Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Τον πήγαιναν για στήσιμο, μα... θα τον βρουν μπροστά τους!


Τα "ιστορικά" όργια που ζήσαμε χθες στο ΟΑΚΑ, ήταν αναμενόμενα και προσχεδιασμένα... Το θέμα είναι πως αυτοί που τα "οργάνωσαν" , δεν είχαν υπολογίσει την δύναμη του ερυθρόλευκου οργανισμού...
Πλέον η κατάσταση... αλλάζει και ο Ολυμπιακός μέσα από μια "προσχεδιασμένη δολοφονία" θα βγει  πιο δυνατός...
Γράφει ο Αντιδραστικός


Καταρχήν να τονίσω πως θεωρώ ανούσιο να μιλήσουμε έστω και στο ελάχιστο, για μπάσκετ. Το να κριτικάρεις ένα τέτοιο ματς-φαρσοκωμωδία, είναι απλά χάσιμο χρόνου.

Δυστυχώς όλα αυτά που φοβόμασταν πολλοί... επιβεβαιώθηκαν. Τα μαζεμένα "στοιχεία" , έδειχναν φόνο, σφαγή... Τα απειλητικά χάκσταγκ, η τριάδα διαιτητών-ΣΤΑΘΜΟΣ, οι "σοκαριστικές" αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών, οι υπεροπτικές ανακοινώσεις, τα πάντα...
Τον Θρύλο εχθές τον ήθελαν κομπάρσο στην παράσταση "επίδειξης δύναμης του Φάρου και του συστήματος". Τον Θρύλο εχθές τον υπολόγιζαν σαν πρόβατο για σφαγή. Τον Θρύλο εχθές τον πήγαιναν για στήσιμο... Αλλά απέτυχαν! Και πλέον θα τον βρουν μπροστά τους ..

Όσοι τον ήθελαν στον... τοίχο, για τους λόγους τους, απέτυχαν. Απέτυχαν γιατί δεν υπολόγιζαν στη δύναμη και στα αντανακλαστικά του ερυθρόλευκου "οργανισμού"... Η απόφαση αποχώρησης των προέδρων μπορεί να... άργησε (αρκετά χρόνια είναι η αλήθεια), αλλά εν τέλει ήρθε! Δεν ξέρω αν οι Αφοί το υπολόγιζαν έτσι και το περίμεναν, αλλά με την απόφαση τους κατάφεραν όχι μόνο να λυτρώσουν τον ερυθρόλευκο λαό, αλλά να συσπειρώσουν σε "ιστορικό βαθμό" τον ερυθρόλευκο κόσμο γύρω τους... Ο κόσμος, χθες για όσους ακόμα δεν το χουν καταλάβει, έγινε "ασπίδα" της ομάδας... Ασπίδα την πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή...

Η διοίκηση, η ομάδα, ο κόσμος, μπουχτίσαμε. Και πλέον... ενωμένοι, θα το πάμε μέχρι τέλους. Καμία υποχώρηση. Τέλος. Η χθεσινή διαιτησία ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλιζε το ποτήρι. Το θέμα είναι πως το ποτήρι, όχι απλά ράγισε, αλλά έσπασε σε χίλια κομμάτια! Καμία υποχώρηση λοιπόν και καμία ανοχή από δω και στο εξής.

Αυτοί που ήθελαν "πάρτι του συστήματος" χθες, ξέρουν πλέον πως θα παίζουν, τελικούς πρωταθλήματος με τον...Προμηθέα, στήνοντας φιέστες με 2.000 κόσμο... Αυτό το μπάσκετ ήθελαν, αυτό θα έχουν πλέον.

Κλείνοντας μερικά τελευταία σχόλια επειδή πραγματικά δεν αντέχω να τα κρατάω μέσα μου... Ειλικρινά η στάση της τριάδας διαιτητών ήταν, από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ... Μιλάμε για κάθε ακούμπημα/χάδι σφύριγμα στην μία πλευρά (τα φάουλ του Τίμα, του Γουέμπερ, το viral box out του Γκος, του Βεζένκοφ, ένα άλλο σε ριμπάουντ στην Ιωάννα που κανείς δεν κατάλαβε σε ποιον χρεώθηκε, γιατί πολύ απλά κανείς δεν τον ακουμπά καν, κτλ κτλ) και στην άλλη... να βγαίνει ΑΙΜΑ (viral άμυνα "από μπροστά" Βουγιούκα πάνω σε Μιλουτίνοφ,   άφθονο ξύλο σε Πρίντεζη-Μίλου στο χαμηλό ή στα drive των Γουέμπερ-Λεντέι κτλ κτλ). Αυτό που ξεπερνά όμως τα όρια, είναι (εκτός της πανυγηρικής τεχνικής ποινής στον Παπανικολάου) τα time out που δεν έδιναν στον Μπλατ!!! Εκεί νομίζω πως κατάλαβε και ο ίδιος ο Αμερικανός προπονητής τι... παίζει.

4 σχόλια:

  1. Η διαιτητική εύνοια στο μπάσκετ είναι ύπουλη. Αρκεί μιά σειρά από 2-3 ανάποδα σφυρίγματα για να αλλάξει τα πάντα.
    Δεν είναι μετρήσιμη και εξηγήσιμη πάντα η ζημιά. Παίζει με τον ρυθμό και με την ψυχολογία. Στέκεται ασπίδα σε εκείνες τις λίγες στιγμές που το μομέντουμ αλλάζει ή δεν αλλάζει άμα το "βοηθήσεις". Τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό έχουμε γίνει εξπέρ στα οργανωμένα εγκλήματα που συχνά δεν αφήνουν καν ίχνη.
    Συνειδητά οι διοικούντες τον Ολυμπιακό αγνόησαν το παρασκήνιο, πρώτον γιατί είναι καθαροί και δεύτερον γιατί ποτέ δεν έχουν παίξει μπάσκετ.
    Ήταν λάθος. Τους τα φωνάζανε κάποιοι χρόνια τώρα.Χωρίς να το θέλουν κάνανε κακό στο άθλημα μη αντιδρώντας.
    Τώρα που αντιδράσανε, πολλοί θα τους χρεώσουν ότι το κάνανε γιατί τελείωσε το χρήμα. Δεν το αποκλείω, δυστυχώς.
    Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι το πόσο άσχημα βράδια περάσαμε όλοι μας περιμένονυτας να δούμε λίγο μπάσκετ και ερχόμενοι αντιμέτωποι με τη βία του παρασκηνίου. Απροστάτευτοι στις κερδκίδες και στα καφενεία, δεχόμενοι ειρωνείες και συμψηφισμούς από άσχετους και κακοπροαίρετους εχθρούς της ιδέας που λέγεται Ολυμπιακός.
    Αστειάκια, μαγκιές, κυνισμός. Απέναντι σ' αυτα΄ προσπαθούσα πάντα να αντιτάξω τον ορθολογισμό και την αλήθεια της στατιστικής. Δεν είμαι φανατικός, δεν φοράω παρωπίδες, το ξέρετε όλοι εδώ μέσα. Ποτέ μου όμως δεν άντεχα το νταβατζιλίκι και την σκόπιμη αδικία.
    όταν έγραφα ότι τα πλεύ οφ έιναι απλά ένα κόλπο για να χάνει ο Ολυμπιακός τις πρωτιές του, πολλοί δεν με παίρνατε σοβαρά. Αλλά έτσι ήταν.Υπάρχει οργανωμένο έγκλημα στο μπάσκετ και εμείς σαν Ολυμπιακός το ανεχτήκαμε. Περιμένω από τώρα και στο εξής να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει πραγματικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Και κύπελλο. Το χρωστάμε σε όσους αγαπάνε το σωστό και το δίκαιο.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Διονύσση σωστά αυτά που λές αλλά ειναι μονο η μια όψη του νομίσματος. Που αφορα τους απέναντι τον ΠΑΟ και το σύστημα.
    Η ομάδα δεν έχει γιατρέψει τις δικές της πληγές , ούτε αγωνιστικά , ούτε ψυχολογικά. Ολοι σχεδόν εκτός τόπου και χρόνου. Οι παίκτες δεν έφυγαν με το κεφάλι ψηλά χθές κι αυτό λέει πολλά.. για την ομάδα και μόνο.
    Έχω σοκαριστεί γιατι έχω διαβάσει απο γωνστό δημοσιογράφο ότι οι παίκτες αφήνουν και αιχμές ο ένας για τον άλλο. ή τουλάχιστον σίγουρα δε στηρίζει ο ένας τον άλλο.
    Δεν ξέρω πραγματικά τι συμβαίνει... ήξερα μονο αυτό που έβλεπα εδω και ένα μήνα.. και πριν ακόμα να ακούσω το ηχητικό . Η ομάδα δεν λειτουργεί... τουλάχιστον ώς ομάδα.
    Ειμαι πολύ περήφανος για το χτεσινό.. και όπως κάθε Ολυμπιακός αναφώνησα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μολις άκουσα την είδηση.
    Αμφιβάλλω επίσης οτι η διοίκηση θα λάμβανε μια τέτοια απόφαση , εαν δεν αποτελούσε και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξει το επικοινωνιακό κακο κλίμα στις τάξεις του Ολυμπιακού και πέριξ. Αλλα ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι , γιατί δεν έχω δεί να έχουν λυθεί τα προβλήματα μας ... που όσο και να λέμε τις αμαρτίες των απέναντι δε λύνονται. Μακάρι να το κάναμε πέρσι στο ημίχρονο... που ουσιαστικά με την παράταση χαντακώσαμε την ομάδα. Τοτε θα έφευγε η ομάδα θα εφευγε με το κεφάλι ψηλά. Οπως και να χει κάλιο αργα παρα ποτέ.
    Καλες μεν οι ανακοινώσεις πρίντεζη και διοίκησης για το πολύκροτο θέμα αλλά δεν υπήρχε μέσα η διάψευση ή έστω οτι το θέμα είναι λήξαν.
    Η εικόνα της ομάδας τα λέει όλα.
    Τώρα στα της χθεσινής απόφασης δε θα σημαίνει τίποτα αν και του χρόνου δεν φύγουμε απο την Μπασκετλιγδ.
    Εκεί θα τους πονέσει πραγματικά.
    υ.γ. δεν το υπολόγισε ο τράκης ότι θα φύγουμε απο το γήπεδο . Ποντάρει στο να φύγουν οι Αγγελοπουλοι , αυτό θα τον ζημιώσει και οικονομικά.
    Μακάρι να υπάρχει Ολυμπιακός οπως τον γνωρίζουμε το καλοκαίρι και να πάει στην Αδριατική Λίγκα συσσωμος και ενωμένος.
    Αλλά αυτά που βλέπω τελευταία με φοβίζουν και είναι πρωτόγνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι προφανώς δεν θα αλλάξει κάτι Μας το επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή