Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η σκούπα που του αξίζει...


Αφότου όλη την σεζόν ο Ολυμπιακός μάζεψε 85άρες και 90άρες στις περισσότερες έδρες της euroleaue, ήρθε η ώρα για ακόμα μία, αυτήν την φορά εντός έδρας από τον ψυχωμένο Παναθηναϊκό (ουσιαστικά... των 6 παιχτών rotation...) για τους τελικούς της basket league (brake, 81-83) και πλέον η σκούπα αιωρείται επικίνδυνα  πάνω από τον ΣΕΦ και βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον υποτιθέμενο defensive coach του Θρύλου, Γιάννη Σφαιρόπουλο... Γράφει για τον red philosopher ο Αντιδραστικός


Τα λόγια περιττεύουν για τον αποψινό αγώνα. Ο Παναθηναϊκός επί 40' έκανε το παιχνίδι του, ο προπονητής του (Α. Πεδουλάκης) έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ απέναντι στον Ολυμπιακό, την ίδια ώρα που για ακόμα μία φορά ο coach του Ολυμπιακού, παρουσιάστηκε εκτός τόπου και χρόνου και κατώτερος των περιστάσεων, χάνοντας κατα-κράτος το κομβικό παιχνίδι...

Πλέον, η σειρά αρχίζει και "βρωμάει επικίνδυνα" για σκούπα, καθώς αφενός ο Παναθηναϊκός δείχνει απόλυτα συγκεντρωμένος και ψυχωμένος για την κούπα, κι αφετέρου ο Ολυμπιακός φαντάζει υπερβολικά δύσκολο να σπάσει έδρα, παίζοντας αυτού του είδους το μπάσκετ...

Οι ευθύνες προσωπικά θεωρώ πως βαραίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον Σφαιρόπουλο. Ο συμπαθής coach το χει χάσει τελείως το καράβι-που μοιάζει πιο ακυβέρνητο από ποτέ. Η παταγώδης αποτυχία του στην euroleague, πέρασε στα ψιλά, λόγω ότι η ομάδα ήθελε να συγκεντρωθεί για τον τίτλο. Τώρα που δείχνει να χάνεται και αυτός ο στόχος, ειλικρινά τι δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν; Ο άνθρωπος ΑΠΕΤΥΧΕ, χωρίς αμφιβολία. Πέρυσι, με την ομάδα του Μπαρτζώκα, έκανε σκούπα στους τελικούς (όπου αντιμετώπισε τον χειρότερο ΠΑΟ της 20ετίας) και έφτασε στον τελικό της euroleague . Φέτος όμως που σχεδίασε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ομάδα, έφτιαξε ένα "συνονθύλευμα" , μια ομάδα υποτίθεται σκληρή αμυντικά, που όμως δεν μπόρεσε να σταθεί αντάξια. Ότι κατάφερε φέτος η ομάδα, το κατάφεραν μόνοι τους οι παίχτες, που θεωρώ πως οι περισσότεροι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την εικόνα αυτή.

Η άμυνα του Σφαιρό, τιμωρήθηκε σήμερα -όπως έγινε όλη τη χρονιά. Μεγάλες αποστάσεις δημιουργούνταν από την δήθεν πιεστική άμυνα της ομάδας, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να δέχεται συνέχεια καλάθια σε miss match κάτω από το καλάθι ή με ελεύθερα τρίποντα από την weak side! Θυμηθείτε εκτός του σημερινού ματς, τα παιχνίδια στην Ρεάλ έξω, με τη Μπάμπεργκ, με την Χίμκι έξω (στο δήθεν τελικό όπου η ομάδα έφαγε 30άρα...) κτλ κτλ. 

Κυριολεκτικά η απάντηση είναι, τι κάνει "νιάου-νιάου" στα κεραμίδια! Ο Ολυμπιακός φέτος ΑΠΕΤΥΧΕ με αποκλειστική ευθύνη του προπονητή του! Αυτός έφερε τον Στρόμπερι, αυτός δεν κάλυψε τον Πέτγουεϊ, αυτός δεν αντικατέστησε ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ τον Γιανγκ, αυτός άφησε ουσιαστικά την ομάδα με ένα τεσσάρι και ένα center, αυτός έφερε τον Όντομ (;;), αυτός άφησε την ομάδα κενή στο τρίποντο, αυτός επιχείρησε να παίξει μια 100% αποτυχημένη πιεστική άμυνα, αυτός τα περίμενε όλα επιθετικά από ένα ξεπερασμένο κεντρικό pick en roll...

Προσωπικά πιστεύω απόλυτα στον υπάρχον κορμό (Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Χάκετ, Γιανγκ, Λοτζέσκι), δεν θεωρώ πως ξαφνικά έγιναν κακοί παίχτες, για αυτό και επικεντρώνομαι στις ευθύνες του προπονητή... Παράλληλα, θεωρώ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ (αν και προφανώς το εύχομαι...) να γυρίσει η ομάδα μια τέτοια σειρά. Με έναν προπονητή σε σύγχυση, η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο...

Ειλικρινά απορώ, πως θα πορευτεί ο Ολυμπιακός του χρόνου. Αν χαθεί και το πρωτάθλημα, τότε πως γίνεται να παραμείνει ο coach; Εμπιστεύομαι την κρίση των προέδρων της ομάδας και πιστεύω πως θα αποφασίσουν σωστά (κοινώς θα ψάξουν για νέο προπονητή...).

Κλείνοντας να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Καλάθης, Διαμαντίδης, Φώτσης, Παππάς, Γκιστ, Φελντέιν με την ηρωική καθοδήγηση του δήμιου Πεδουλάκη, έκαναν το πιο μαγκιώρικο διπλό στο ΣΕΦ, την τελευταία 11ετία.

Υγ: διαφήμιση του μπάσκετ το σημερινό παιχνίδι. Πραγματικά εκ των κορυφαίων στην ιστορία! Και νίκησε ο καλύτερος...

Υγ2: συλλυπητήρια στον Γιώργαρο Πρίντεζη. Ο παίχτης μύθος του Ολυμπιακού, σήμερα έκανε ακόμα μία κατάθεση ψυχής. Ότι και να πούμε για αυτόν τον παίχτη είναι λίγο. Συλλυπήτηρια ρε μάγκα.

Υγ3: πόσο έλειψε και ο Λοτζέσκι στην χρονιά...


13 σχόλια:

  1. Και με κομπλε διαιτησια.το επισημαινω μηπως ακουσουμε παλι (για να σκεπαστει η ξεφτιλα) οτι σφαγιαστηκαμε...

    Υσ:ναι ξεφτιλα ηταν.απο αυτον τον παο δεν χανεις στο σεφ.ξεφτιλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ήταν καλή σε όλο το ματς αλλά ένα λάθος μπορεί να είχε δώσει το ματς στον Ολυμπιακό. To σκριν του Gist στον Strawberry στο buzzer beater τριποντό του Feldeine στην εκπνοή του ημιχρόνο ήταν ξεκάθαρα φάουλ. Οπότε....

      Θάνος

      Διαγραφή
    2. Θάνο είσαι άσχετος. Δεν μου λες, σε ποιά φάση λες; Σαυτή που ο Δομινηκανός κλείνει το μάτι στον πρόεδρο;;; Χαχαχαχαχαχαχαχα
      Γατάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ ως προς τη μπασκετική κριτική, που είναι σωστή και συνεπής όλη τη χρονιά από τον Αντιδραστικό, διαφωνώ όμως με τον τίτλο, "Η σκούπα που του αξίζει".
    Το 0-1 είναι κακός οιωνός, μας απογοήτευσε όλους, είμαι όμως της άποψης ότι ποτέ δεν είναι αργά κι ας ξεκίνησε η σειρά με ένα deja vu των περασμένων σεζόν. Η ομάδα οφείλει να ανασυνταχθεί και να παλέψει τη σειρά μέχρι τέλους.
    Ας ξαναδούν το χθεσινό ματς, ας δουλέψουν κάθε ένα από τα επόμενα παιχνίδια ξεχωριστά, με καθαρό μυαλό σε κάθε επίθεση και κάθε άμυνα, κι ας δουλέψουν στις αδυναμίες του ΠΑΟ που είναι χτυπητές και φάνηκαν χθες όταν γυρίσαμε το ματς: Στο μικρό rotation που κοστίζει σε σταθερότητα, στην απειρία του Χαραλαμπόπουλου, στα αδύναμα πόδια του Παππά, στις απροσεξίες του Φελντέιν στην άμυνα, στην αδυναμία αντιμετώπισης του Πριντ στο post, στο κακό σουτ του Καλάθη (όχι όμως και με ανύπαρκτη άμυνα ρε παιδιά, πρέπει να αισθάνεται μια πίεση!), στις κακές επιστροφές όταν παίζουν μαζί Διαμαντίδης, Φώτσης, Ραντούλιτσα.
    Από το προπονητικό staff περιμένω τώρα πια που είναι όλα ή τίποτα, πιο γρήγορες αποφάσεις όταν κολλάει η ομάδα (χθες χάσαμε ανεξήγητα ολόκληρη την α' περίοδο με αποτέλεσμα ο ΠΑΟ να χτίσει αυτοπεποίθηση), να μην παίζουν οι παίκτες με το ρολόι, αλλά βάσει απόδοσης και πολύ καλή ψυχολογική προετοιμασία.
    Να το πιστέψουν, να παλέψουν κάθε κατοχή, να ξεπεράσουν όποια συμπλέγματα έχουν, γιατί μπορούν να κάνουν το break στο break.
    Οι διαφορές των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλες και τα ματς θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

    Admiral

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιαννάκης Σφαιρόπουλος. Ο πιο αποτυχημένος προπονητής της συγχρονής ιστορίας του Ολυμπιακού! Μακράν. Το μοναδικό κέρδος αν χάσουμε το πρωτάθλημα θα είναι η απομάκρυνσή του. Το καλοκαίρι λοιπόν, έφτιαξε μια άκρως αμυντική -τάχα- ομάδα και και το μόνο που κατάφερε είναι να είναι η άμυνα η αχίλλειως πτέρνα του Ολυμπιακού. Πάει αυτό. Ήταν που ήταν η ομάδα χωρίς σουτέρ κλασσικό, πήγε και έδιωξε και τους τρείς καλούς (απλά καλούς) σουτέρ που είχαμε, Λαφαγιέτ, Πετγουέι, Ντάρντεν, (ο Σλούκας έφυγε οπότε δεν του το χρεώνω) και ανταυτού τι έφερέ για να καλύψει αυτό το κενό?Τίποτα. Χωρίς επιλογές στο σετ παιχνίδι, κάκιστος σε δημιουργεία(ασσίστ), στην ζώνη του αντιπάλου απλά προσευχόμαστε να είναι ο Μάτζαρης σε κάτι μέρες που του έχει ``ανοίξει´´, να βάλει ο Σπανούλης τα αψυχολόγητα από τα 8,5 μέτρα και να θυμηθεί ότι είναι καλός σουτερ ο Παπαπέτρου για να στηρίξουν τον μοναδικό αξιόπιστο σουτέρ Λοτζέσκι(ο άλλος αξιόπιστος σουτέρ, ο Αθηναίου, παρακολουθεί απο την εξέδρα μόνιμα)που παλεύει μόνος του. Ναι αντμιράλ, μπορεί να γίνει το μπρέικ γιατί 30 ασσίστ και 11 τρίποντα δεν νομίζω να βάλει αυτός ο ΠΑΟ. Όμως έτσι λύναιτε το πρόβλημα; Πείτε μου ΠΩΣ το κατάφερε αυτή η ομάδα σε 09:40 πριν απο το 4ο δεκάλεπτό, σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο σε τελικό πρωταθλήματος, να έχει ΜΟΝΟ Ε Ν Α φάουλ! Ας βγούνε οι μπασκετικοί του ρεντ φιλοσοφερ να μου το απαντήσουν και να δικαιολογησουν τον προπονητη και γενικα ολο το προπονητικο συνοθηλευμα της ομαδας.
    Ας βγουνε να παιξουν απλα καλα να παρουν το πρωταθλημα και να σωσουν την χρονια γιατι αν χαθει το πρωταθλημα μιλαμε για ΤΟ πισωγυρισμα.
    ΥΓ. Στα 9(!!!) μπρεικ τελικων που εχει κανει ο βάζελος στο ΣΕΦ, τα 6 γίνανε στην τελευταία σούπερ πενταετία της ομάδας. Πόσα χρόνια έχουν οι Σπανούλης και Μάτζαρης στον Ολυμπιακό??
    ΥΓ2. Πολλα μπραβο στον πραγματικο αρχηγό της ομαδας για τα αρχιδια που διαθετει ολα αυτα τα χρονια με απιστευτη σταθεροτητα και πιο πολυ για χθες, μετα το κακο που τον βρηκε. Το μπραβο ειναι λιγο.

    Ακης7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακη συμφωνουμε σε ολα, φιλε. Προσωπικα θεωρω υπευθυνο τον coach, πιστευω πρεπει να φυγει. Για την δηθεν αμυνα τα εγραψα, οποτε πιστευω ο red philosopher σε καλυψε! Αντιδραστικος

      Διαγραφή
  4. Σας έφταιγε ο Καζλάουσκας και χάνατε το πρωτάθλημα.
    Μετά ο Γκέρσον, μετά ο Γιαννάκης. Έπειτα ο Μπαρτζώκας. Τώρα σας φταίει ο Σφαιρόπουλος. Ρε πάρτε το χαμπάρι ρε. Έχετε κόπμλεξ κατωτερώτητας και είστε σιχαμένοι λούζερ.Παντα και παντου φάπες. Και δικαιώθηκε και ήρθε και σας γλέντισε μέσα στο εξοχικό και έφυγε κυριος. Έτσι σας πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ασχετουλη ανωνυμε! Μας εκανες και γελασαμε ρε μπαγασα! Αντιδραστικος

      Διαγραφή
  5. Πως ακριβώς θα γυρίσει η σειρά ρε παιδιά! Μπορεί να γεννάγανε και τα κοκόρια χθές για τον Παναθηναικό αλλά ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός. Από ψυχολογικής άποψης χάλια, ο κομπλεξισμός ξανά επέστρεψε, διακρίνουμε φευγάτους παίκτες από τώρα (Χάντερ, Στρόμπερι), τον Σφαιρόπουλο δεν τον πιστεύει ούτε ο Τσουκαλάς πια και στα αγωνηστικά;Χωρίς φαντασία στο σετ παιχνίδι, για μακρινό σουτ δεν το συζητάμε (εκτός από τον συγκηνιτικό Ματ), στην άμυνα έπαμαζε από παντού, στο πόστ μόνο το παληκάρι ο Πρίντεζης παλεύει και το μόνο που μπορεί να κάνει καλά ο Ολυμπιακός είναι να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Λετε να επιτρέψει ο Πεδουλάκης αυτό το παιχνίδι;Το θεωρώ απίθανο. Η μοναδική μου ελπίδα είνα ο κάκιστος ΠΑΟ (άσε το χθες.Χθες γεννάγανε και τα κοκόρια του)που αν παίζαμε απλά λίγο έξυπνα στο τέλος θα χάνανε σίγουρα. Δεν θα ξανακάνει τέτοιο ματς ο ΠΑΟ και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε..

    Μπασκετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπασκετικέ συγκενρώσου. Πιστεύεις ή όχι τελικά ότι γυρίζει η σειρά. Μαλακείες έγραψες και μας μπέρδεψες....

    Ultras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΧΑΧΑΧΑ. Τσούζει,ε;; Έτσι να τσούζει για να σας μένει αξέχαστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι,
    Ας επιστρέψουμε στην ευγένεια γιατί έχουμε πάρει κακό δρόμο. Μερικά σκόρπια σχόλια σε όσα διάβασα:
    -Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μικρή. Ο Ολυμπιακός λίγο έλλειψε να κερδίσει χτες, παρά τα χάλια του και παρά την φοβερή απόδοη του ΠΑΟ. Αυτό ας το έχουμε σαν οδηγό γιά τα επόμενα παιχνίδια.
    -Είναι όντως δύσκολο να πιάσει τόσο καλή απόδοση ο ΠΑΟ στο επόμενο παιχνίδι, ειδικά όταν ξέρουμε ότι οι αλχημείες του Πεδουλάκη δεν θα μας αιφνιδιάσουν πιά.
    -Θεωρώ δύσκολο να πάρει τη σειρά ο ΠΑΟ με έναν τόσο κακό Ραντούλιτσα, ειδικα στην άμυνα.
    -Το κλειδί είναι στην άμυνα. Αν ο Ολυμπιακός δεχτεί 70-72 πόντους στο επόμενο, λογικά θα επικρατήσει. Και αυτό στατιστικά έχει δείξει ότι το μπορεί.
    -Το άγχος αλλάζει στρατόπεδο στο ΟΑΚΑ.
    -Υπάρχει, βέβαια και ο "νόμος του ΟΑΚΑ" στη διαιτησία, που τον φοβάμαι περισσότερο από τον ΠΑΟ. Τα ματάκια μας εκεί έχουν δει να ανατρέπονται όλοι οι νόμοι, ακόμα και αυτός της ....βαρύτητας. Οψόμεθα.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλάκα ρουφιάνε ανωνυμε βαζελε που τρολάρεις κι όλας, που εισαι τωρα ρε βρωμιάρη;;;;Τσαπου και μπούλο βλάκα

    Ultras

    ΑπάντησηΔιαγραφή