Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Play offs ΝΒΑ …το ανάγνωσμα!



Μετά το Game 1, o Admiral αναλύει και προβλέπει πρόκριση στον β΄γύρο για Παπ, Κουφό, Καλάθη, όχι όμως για τον "The Greek Freak"...



Η regular season στο αγαπημένο μας, μαγικό πρωτάθλημα του NBA ολοκληρώθηκε και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα ματς των play offs σε Ανατολή και Δύση.

Χρωστάμε οπωσδήποτε έναν μίνι απολογισμό της κανονικής περιόδου, επειδή όμως μας ενδιαφέρουν πρώτιστα τα … φρέσκα κουλούρια, ας πούμε δυο λογάκια για κάθε ζευγάρι και ας αποτολμήσουμε προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι - για να γίνει και ο απαραίτητος τζερτζελές.

Ξεκινάμε με τη Δύση όπου έγινε πραγματικός σκοτωμός μέχρι το τέλος για να κλείσει η οκτάδα ανάμεσα σε Pelicans και Oklahoma με τους Pelicans να παίρνουν την πρόκριση και τον Westbrook της Oklahoma τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του NBA.

Η σειρά Golden State (1) – Pelicans (8) ξεκίνησε και είναι ήδη στο 1-0. Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί (Warriors), μια καυτή έδρα και ευκαιρία να δούμε ωραίες φάσεις και ατομικές επιδόσεις που ξεχωρίζουν. Οι Curry, Thompson, Daviς εγγυώνται γι’ αυτό.



Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε και το Νο 2 της Δύσης, οι Houston Rockets που έκαμψαν την αντίσταση των Mavs, σε ένα ματς που ο Harden αποφάσισε επιτέλους να μοιράσει και καμιά πάσα στους συμπαίκτες του και ο D. Howard σκέπασε τα καλάθια. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Κώστας Παπανικολάου στην πρώτη του χρονιά στο NBA θα βρεθεί στον β’ γύρο των play offs.

Εκεί, οι Rockets θα συναντήσουν έναν εκ των Clippers ή Spurs. Ποιος θα ναι αυτός; Η καρδιά λέει Spurs! Η λογική όμως λέει ότι όλα είναι ανοικτά, αφού ο ενθουσιασμός και το ταλέντο των Clippers περισσεύει. Περιμένουμε ματσάρες μέχρις εσχάτων, πολλές assist από CP3, πολλά καρφώματα από Deandre Jordan και Griffin, ομαδικό παιχνίδι και διαφορετικούς ήρωες κάθε φορά από τους πρωταθλητές που βλέπουν στα τελευταία παιχνίδια της regular season, τον περσινό MVP των τελικών, Kuwaii Leonard να είναι σε φουλ φόρμα.

Τα ζευγάρια της Δύσης κλείνουν με το Memphis-Portland. Οι αρκούδες είναι το φαβορί, αφού το Portland μετά τον τραυματισμό του Mathews έχασε μια χρυσή επιλογή στην επίθεση και γενικότερα δεν φαίνεται να τους βγαίνουν εύκολα τα match ups, που ευνοούν τους Καναδούς. Μετά τον Παπανικολάου, βλέπω δηλαδή και οι Καλάθης - Κουφός να συνεχίζουν στον β’ γύρο.

Πάμε και στην Ανατολή, εκεί όπου οι Atlanta Hawks πήραν την πρώτη θέση με ιστορικό ρεκόρ και στη διασταύρωση «έπεσαν» με τους Brooklyn Nets. Η ομάδα που έλαμψε ο μεγάλος Dominique έχει το σαφές προβάδισμα αρκεί να μην αγχωθεί από το βάρος του φαβορί. 

Εύκολη πρόκριση φαίνεται να εξασφαλίζουν και οι Cavs του Lebron James απέναντι στους θρυλικούς Boston Celtics. Με σωστή διαχείριση οι Cavs δεν αποκλείεται να κάνουν και οικονομία δυνάμεων για τη συνέχεια.

Πάμε στο ζευγάρι ChicagoBucks που μας κεντρίζει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον εξαιτίας της παρουσίας του δικού μας Γιάννη Αντετοκούμπο που τους έχει τρελάνει όλους με τις τεράστιες δυνατότητές του. Νομίζω ότι η εμπειρία των Bulls θα μετρήσει και ο Greek Freak δεν θα πανηγυρίσει πρόκριση. Θα έχει προσθέσει όμως σε πολύ μικρή ηλικία μια τεράστια εμπειρία που σίγουρα θα τον βοηθήσει στο να κάνει μια μεγάλη καριέρα. Το μέλλον του ανήκει! Να πούμε ότι η σειρά είναι ήδη στο 1-0.


Τέλος έχουμε την αναμέτρηση Toronto Washington, εκεί όπου έγινε στην παράταση το πρώτο break. Η σειρά βέβαια έχει πολύ ψωμί  και ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει. Αξίζει πάντως κανείς να δει τα highlights του 1ου αγώνα. Θα εκστασιαστεί τόσο με την εξέλιξη του σκορ όσο και με το πάθος του κόσμου. Τίγκα το γήπεδο μέσα και χιλιάδες Καναδοί απ’ έξω να το βλέπουν από γιγαντοοθόνη. Μιλάμε για τρέλα!  

Και είμαστε ακόμη στην αρχή!

4 σχόλια:

  1. Ωραία ανάλυση, την χρειαζόμασταν Admiral! Έχω μια αίσθηση ότι το Golden State θα πάει στους τελικούς της περιφέρειας, ενώ δεν βλέπω το ίδιο για την Atlanta στην Ανατολή. Πρόβλεψη, βεβαίως, για τον πρωταθλητή δεν μπορεί να γίνει, δεν υπάρχει φαβορί ξεκάθαρο. Παραμένει πάντως πιο βαριά φανέλα αυτή των Spurs -που λατρεύεις...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολες οι προβλέψεις, η Ατλάντα όντως πάντως μπορεί να πατήσει την πεπονόφλουδα. Στη Δύση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, γίνεται ο κακός χαμός. Μεγάλα ματς από τον πρώτο κιόλας γύρο των playoffs, που ενδεχομένως να κοστίσουν σε δυνάμεις. Ίσως τελικά ο πρωταθλητής της Ανατολής (π.χ. Cavs) να έχει κάνει ίσως και τα μισά ματς από τον πρωταθλητή της Δύσης. Και αυτό μπορεί στο τέλος να παίξει σημαντικό ρόλο. Πιστεύω πάντως ότι και φέτος θα δούμε τρομερά ματς και αγωνία στο κόκκινο!

    Admiral

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογικά, ο τίτλος θα πάει Δύση...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Admiral ωραιο και επικαιρο το αρθρο σου.
    Παρά την απουσία μεγαλων ονοματων με βαριες φανελες και ιστορια,τα φετινα play off μας επιφυλασουν μεγαλες μπασκετικες στιγμες! Μιας και αναφερθηκες στην ομολογουμενος μαγικη ατμοσφαιρα στο Τοροντο,ευχομαι οι αγαπημενοι Νικς να συμμετεχουν του χρονου και αυτοι στα play off ωστε το απαιτητικο αλλα εντυπωσιακο κοινω του Μανχαταν να αποδειξει τι θα πει καυτη ατμοσφαιρα..

    Βanis

    ΑπάντησηΔιαγραφή