαστικά να μην έχει στόχους πια, αλλά αν της προσφέρεις μια νίκη στο... πιάτο, θα την πάρει και θα πει "ευχαριστώ".

Αν θυμηθείτε το ματς με την Μπασκόνια, η second unit (όπως συνηθίζεται να λέγεται στους καιρούς μας), η οποία θυμίζω αποτελείται από τους Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Ουότερς και Γκριν ήταν αυτή που σμπαράλιασε τους Ισπανούς σε άμυνα και επίθεση.

Σήμερα ήταν αυτή που γύρισε το ματς υπέρ της Αρμάνι. Ενώ ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, οι συγκεκριμένοι παίκτες μπήκαν στο παρκέ και απλά κοιτούσαν τους αντιπάλους τους να σκοράρουν, ειδικά μέσα στη ρακέτα, όπου ο κανόνας μέχρι τώρα έλεγε ότι δεν πλησίαζε κανείς.

Και ενώ έτσι ή αλλιώς η ισορροπία ήρθε και επανήλθε ο έλεγχος σε ερυθρόλευκα χέρια, εμφανίστηκε ένας καμπούρης και άτεχνος τυπάκος (και 1000 μπράβο του του παιδιού...) να κάνει πλάκα στην πιο σκληροτράχηλη άμυνα της Ευρώπης.

Τον λένε Νταβίντ Πάσκολο, είναι η πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα (μέχρι στιγμής είχε αγωνιστεί σε Ούντινε και Τρέντο) και την προηγούμενη σεζόν είχε 15 πόντους μ. ο. με την Τρέντο στο Eurocup σε 22 ματς!

Μάθαμε, λοιπόν, και τον Πάσκολο. Επίσης, μάθαμε (και είμαστε πια σίγουροι για αυτό) ότι ο Ολυμπιακός είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.

Καλύτερο; Οι απίστευτες νίκες επί όλων των ομάδων που διεκδικούν πρόκριση και οι ταπεινωτικές ήττες από τις ομάδες που 100% θα αποκλειστούν. Γαλατά, Μακάμπι, Μπάμπερκ και τώρα Αρμάνι.

Ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι, όλος ο ντουνιάς δικαιούται να μιλάει για πλεονέκτημα, Πόλη, F4 και τα συναφή. Οι παίκτες όμως οφείλουν να σέβονται όχι εμένα και εσάς, αλλά τον ίδιο τον κόπο και τον ιδρώτα τους. Αυτόν που έχυσαν με το λίτρο για να κάνουν ότι έκαναν εδώ και 1,5 μήνα.

Όταν έχεις χάσει από Γαλατά, Μακάμπι και Μπάμπερκ με κύρια αιτία την πνευματική (και όχι τη σωματική) χαλαρότητα, τότε με την Αρμάνι ξέρεις τι να αποφύγεις. Όταν δεν το κάνεις, είσαι... μαζοχιστής!

Ίσως τελικά ο Ολυμπιακός, οι συγκεκριμένοι παίκτες, ο συγκεκριμένος προπονητής, να θέλουν πάντα ένα σοκ, που να τους θυμίζει ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν.

Τι ίσως; Σίγουρα! Θα αποδειχθεί στο ματς με την Μπάμπερκ. Έχετε απορία τι θα γίνει; Λυπάμαι απλά τους Γερμανούς...

ΥΣ: Περίμενα να είναι το ματς του Λοτζέσκι. Δεν ήταν. Ο Ματ έχει χάσει τη συγκέντρωσή του και είναι πια φανερό. Δεν ψάχνω τον λόγο ούτε μπαίνω σε σενάρια και παραφιλολογίες. Στο χέρι του είναι να την ξαναβρεί. Αν όχι, εκτός από τον Ολυμπιακό, θα χάσει και ο ίδιος...

ΥΣ2: Επαναλαμβάνω. Βάζω στοίχημα και προκαλώ τον οποιονδήποτε. Η Μπάμπερκ θα προσκυνήσει, όπως το ίδιο θα γίνει σίγουρα και στη Ρωσία με την Ούνιξ την άλλη εβδομάδα και μετά με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ πριν τη διακοπή...

ΥΣ3: Τα είπε ο υπαρχηγός στις δηλώσεις του. Οπότε όλοι εμείς τζάμπα γράφουμε...


5 σχόλια:

  1. Σοβαρότης 0! Άπαράδεκτη αντιμετώπιση! Εχουμε χάσει από Galata,Maccabi, Olimpia! Δεν είναι τυχαίο! Αν απλά ήταν σοβαροί σ' αυτά τα ματς, θα είχαμε την πρωτιά και μάλιστα άνετα! ΘΥΜΟΣ!!!!
    NoName

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πικραμένοι είμαστε όλοι, αλλά το πλεονέκτημα είναι ακόμα στο χέρι μας. Ηρεμία και στήριξη στην ομάδα.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να επισημάνω, πάντως, ότι έχουμε να κάνουμε με μιά πολύ συναρπαστική διοργάνωση, κυρίως λόγω διάρκειας. Φορμαρίσματα και ντεφορμαρίσματα έρχονται και παρέρχονται. Παρακολούθησα χθες το συναρπαστικό ματς Μπρόσε-Ρεάλ, πουκρίθηκε στις λεπτομέρειες. Προχθές η Ζαλγκίρις κέρδισε την ΤΣΣΚΑ. Ο Ερυθρός Αστέρας που ξεκίνησε κακός, κοντεύει να γίνει φαβορί. Τα ματάκια μας βλέπουν πολλά, και θα δούνε και άλλα στην πορεία. Υπομονή.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, ψυχραιμία! Όλοι χάνουν από όλους, ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει την Γαλατά στο 0-5 ρεκόρ της και την Αρμάνι έπειτα από ένα σερί 1-10. Πόσα ματς μπορεί να χάσει σερί μια ομάδα αλλά και πόσα μπορεί να κερδίσει μια άλλη (είχαμε ρεκόρ 8-1); Είναι ανθρώπινο οι ρυθμοί να πέφτουν σε τέτοια ματς,δεν υπάρχιε ομάδα να παίζει 100% σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν, στο ΝΒΑ έχουν βγει και πρωταθλήτριες ομάδες με αρνητικό ρεκόρ στη Regular Season. Πολύ περισσότερο από την ήττα στο Μιλάνο μετρούν οι διπλές νίκες επί Μπασκόνια, ΠΑΟ και Μπάρτσα, με την προϋπόθεση ότι στα επόμενα ματα θα κρατήσουμε την έδρα μας απόρθητη (χωρίς να σημαίνει ότι είναι αυτονόητο πως θα κερδίσουμε τη Ρεάλ) και ότι θα κάνουμε μία -δύο εκτός έδρας νίκες (λ.χ. Καζάν και Τελ Αβίβ).

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή