Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Scout Report: Dnipro

Το red philosopher παρουσιάζει την Ντνίπρο, την ομάδα που σε μερικές ώρες ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει για το Europa League. Ο spanios κάνει για εσάς το scout report.


Η Ντνίπρο ή πιο αναλυτικά Ντνίπρο Ντνιπροπετρώβσκ είναι στη σύγχρονη εποχή της Ukranian League η τρίτη δύναμη πίσω από την παραδοσιακή Ντιναμό Κιέβου και την νεόπλουτη Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Δεν φημίζεται για τους τίτλους της (μόλις δυο πρωταθλήματα, το τελευταίο το 1988) αν και πέρσι ήταν η φιναλίστ πίσω από την Σαχτάρ.
Στο φετινό Champions League αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη στην φάση Q3, πριν τα play off.

Περισσότερο την γνωρίζουμε για την ομάδα που ανέδειξε τον Λιτόφτσενκο και τον μεγάλο Προτασώφ, σαν κάτα κάποιο τρόπο "θυγατρική" ομάδα της Ντιναμό Κιέβου την εποχή του Βαλερί Λομπανόφσκι, ονομαζόμενη τότε ως Ντνιέπρ.

Τα τελευταία δυο χρόνια, περνάει πάντα το group stage στο Europa και αποκλείεται στην παρούσα φάση (λέτε να είναι σημαδιακό) από την Βασιλεία και την Τότεναμ αντίστοιχα.
Φέτος πέρασε τον όμιλο σαν δεύτερη, πίσω από την Ίντερ, αφήνοντας εκτός, την Σεντ Ετιέν και την Καραμπούκσπορ με δυο νίκες, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Το μεγάλο της αστέρι είναι ο Εβγκέν Κονοπλιάνκα, που το καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από την Λίβερπουλ και κοστίζει περί τα 20 εκ ευρώ.

Αρχηγός είναι ο Ρουσλάν Ροτάν, ενώ ξεχωρίζουν ο Τσέχος γκολκίπερ, Γιαν Λάστουβκα, ο Κροάτης φορ, Νικόλα Κάλινιτς και ο Ουκρανός ακραίος επιθετικός, Ρομάν Ζοζούλια.

Δείτε στο παρακάτω link το αναλυτικό ρόστερ και την αγοραστική αξία της Ντνίπρο από το έγκυρο transfermarkt.de

http://www.transfermarkt.co.uk/dnipro-dnipropetrovsk/startseite/verein/339#subnavi

Προπονητής είναι ο Μιρόν Μάρκεβιτς, ο άνθρωπος που απέκλεισε τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε με την Μέταλιστ Χάρκιβ (που για την ιστορία είναι η μισητή αντίπαλος της Ντνίπρο). Αρέσκεται στο 4-2-3-1 και κυνηγά τις αντεπιθέσεις.



Myron Markevych
Manager
Age: 64 Years  Ukraine
Appointed: May 26, 2014
Contract until: 30.06.2017








Άλλη μια ιστορία που συνδέει τον Ολυμπιακό με την Ουκρανική ομάδα, είναι το φιάσκο της απόκτησης του Μπόατενγκ που "κορόιδεψε" τον Ολυμπιακό και τελικά πήγε στην Φούλαμ, αφού πρώτα είχε αφήσει την Ντνίπρο στα κρύα του λουτρού, ενώ είναι και η ομάδα που η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει να πουλήσει τον Κώστα Μανωλά, αν και αυτός αρνήθηκε πριν μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό και εκτοξεύσει την καριέρα του.

Αν και το αυριανό ματς θα γίνει στο "Ολυμπίνσκι", η αυθεντική της έδρα είναι η Dnipro Arena, χωρητικότητας 32.000 θέσεων, ενώ το παρατσούκλι της ομάδας είναι οι "Μαχητές του Φωτός" (Warriors of Light)..

Επισκεφτείτε παρακάτω τον επίσημο ιστότοπο των Μπλε.

http://www.fcdnipro.ua/


Europa League - intermediate stage 1st leg
Thu, Feb 19, 2015 - 7:00 PM

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο το scouting, Spanios! Αν είχε κάνει τέτοια δουλειά κι ο Περέιρα με την ΑΕΚ δεν θα την είχαμε πατήσει... Το θέμα είναι ότι απόψε παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα η οποία έχει να αγωνιστεί αρκετούς μήνες. Αυτό προφανώς είνα ένα αγωνιστικό αβαντάζ - αν κα κάποτε οι Δανοί είχαν πάρει το Euro επιστρεφοντας στα γήπεδα άρον-άρον από τις παραλίες. Αν έχουν γνώσιν οι ερυθρόλευκοι φύλακες, σήμερα θα μπουν οι βάσεις για την πρόκριση. Αν είμαστε χαλαροί, τότε θα έχουμε θέματα...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή